Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Ihan kaikkia herningiläisten ylisanoja ei kannata uskoa

Suomalaisfaneja Herningissä. Kuva: Tomi Hänninen

Tuppukyläksikin luonnehditusta Herningistä voi olla kaupunkina montaa mieltä. Moni kollega olisi mieluummin ollut koko kisat Kööpenhaminassa tai ainakin lähtenyt sinne puolivälieriin. Leijonien pelimenestys tiesi suomalaisten karavaanille vielä kahta lisäpäivää Herningissä.

Vaikea kuitenkin väittää, ettei Herning olisi onnistunut MM-järjestelyissä. Kaikki on ollut toimivaa ja helppoa. Vartin välein läpi päivän keskustasta hallille kulkeva ilmainen bussikyyti on ollut palvelu, jollaista ei ole missään aiemmissa jääkiekon MM-kisoissa nähty.

Taidan olla pikkukaupunkisielu, kun en ehtinyt kahdessa viikossakaan kyllästyä Herningiin. MM-kuplan sisällä tuo aika sujahtaa älyttömän nopeasti, kun on pitkiä työpäiviä tehtävänä.

Kokonsa ja asukaslukunsa perusteella Herningiä on tavattu verrata Hämeenlinnaan. Voin kertoa, että Herningin keskusta liikkeineen ja ravintoloineen on aika paljon Hämptonia vireämpi.

Lue myös: Majoitushinnat närästivät kiekkoturisteja, mutta muuten Herningiä kehutaan mahtavaksi kisakaupungiksi – ESS-reportaasi Tanskan MM-tunnelmista
 

Ihan kaikkia ylisanoja ei kuitenkaan kannata uskoa.

Tanskalaiset kisajärjestäjät ovat hehkuttaneet huimia lipunmyyntilukemia jo ennen kisojen alkamista. Määrät ovatkin komeita, mutta niihin pitää suhtautua hiukan varauksellisesti, koska otteluissa on riittänyt tyhjiä penkkejä. Todelliset myyntituotot tietävät vain järjestäjät itse.

Jätin myös oheiseen juttuun kirjoittamatta Visit Herningin edustajan kuuleman arvion, että kaupungissa olisi käynyt kahden viikon aikana yli 10 000 suomalaista, ja tietysti myös tuhansia faneja muista maista. Lukema on kuulemma saatu lipunmyynnin tiedoista, eikä siihen ole laskettu "tuplia" eli samaa matkalaista kahteen kertaan.

Suhtaudun tähänkin tietoon varauksellisesti. Arvio on paljon korkeampi kuin mitä suomalaisen Event Travel -matkatoimiston toimitusjohtaja viime viikolla jutussamme esitti.

Tanskalaisilla ei pitäisi olla tarvetta liioitteluun. Me paikalla olleet voimme ilman minkäänlaisia tilastolukujakin vahvistaa, että nämä ovat olleet mainiot kisat.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi