Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin kirivaiheelle tyly loppu, SaiPa otti ensimmäisen kiinnityksen

Casimir Jürgens (vas.) ja kultakypärä Ilkka Kangasniemi juhlivat Miska Siikosen maalia. Kuva: Lauri Heino / Heinon Valokuva

3. erä

Pelicans lähtee torstaina pudotuspelien kotiotteluunsa selkä seinää vasten. SaiPa otti tänään voiton sarjan avauksessa Lappeenrannassa maalein 4-2. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Pelicansilla oli kaikki mahdollisuudet kääntää vauhdikas ja jännittävä ottelu edukseen. Kolmatta erää oli pelattu vain 20 sekuntia, kun Casimir Jürgens latasi lahtelaisten 2-3-kavennuksen. Siitä alkoi monen minuutin vyörytys, jonka aikana peli pyöri alituiseen SaiPan päädyssä. Mikko Kousan tolppalaukausta lähemmäksi Pelicans ei kuitenkaan päässyt.

SaiPa oli pulassa jopa oman ylivoimansa aikana, mutta lopulta yksi paikka hyökkäyspään riiston jälkeen riitti kotijoukkueelle. David Goodwin rokotti iski illan toisensa ajassa 51.06 ja väänsi Pelicansin siltaan. Pelicans ei siitä noussut, vaikka sai vielä kertaalleen kiekon tolppaankin. Rohkea hyökkääminen avasi paljon vaarallisia vastaiskuja SaiPallekin.

Kattava otteluraportti Pelicans-kommenteilla myöhemmin tänään ESS.fi:ssä.

2. erä

Pelicans lähtee takaa-ajajan asemassa kolmanteen erään kauden ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan Lappeenrannassa. Kotijoukkue SaiPa harppasi toisessa erässä 3-1-johtoon.

Ote kääntyi kotijoukkueelle Jordan Rowleyn otettua Pelicansin illan ensimmäisen jäähyn. Rowley hermostui SaiPa-pelaajan mailan osuttua häntä kasvoihin ja otti turhan kostojäähyn. Ylivoimalla Cody Kunyk täräytti SaiPan 2-1-johtoon.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Pelicans-verkko soi taas. Joona Voutilainen ei saanut vangittua Jonatan Tanusin laukausta, ja David Goodwin kävi tuikkaamassa irtokiekon sisään.

Erän puhuttaneimpia tilanteita oli Pelicans-maalintekijä Miska Siikosen taklaus Tanukseen. Kumarassa tilanteeseen luistelleelta Tanukselta lähti kypäräkin päästä, mutta Siikonen selvisi ilman rangaistusta – kotiyleisön kiehunnasta huolimatta.

David Goodwinteki kotijoukkueen kolmannen maalin Joona Voutilaisen selän taakse. Kuva: Lauri Heino / Heinon Valokuva

1. erä

Kamppailu on ollut kaikkea muuta kuin tarkkaa varmistelua. Vauhdikas peli poiki kosolti maalipaikkoja molemmille joukkueille.

Pelicans sai tulosta ottelun toisella ylivoimallaan. Kun molemmilla joukkueilla oli vaihto kesken, Juha Leimu lähti rohkeasti haastamaan SaiPa-puolustajia ja kuljetti kiekon taidokkaasti hyökkäysalueella. Leimu löysi poikittaissyötöllään Casimir Jürgensin, joka jatkoi kiekon uudella poikittaissyötöllä Miska Siikoselle. Siikonen laukoi jäänuoliaisena sisään ajassa 12.11.

SaiPa tuli tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin, kun Curtis Hamilton ohjasi Urho Vaakanaisen matalan vedon maaliin.

Vielä erän viimeisellä minuutillakin molemmat joukkueet saivat laadukkaat maalipaikat hyvin lyhyessä ajassa. Ensin Aleksi Mustonen hätyytteli vaarallisesti SaiPan maalia, ja hetkeä myöhemmin Jonatan Tanuksella oli loistopaikka toisessa päässä.

SaiPa sai avauserässä kolme jäähyä. Pelicans selvisi ilman rangaistuksia.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi