Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Mörkö-Marko hämmentää, mutta ei stressaa - "Kyllä mulle saa nauraa"

Marko Anttila on pelannut Herningissä uransa parasta kiekkoa. Kuva: Martti Kainulainen

Tanskan MM-turnauksen aikana on puhuttu ennen kaikkea Sebastian Ahosta. On puhuttu Teuvo Teräväisestä ja ketjun kolmannesta lenkistä Veli-Matti Savinaisesta.

Vähän vähemmän on puhuttu Lempäälän lempeästä jättiläisestä Marko Anttilasta. Leijonien nelosketjun raataja pelaa 33-vuotiaana uransa parasta jääkiekkoa. Ellei leijonat tunaroi puolivälieräänsä Sveitsiä vastaan ja etenkin jos joukkue onnistuu vielä välieränsäkin voittamaan, on joukkueen hämmentäjäosaston eliittiin nousseessa Anttilassa ainesta todelliseksi kulttipelaajaksi.

Oman meeminsäkin mies on jo saanut.

 

Toki 203-senttinen hyökkääjä jo jossain mitassa kulttihahmo onkin, mutta nyt noustaisiin sinne kansakunnan kaapin päälle. Jokereiden kopissa on väritelty "Mörkö-Marko" lempinimeä kantavan Anttilan vaatemerkistä ja nimen brändäämisestä.

- Se on enemmänkin sitä pukukoppiläppää. Eikä siinä mitään, kyllä mulle saa nauraa, Anttila hymähtää.

Anttilasta on muotoutunut leijonien duunariosaston luottomies. Olympialaisissa helmikuussa rooli oli pienempi, vaikka nyt jalkeilla on selkeästi parempi joukkue. Asemansa kohenemiselle Anttila ei keksi sen kummempaa selitystä.

- Samalla tavalla olen yrittänyt tehdä omaa hommaani koko ajan. Se on ihan totta, että tämä on kovempi joukkue, kun on noita NHL-miehiä mukana, Anttila sanoo.

Nopea Sveitsi

Illan puolivälierä Sveitsiä vastaan on ennakkoon hyvin hallussa.

- USA-ottelun perusteella ei tarvitse mitään isoja muutoksia tehdä. Vähän samantyyppinen joukkue on vastassa, siellä on nopeita ja taitavia hyökkääjiä, jotka iskevät vastahyökkäyksistä terävästi, Anttila tietää.

Matkalla kaapin päälle Anttilan saama huomio on koko ajan kasvanut. Erinomaisten peliesitysten ohella siihen on epäilemättä syynä myös se, että iso mies ei pudottele automaattijargonia, vaan vastaa oikeasti kysymyksiin.

- Hienoa, että saa arvostusta ja on huomattu, mutta ei se tätä kuvaa sen kummemmaksi muuta. Se on hienoa, että jääkiekko ylipäätään kiinnostaa Suomessa niin paljon, Anttila tuumaa.

Mutta se mahdollinen vaatemerkki jäi askarruttamaan. Olisiko se sitten Börkö-Barko?

 

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi