Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Matikainen sanoi lähtevänsä Lahdesta pystyssä päin – Nurminen: Hän toi tekosyyt pois -meiningin

Pelicansin jättävän päävalmentajan kausi ei huipentunut kuten piti, mutta nuorella ryhmälläkin joukkue oli lähellä ylittää tavoitteensa. "Mulla ei jäänyt mitään ketään kohtaan hampaankoloon", Matikainen sanoi. Aisapari Pasi Nurminen vihjasi, että kausi on ollut raskas myös kulissien takana.

Syvä pettymys purkautui varsinkin maalivahti Joona Voutilaisesta, kun Pelicansin kausi oli päättynyt SaiPan jatkoaikamaaliin. Kuva: Mika Strandén

Jos jänne olisi kestänyt runsaan puolitoista minuuttia pidempään, vielä ei puhuttaisi Petri Matikaisen kolmivuotisen Pelicans-päävalmentajakauden lopputulemasta.

Pelicans kuitenkin menetti johtonsa SaiPaa vastaan viime hetkillä. Tasoitusmaalin viimeistellyt Ahti Oksanen otti ratkaisun käsiinsä myös jatkoajalla ja lähetti hienolla ylänurkkalaukauksellaan Kaanit kesälomalle.

Päävalmentaja asteli pukukopista ulos suoraselkäisenä, eikä isompaa sisäistä tunnemyrskyä näkynyt ainakaan ulospäin.

– Aika lähellä oltiin isoa varastamista tänään, Matikainen totesi.

– Olimme tehokkaita, ja välillä parkkeerasimme bussia. SaiPa oli aktiivisempi. Mutta mitä sillä on merkitystä. Puolitoista minuuttia, niin olisimme muissa peleissä. Mutta sellaista urheilu on.

Matikainen sanoi lähtevänsä Lahdesta pystyssä päin. Hän esitti vuolaat kiitokset koko valmennusryhmälle sekä taustajoukoille huoltoa ja fysioterapeutteja myöten.

– Erityisesti kiitän Nurmisen Pasia. Olemme olleet valtavan lojaaleja toisillemme. Kaikki muutkin ovat olleet, mutta Pasi varsinkin. Hän on tehnyt valtavan paljon lahtelaiselle jääkiekolle.

Kolmivuotinen muuttui 2+1-vuotiseksi

Isossa kuvassa Matikainen katsoi onnistuneensa siinä, mitä varten hänet oli Pelicansiin palkattu.

– Mun tehtävä tänne tullessa oli saada tästä urheilullinen firma. Mun mielestä se on tehty.

– Olimme kolme kertaa playofffeissa. Tästä on seuraavan valmentajan paljon helpompi rakentaa tulevaisuutta. Tässä on kolmen vuoden aikana ajettu nuoria pelaajia todella isoihin rooleihin, hän muistutti.

Matikainen muistutti, että kolmivuotinen kausi ei huipentunut ihan kuten alun perin oli kaavailtu. Vahvimman pelaajaryhmän hän sai käsiinsä viime kaudella.

– Piti olla kolmen vuoden projekti, mutta tästä tuli ikään kuin kahden vuoden projekti plus yksi vuosi.

– Organisaatiossa tuli muutoksia omistajaportaaseen, seurajohtoon ja urheilupuolen johtoportaaseen. Ne päättävät, keillä hillot on. Siitä huolimatta pystyimme urheilemaan niin, että olimme playoffeissa. Siihen olen tyytyväinen.

Valittamisen aihe tämä ei ole, Matikainen painotti.

– Mulle ei jäänyt ketään kohtaan mitään hampaankoloon. Kaikki on tehty, mitä osaan. Kaikki on annettu. Sydän on ollut mukana.

Osa pelaajista "ei-nyt-ihan-kunnossa"

Seuran pääomistajana ja Matikaisen valmentajaparina Pasi Nurminen allekirjoitti, että päävalmentaja täytti tehtävänsä kuten piti, ja antoi siitä kiitokset.

– Hän toi urheilullisuuden ja suoraan sanottuna sellaisen tekosyyt pois -meiningin. Siitä kannattaa pitää tulevaisuudessakin kiinni.

– Sitä on ajettu sisään. Se näkyy niissä pelaajissa, jotka ovat olleet tässä projektissa pitkään mukana. Aika moni heistä pelasi ei-nyt-ihan-kunnossa, Nurminen vihjasi.

Ratkaisevan SaiPa-ottelun alla kokoonpanoa verotettiin viime hetkillä, kun nilkkaansa satuttanut kapteeni Stefan Lassen ja kuumeinen Roni Rukajärvi joutuivat jäämään puolustuksesta pois.

– (Aleksi) Rekonen pelasi hyvän pelin pakkina, Matikainen kiitti tuuraajaa.

Puolustusvoittoisella pelilläkin Pelicans pysyi voitossa kiinni. Iikka Kangasniemi läväytti ylivoimalla avausmaalin ja Miska Siikonen ohjasi taidokkaasti 2–0. Hiukan Siikosen maalin jälkeen Juha Leimu täräytti tolppaan. Kahden maalin johto säilyi 54. minuutille asti.

Niin lähellä se oli, mutta tässäkin tapauksessa Nurminen halusi jättää tekosyyt pois.

– Todennäköisesti SaiPa ansaitsi tuon.

Vielä ei huilauksen aika

Nurmisen mukaan kausi oli kaikkinensa ollut yksi hankalimmista, mitä hän on kokenut. Tarkemmin hän ei halunnut joukkueen ja seuran sisäisiä "puljaamisia" avata.

Hän arveli, että väsymys iskee kohta kovaa ja univelat on jossain vaiheessa nukuttava pois, mutta vielä ei ole ulospuhalluksen aika.

– En ole ihan vielä ajatellut, että rupeaisin huilaamaan. Pitää tehdä tiukkaa työtä organisaation eteen, että olemme jatkossa vahvempia.

Aiemmin Nurminen on sanonut, että hän jatkaa Pelicansin valmennusryhmässä ensi kaudellakin. Nyt miehen puheista saattoi päätellä, että varmaa se ei sittenkään ole, mutta päätöksiäkään ei ole vielä tehty.

– Pitää muistaa, että mäkin olen ollut kolme vuotta penkin takana ja yrittänyt aika paljon rutistaa pelaajista irti. Mietitään asioita. Pitää varmaan keskustella aika monen ihmisen kanssa, "Nupe" totesi.

Liiga, pudotuspelien 1. kierros, 3. ottelu:

SaiPa–Pelicans je. 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)

SaiPa puolivälieriin otteluvoitoin 2–1.

1. erä: 11.17 Iikka Kangasniemi (Casimir Jürgens, Juha Leimu) 0–1.

Jäähyt: 11.00 Roy Radke S 2 min, 17.30 Libor Sulak P 2 min, 17.30 S joukkuerangaistus.

2. erä: 31.18 Miska Siikonen (Casimir Jürgens, Jordan Rowley) 0–2.

Jäähyt: 31.33 Lasse Lappalainen S 2 min.

3. erä: 53.46 Jonatan Tanus (Curtis Hamilton) 1–2, 58.22 Ahti Oksanen (Cody Kunyk, Kalle Maalahti) 2–2.

Jäähyt: 43.06 Aleksi Mustonen P 2 min.

Jatkoerä: 62.17. Ahti Oksanen (Lasse Lappalainen, Cody Kunyk) 3–2.

Jäähyt: –.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 3x2 min, Pelicans 2x2 min.

Maalivahtien torjunnat: Frans Tuohimaa S 3+6+3+1=13, Joona Voutilainen P 11+15+14+2=42.

Tuomarit: Antti Boman–Stefan Fonselius (Lauri Nikulainen–Daniel Österholm).

Yleisöä: 3 768.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi