Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kolumni: Pommikoirat nuuhkivat laukut joka päivä MM-areenalle tullessa, mutta se tekee olon vain turvalliseksi

Pommikoira Itac totesi toimittajan laukun vaarattomaksi. Kuva: Mikael Hoikkala

Saatiinhan sitä draamaa näihin kisoihin. Käsikirjoitus oli kulkenut liian hyvin suurmaiden tahdissa, mutta hyvässä kässärissä kuuluu olla riitasointuja, joita Tanskan sensaatiovoitto Suomesta tarjosi. Juuttijoukkueella on mahdollisuus nousta kotikisojensa ykkösilmiöksi.

Kaukalon ulkopuolelta draaman aiheita saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Ainakin koirien, sillä Jyske Bank Boxenilla partioi hallin aukioloaikoina aamusta yöhön pommikoiria.

Yksi dramaattisimman kuuloisista uutisista julkaistiin muutama tunti ennen Leijonien avausottelua viime lauantaina, kun hallin mediakeskus evakuoitiin lähistöltä löytyneen isännättömän laukun vuoksi. Olin paikalla, kun poliisit kehottivat poistumaan. Poliisimies tähdensi, että poissa ei todennäköisesti tarvitse olla pitkään ja kannettavan tietokoneen uskaltaa jättää paikoilleen pöydälle.

Pommikoira kävi nuuskimassa laukun ja totesi sen vaarattomaksi. Joku oli vain jättänyt laukkunsa väärään paikkaan, eikä siitä löytynyt omistajan nimeä. Oli turvallisuusmääräysten ja -rutiinien mukaista tarkistaa se. Evakuointi oli ohi kymmenessä minuutissa.

Tiukempaa kuin rockfestivaaleilla

Missään urheilutapahtumassa aiemmin en ole median edustajana kokenut yhtä tarkkaa syyniä areenalle astuessa kuin täällä. Kokeneemmatkin MM-kävijät kertovat, että tiukempaa on kuin tavallisesti. Olen käynyt myös NHL:ssä useissa runkosarjaotteluissa, ja sielläkin tarkastukset ovat olleet nopeampia. Pudotuspeleissä on kuulemma tiukempaa ja enemmän pistokokeita.

Rutiini Jyske Bank Boxeniin sisään tullessa on joka kerta sama. Ruumiintarkastus tehdään tarkasti ja taskutkin pyydetään joskus tyhjentämään.

Tunnustettakoon, että olen joskus salakuljettanut rockfestareille housunkauluksessa omia juomia ja päässyt tarkastuksesta heittämällä läpi. Täällä pullot jäisivät portille.

Tunnustettakoon, että olen joskus salakuljettanut rockfestareille omia juomia.

Ruumiintarkastuksen lisäksi tarkastajat pyytävät aina avaamaan laukun ja laskemaan sen lattialle. Sitten pommikoira käy nuuhkimassa sen.

Minua tämä pieni vaivannäkö ja ajankulu ei haittaa. Tulee vain turvallinen olo, kun tietää, että sisääntulijat on tarkastettu huolella. Sen takia en mediakeskuksen evakuoinnin hetkellä pelännyt ollenkaan, että kysymys olisi mistään vakavammasta. Sitten saattaisi vähän haitata, jos turvatoimiin tärväytyisi hurjasti aikaa. Täällä niin ei käy. Tuskastuttavaa jonokaaosta ei näy millään ovella, eikä tiskeillä.

Jämäkät juutit

Herningissä on järjestetty niin monia kansainvälisiä urheilutapahtumia, että paikalliset osaavat hoitaa hommansa jämäkästi. Ennen kisoja oli jopa hiukan enemmän huolta toisesta kisakaupungista Kööpenhaminasta, koska jääkiekko on siellä marginaalijuttu eikä suurkaupungin väki suhtaudu lajiin samanlaisella vakavuudella.

Ensi viikolla sekin selviää omin silmin nähtynä. Kööpenhaminassa jo oleva kollega viestitti, että kaikki on sujunut mallikkaasti.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi