Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kunniagalleria, patsas, eSports-yhteistyö... Mitä aluevaltauksia Pelicans vielä keksiikään?

Lahden Pelicans on ollut edelläkävijä monessa kaukalon ulkopuolisessa asiassa. Uusia virityksiä voi odottaa jatkossakin.

Monennimistä jääkiekkoseuraa ja monennäköistä pelipaitaa on Lahdessa nähty, eivätkä muutokset tähän lopu. Pelicans-nimeen ja turkoosiin väriin tuskin on tarvetta kajota, mutta muunlaisia uusia aluevaltauksia on nähty ja nähtäneen vielä lisää.

Viime vuonna Pelicans otti siipiensä alle Päijät-Hämeen Salibandyseuran, joka vaihtoi nimensä Pelicans SB:ksi. Syksyllä Lahdessa tehtiin historiaa, kun Isku Areenan edustalla paljastettiin ensimmäinen suomalainen jääkiekkoaiheinen patsas. Patsas esittää vuonna 2009 veneonnettomuudessa kuollutta Reippaan pelaajalegendaa Erkki Lainetta.

Pelicans pukeutui Erkki Laineen nimeä ja pelinumeroa kantaviin retropaitoihin patsaanpaljastusottelun alkulämmittelyissä. Kuva: Katja Luoma

Tämän lehden ilmestymisviikon alkajaisiksi Pelicans kertoi uudesta yhteistyöstä eSports-organisaatio ENCEn kanssa.

Mitähän vielä?

Reipas-nimi ei palaa

Reipas-nimeä ei Pelicansissa haikailla takaisin. Toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kuitenkin muistuttaa, että vanhaa nimeä ja värejä on tuotu viime vuosina useaan kertaan esiin. Tammikuussa 2016 joukkue pelasi oranssimustissa paidoissa Kiekkoreippaan 40-vuotisjuhlaottelussa, ja retropaidat olivat esillä myös Laineen patsaanpaljastusottelussa. Vanhoja joukkuekuvia on ollut jäähallin seinillä jo pidempään.

– Pelicans on ensimmäinen seura, joka aloitti oman kaupungin Hall of Fame -toiminnan. Nyt muut ovat seuranneet perässä, mikä on hienoa, sanoo Kolu, joka itsekin pelaajaurallaan edusti niin Reipas Lahtea kuin Pelicansia.

– Pelicans on kuitenkin uusi ja oma itsenäinen brändi, jonka eteen teemme töitä sitä vahvistaaksemme, ja siksi pääfokus on sen kehittämisessä.

Junioripuolta vahvistetaan

Salibandyn puolella Pelicans ei puutu Pelicans SB:n johtamiseen.

– Pelicans SB:n operatiivinen toiminta on hyvin itsenäistä, mutta pyrimme auttamaan ja tuomaan heidän toimintaan lisäarvoa tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan, Kolu kertoo.

Pelicans hyppäsi salibandyn puolelle maaliskuussa 2017. Jesse Arola ja Veera Vilenius kuuluvat Pelicans SB:n pelaajiin. Takarivissä JuniorPelicansin toiminnanjohtaja Ari Suomalainen, Pelicans SB:n puheenjohtaja Hannu Kuisma, Lahden Pelicans Oy:n toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu ja Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen. Kuva: Sami Kuusivirta

Jääkiekon junioripuolella Pelicans on ottamassa entistä vahvempaa roolia. Toissa keväänä perustettiin JuniorPelicans päijäthämäläisten junioriseurojen kattoyhdistykseksi, jonka on tarkoitus vahvistaa yhteistyötä ja paikallista pelaajapolkua, Pelicans-tietä.

Vanha kunnon Kiekkoreipas on edelleen olemassa ja säilynyt joukkueen nimenä nuoremmissa ikäluokissa, mutta jo C-junioreista eteenpäin edustusjoukkueet kulkevat nykyisin Pelicansin nimellä.

Lahden Pelicans Oy hakee parhaillaan palkkalistoilleen junioripuolen urheilutoimenjohtajaa, joka vastaisi koko JuniorPelicansin jääkiekko- ja urheilutoiminnasta sekä valitun valmennus- ja ohjauslinjan kehittämisestä, valvonnasta ja toteutuksesta. Tehtävä on vuoden määräaikainen, mutta Kolun mukaan oikean henkilön löytyessä pesti on tarkoitus vakinaistaa.

"Totta kai haluamme voittaa"

Entä millainen on Pelicansin paljon puhuttu peli-identiteetti?

– Pelicans pelaa nopeaa, rohkeaa, aktiivista ja yleisöystävällistä jääkiekkoa – lahtelaisella asenteella, Kolu määrittelee.

Tarkoittaako se, että mieluummin otetaan epäonnistumisen riski kuin haetaan perusvarmaa tulosta prosenttikiekolla?

– Ei tarkoituksella. Totta kai haluamme voittaa, koska olemme mukana ammattilaisliigassa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi