Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Tiedätkö, miksi Pelicansin kotihallin katossa roikkuu mestaruusviiri? Saavutuksen merkkipäivästä on viikonloppuna tasan 90 vuotta

Viipurin Reipas voitti jääkiekon ensimmäisen SM-kullan 18. maaliskuuta 1928. Joukkueessa pelasivat maalivahti Leo Tukiainen, Eino Turunen, Walter Österdahl, Gustaf Berg, Erkki Berg, Allan Lagerström, Eino Louhi ja Onni Pelkonen. Henkilöt eivät ole kuvassa edellä luetellussa järjestyksessä. Kuva: Suomen Jääkiekkomuseo

Sunnuntaina 18. maaliskuuta lahtelaisessa ja koko suomalaisessa jääkiekkoilussa ollaan merkittävällä rajapyykillä. Tuolloin tulee kuluneeksi päivälleen 90 vuotta jääkiekon ensimmäisestä SM-finaalista.

Tuon loppuottelun voitti Viipurin Reipas. Pelicans taas on Viipurin Reippaan jälkeläinen, ja sen vuoksi Lahden jäähallin katossa on mestaruusviiri. Välissä on koettu seuran muutto kaupungista toiseen ja monta, monta erilaista nimivariaatiota ennen Pelicansiksi päätymistä.

Etelä-Suomen Sanomat juhlistaa merkkipaalua lahtelaisen jääkiekkoilun erikoisliitteellä. Liite jaetaan Etlarin tilaajille lehden välissä keskiviikkona 14. maaliskuuta. 20-sivuista erikoislehteä jaetaan myös pieni painos ilmaiskappaleina Lahden jäähallilla Pelicans–SaiPa-ottelun yhteydessä torstaina sekä muutamissa kauppakeskuksissa.

Lehdessä käydään läpi SM-kauden 1928 tapahtumat ja lahtelaisen jääkiekkoilun historian tärkeimmät vaiheet. Aiheina ovat muun muassa Reippaan lukuisen nimenvaihdosten syyt, Pelicans-nimen ja pelipaitojen värityksen taustat, seurajohtamisen erikoiset vuodet, hopeakausi 2011–12 pelaajalegenda Jan Latvalan sanoin ja koostejuttu seurahistorian mieleenpainuneimmista ulkomaalaisvahvistuksista. Ja paljon muuta.

Verkossa erikoislehden juttuja julkaistaan vähän kerrallaan tiistain ja torstain välillä. Jutut ovat maksumuurin takana eli tilaajiemme luettavissa. Kiekkoliitteen näköislehti on luettavissa keskiviikon digilehden yhteydessä.

Maksuttomana luettavana voi edelleen herkutella lahtelaisten kiekkopersoonien tarinoilla, joita on kuultu vierasotteluiden radiolähetysten yhteydessä. Niistä on poimittu parhaat palat verkkosivuillemme ja koostettu tämän linkin taakse. Hyvää kiekkokevättä ja antoisia lukuhetkiä!

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi