Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Telia julkisti Liigan uudet katselupaketit - sisällöntuotanto uudistuu, hinta nousee

Joukkuepassilla voi seurata yhden joukkueen, esimerkiksi Pelicansin kaikki ottelut. Kuva: Aku Isotalo

Kotimaisen jääkiekkoliigan mediaoikeudet siirtyvät ensi kaudeksi teleoperaattori Telian haltuun kuusivuotisella sopimuksella.

Telia julkisti jääkiekon Liigan katselupaketit ja niiden hinnat tiistaina. Faneille ja jääkiekosta kiinnostuneille on tarjolla entistä laajempi valikoima erilaisia paketteja.

Jos asiakas haluaa nähdä kaikki Liigan ottelut, katselu tulee nykyistä kalliimmaksi.

Kaudella 2017-18 Liigan lähetysoikeudet omistavan Sanoman 14,95 euroa kuukaudessa maksavan paketin mukana tulee Ruutu-televisiopalvelu. Sanoma laski Liigalähetysten hintaa kuluvalle kaudelle.

Telian kaikki ottelut ja muut lähetykset kattava Liigapassi tulee maksamaan 24,90 euroa kuukaudessa.

Esimerkiksi Pelicans-faneille on tarjolla viisi euroa halvempi Joukkuepassi, jonka avulla saa katseluoikeuden kaikkiin lahtelaisjoukkueen peleihin.

Telia aloittaa syksyllä alkavan kauden myynnin 4. huhtikuuta.

"Studiokonsepti ja lähetysten visuaalinen ilme uudistetaan"

Liiga näyttää ja kuulostaa kaudesta 2018–19 erilaiselta kuin ennen. Uutena mediakumppanina Telia tuottaa sarjan tv-sisällöt, näyttää ottelut suorana ja tuottaa muuta sisältöä Liigasta.

– Me muutamme käytännössä kaiken mahdollisen tuotteistuksesta lähtien. Panostamme lähetystekniikkaan rakentamalla täysin uuden kuituverkon 14 jäähallilta Helsinkiin. Myös sisällöntuotanto mullistuu – studiokonsepti ja lähetysten visuaalinen ilme uudistetaan, kamerat vaihdetaan uusiin ja mikrofonien määrä moninkertaistetaan jäähalleissa, sanoo Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen Telian tiedotteessa.

Liigaa voi katsoa eri tekniikoiden avulla kaikkialla Suomessa. Pelit näkyvät Telia TV -digiboksilla ja Telian kaapeli-TV:n sekä Telia TV -sovelluksen kautta.

– Otteluita voi katsoa sovelluksen avulla tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Isolle ruudulle matsit saa myös Chromecastilla ja Apple TV:llä.

Liigan voi ostaa yksinään ilman muuta sisältöä

Uudenlaisen tekemisen taustalla ovat kovat tavoitteet. Telia on luvannut paitsi mullistaa katselukokemuksen myös saada lajin pariin sellaisia suomalaisia, joita jääkiekko ei ole hetkeen tai ehkä koskaan innostanut.

– Haluamme luoda faneille uusia, ennennäkemättömän upeita kokemuksia jääkiekon parissa teknologian avulla. Moni fanittaa paikallista joukkuetta ja haluaa katsoa vain oman porukan pelit. Toinen innostuu kaikista peleistä ja joku saattaa innostua keräämään yhden, tietyn pelin äärelle kaveriporukan. Liiga on jatkossa ostettavissa yksinään ilman muuta sisältöä, huomauttaa Takanen.

Liiga

Telian uudet tuotteet

Liigapassi 24,90e/kk (Kaikki kauden pelit)

Joukkuepassi 19,90e/kk (Esimerkiksi vain Pelicansin pelit)

Pelipassin hinta täsmentyy myöhemmin (yksi peli)

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi