Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kassa on edelleen kuningas - Pelicans tarkkailee helmikuun päätteeksi sulkeutuvaa siirtoikkunaa

Lauantain voitokkaassa Ässät-ottelussa maalinteossa onnistunut Jesse Saarinen (kesk.) on kahden pisteen päässä Pelicansin sisäistä pistepörssiä johtavasta Iikka Kangasniemestä. Tehot 1+7 kuluvalla kaudella summannut Juha Leimu (oik.) huilasi lauantain kotipelin. Miska Siikonen (vas.) on ollut sivussa tositoimista jo kuukauden päivät. Kuva: Sami Kuusivirta

Radio Voiman lauantaisessa It's Hockey Time -lähetyksessä vieraillut Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne "Lelu" Laukkanen kaipasi lahtelaisjoukkueen pelaamiseen lisää rentoutta ennen Ässät-kotiottelua.

Porilaisvieraat kaatuivat lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3. Kahden sarjapisteen saattelemana kymmenen päivän mittaiselle olympiatauolle suunnannut lahtelaismiehistö oli onnistunut maalinteossa vain kertaalleen kolmessa Ässät-peliä edeltäneessä kamppailussa.

Yleisön katseet ovat kiinnittyneet erityisesti kultakypärä Iikka Kangasniemeen, joka on summannut kuluvan vuoden 17 pelissä tehot 2+2. Sunnuntaina 23 vuotta täyttänyt hyökkääjä on jäänyt kahdeksassa edellisessä pelissä pisteittä.

Laukkanen ei usko Kangasniemen ensi kaudeksi huhutun HIFK-sopimuksen vaikuttavan nuoren pelaajan tekemiseen.

Kaikki pelaajat ovat ammattilaisia ja luotan myös Iikkaan. Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen

- Joukkueen pelaaminen on ollut vähän takkuista. Kaikki pelaajat ovat ammattilaisia ja luotan myös Iikkaan. Kun lyödään kypärä päähän, niin pelataan sille logolle, mikä rinnassa lukee.

Kuivuuko Leimun ruuti ennen kevättä?

Myös muutamat muut pelaajat ovat painineet tehottomuuden kanssa viime aikoina.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Jesse Saarinen sai seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putkensa katki lauantaina. Pelaamissaan 43 ottelussa tehot 10+23 summannut 32-vuotias hyökkääjä nousi osumallaan joukkueen sisäisessä pistepörssissä kahden paunan päähän kultakypärä Kangasniemestä.

Läpi kauden laukaustaan tehottomasti viljellyt Juha Leimu huilasi lauantain voitokkaan Ässät-ottelun.

Kahdella edellisellä kaudella 11 ja 16 runkosarjamaalia iskenyt 35-vuotias puolustaja on tehnyt kuluvan kauden 40 pelaamassaan ottelussa vain yhden täysosuman. Laukauksia hän on lähettänyt matkaan 171 kappaletta.

Ikävistä selkävaivoista urallaan kärsineen Leimun peliesityksiä ja mahdollista vammaa Laukkanen kuvaili lyhyesti.

- Aika vaikeahan se on ollut koko vuoden. Sitä on yritetty viedä eteenpäin ja pieni huili tekee varmaan välillä ihan hyvää. Sitä kautta lähdetään hakemaan uutta potkua kaverille.

"Edelleen kassa on kuningas"

Liigan pelaajasiirtoikkuna on auki helmikuun loppuun saakka. Laukkasen mielestä lähes runkosarjan loppuun asti mahdollistettu uusien pelaajien hankkiminen ja vanhoista luopuminen on kaikille joukkueille yhtä reilu.

- Ihan hyvä juttu, että takarajaa on siirretty olympialaisten vuoksi. Tulevaisuudessa helmikuun 15. päivä on ihan riittävä.

Mahdollisia vahvistuksia tutkaillaan myös Pelicansin toimistolla, mutta hankintapelin säännöt ovat täysin samat kuin noin vuosi sitten, jolloin Laukkanen vieraili edellisen kerran Isku Areenan It's Hockey Time -studiossa.

- Edelleen kassa on kuningas. Koko ajan kartoitamme tilannetta ja pidämme hoksottimet ylhäällä. Jos hyviä pelaajia on tarjolla ja kassassa rahaa, niin olemme valmiudessa tekemään liikkeitä, mutta aika näyttää.

Laukkanen ei suostunut paljastamaan mille pelipaikoille vahvistuksia erityisesti tähyillään.

- Katsotaan mitä on tarjolla. Siitä se paljon riippuu.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi