Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pasi Nurminen sopimusvuodoista: onko ihmisillä vähän liian suuri suu nykyään? - Björninen ja Jantunen palaavat kokoonpanoon

Pelicansin sairastupa tyhjenee Lukko-otteluun. Lahtelaisseura tutkailee pelaajamarkkinoita maltillisesti. Liigan siirtoikkuna umpeutuu reilun kahden viikon päästä. Löytyvätkö Iikka Kangasniemen tehot ennen sitä?

Pelicansin omistajavalmentaja Pasi Nurmisen mielestä kesken kauden tehtyjen sopimusten julkaiseminen ei palvele ketään. Kuva: Sami Kuusivirta

Neljän pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta majaileva Pelicans isännöi runkosarjan kahdeksanneksi viimeisessä ottelussaan Lukkoa.

Joukkueet olivat edellisen kerran vastakkain viikko sitten Raumalla ja tuolloin lahtelaiset nappasivat täyden pistepotin 2-5-voitolla.

Mennyt viikko kerrytti Pelicansin pistepussia kuuden merkinnän verran. Lukko-voiton jatkoksi turkoosimiehistö nappasi maukkaan 4-1-kotivoiton Helsingin IFK:sta perjantaina.

Lauantaina hallitseva Suomen mestari Tappara aiheutti Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen valmentamalle lahtelaisjoukkueelle viikon ainoan tappion lukemin 2-0. Puolustaja Mikko Kousa joutui jättämään Tampereella pelatun kamppailun kesken loukkaantumisen vuoksi, mutta todennäköisesti mistään vakavammasta ei ole kysymys.

Kyllä hän vielä tänäkin aamuna tuli Pelicansin vermeissä hallille. Pelicans-valmentaja Pasi Nurminen Iikka Kangasniemestä

- Mennyt viikko oli erittäin kova suoritus joukkueelta. Kousan pelikunto ratkeaa tiistaina. Todennäköisesti pelaa, mutta täyttä varmuutta ei ole. Hannes Björninen ja Jonne Jantunen tulevat mukaan pelaavaan kokoonpanoon, valottaa Nurminen.

Loukkaantuneista pelaajista Miska Siikosen tilanne on lahtelaisvalmentajan mukaan auki. Arttu Heikkistä odotetaan takaisin tositoimiin muutaman viikon sisällä.

Pelicansin maalilla jatkaa neljästä edellisestä kamppailusta kolme voittoa yli 94,2 torjuntaprosentilla torjunut Janne Juvonen.

"Paidalle pelataan loppuun asti"

Ensi kaudeksi HIFK:n riveihin huhuiltu Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemi on vaeltanut viime ajat varjojen mailla.

Helmikuun peleissä pisteittä jäänyt laituri on saldonnut 14 viime ottelussa tehot 2+2. Spekulaatiot Kangasniemen ensi kauden työnantajasta ovat kiirineet myös Nurmisen korviin. Tarvitseeko kultakypärän otteista olla huolissaan?

- Määrätyllä tavalla aina pitää olla vähän huolissaan, mutta Tampereella pelaaminen näytti jo paremmalta, joten eiköhän se tuttu Iikka ole sieltä taas tulossa. Hänen pitää pystyä irrottamaan itsestään enemmän noihin tapahtumiin. Sitä kautta se tuloskin lähtee sieltä tulemaan.

Kangasniemen sataprosenttista sitoutumista ja parhaita avuja kaivataan runkosarjan jäljellä olevissa kamppailuissa. Lukko-pelin lisäksi kuluvan viikon ohjelmassa on perjantain vierasottelu Hämeenlinnassa ja lauantaina kotipeli Ässiä vastaan.

Nurmisella on täysi luotto työntekijäänsä.

- Kyllä hän vielä tänäkin aamuna tuli Pelicansin vermeissä hallille ja pelaa yhä edelleen meillä. Se on selvä asia, että sille paidalle pelataan loppuun asti, mikä päällä on. Itselleenhän nuo jätkät tätä hommaa tekee ja mikäli joku lopettaa pelaamisen kesken kauden, niin se satuttaa eniten pelaajaa itseään.

"Seurojen pitää kantaa oma vastuunsa"

Kangasniemen ohella myös hyökkääjä Aleksi Rekosen on huhuttu vaihtavan ensi kaudeksi maisemaa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan JYPin CHL-mestariksi torjunut maalivahti Juho Olkinuora sekä HIFK:n nuori puolustaja Oliwer Kaski vahvistavat Pelicansia kaudella 2018-19.

Nurmisen mukaan ajat ovat muuttuneet hänen pelivuosistaan. SM-liigassa HPK:ta, Jokereita ja Pelicansia edustanut entinen NHL-torjuja toteaa, että hänenkin pelaajaurallaan uusia sopimuksia solmittiin, mutta ne eivät päätyneet julkisuuteen samalla tavalla kuin tänä päivänä.

- Markkinat ovat muuttuneet ja seurauskollisia pelaajia ei nykyään enää juurikaan ole. Jätkät vaihtavat maisemaa ja se on aika luonnollistakin. Mielestäni se ei kuitenkaan palvele ketään, että asioita vatvotaan tässä vaiheessa kautta. Varmasti sillä on hetkellistä vaikutusta pelaajaan, kun oma nimi pyörii lehdissä.

- Myös seurojen pitää kantaa oma vastuunsa näistä asioista. En tiedä onko ihmisillä vähän liian suuri suu nykyään, koska media tuntuu tietävän asioista vähän liian paljon. Ilmeisesti toimittajilla on todella paljon kavereita, hymähtää Nurminen.

"Siellä sun täällä tuntuu ukkoja liikkuvan"

Muiden Liiga-joukkueiden kilpavarustelua seuratessaan Nurminen miettii, pitäisikö helmikuun lopussa umpeutuvan siirtoikkunan takarajaa aikaistaa. Viimeisimpänä suljetun sarjan mahdollistavaa tyhjennysmyyntiä harrasti Mikkelin Jukurit, joka kauppasi jenkkihyökkääjä Zach Budishin loppukaudeksi Turun Palloseuraan.

Lahtelaisten osalta pelaajamarkkinoita tutkaillaan maltillisesti omien tarpeiden mukaan.

- Siellä sun täällä tuntuu ukkoja liikkuvan koko ajan ja joukkueita rakennetaan uudestaan. Omien resurssiemme mukaan myös meidän antennit ovat pystyssä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä siihen, että sairastupa alkaa tyhjenemään ja saamme sitä kautta luonnollista vahvistusta kokoonpanoon. Jokainen peli määrittelee tarpeita eli jos sattuu ikäviä loukkaantumisia ja tärkeitä palasia tippuu pelistä pois, niin silloin pitää pystyä reagoimaan.

Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemen kuluvan kauden tehopistesaldo on 17+18=35. Alkanut vuosi käynnistynyt tehojen ja peliesitysten valossa vaisusti. Kangasniemi on summannut 14 viime ottelussa kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. Kuva: Juha Peurala
Liiga

Pelicans-Lukko

Tiistaina 13. helmikuuta kello 18.30 Isku Areenalla

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi