Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin upea nousu jäi kruunua vaille: "Takaa-ajomme oli joka tapauksessa upea"

Pelicans nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Aleksi Rekonen manasi hukattuja mahdollisuuksia.

Mikko Kousan maalista alkoi Pelicansin huima nousu kolmannessa erässä. Kuva: Juha Tanhua

Pelicans ja JYP järjestivät melkoisen perjantai-illan näytelmän Isku Areenassa. Liigakamppailu oli sellainen, josta ei puuttunut käytännössä mitään. Yleisö sai vastinetta rahoilleen.

Kunnon sirkuksen jälkeen ottelu päättyi JYPin eduksi rankkareiden jälkeen 5-4. Pelin kulku oli kaikin puolin aivan uskomaton. Se huipentui päätöserän viimeiseen kuuteen minuuttiin.

Siinä vaiheessa jyväskyläläiset johtivat turvallisen tuntuisesti 4-1, eikä joukkueella ollut hädän päivää.

Sitten iski kuitenkin Pelicans. Kaiken likoon lyönyt lahtelaisporukka nousi Mikko Kousan, Casimir Jürgensin ja Aleksi Rekosen illan toisella osumalla uskomattomalla tavalla tasoihin. Rekosen tasoitusmaali syntyi ajassa 59.55! Se sai lahtelaisyleisön hyppimään riemusta.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista matsi edukseen. Myös Rekosella oli läpiajosta paikka kruunata sekä joukkueen että oma iltapuhteensa, mutta Eetu Laurikainen oli toista mieltä.

Kangasniemi jäähyltä läpi

Pelicans tappoi jatkoajalla myös alivoiman, joka puhallettiin väärästä vaihdosta. Rangaistusta kärsinyt Iikka Kangasniemi pääsi suoraan jäähyboksista vielä läpiajoon, mutta kultakypärä ei onnistunut liruttamaan kiekkoa maaliin. Rankkareissa ainoa onnistuja oli Juuso Puustinen. Pelicansista kävivät yrittämässä Libor Sulak, Rekonen, Severi Lahtinen ja Antti Tyrväinen, mutta jokainen joutui pettymään.

- Totta kai päällimmäinen tunne on pettymys. Takaa-ajomme oli joka tapauksessa upea. Pojat eivät menettäneet uskoaan missään vaiheessa, vaikka ilta oli kaikkea muuta kuin helppo, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen sanoi.

Janne Juvonen oli kovilla Pelicansin maalilla, mutta hän kesti tämän jatkoajan tilanteen. Mikko Kousa, Iikka Kangasniemi ja Libor Sulak katsovat missä kiekko on. Kuva: Juha Tanhua

JYP vyöryi raiteillaan

JYP oli juuri niin viheliäisen hankala vastustaja kuin etukäteen oli tiedossa. Kokenut joukkue ei häikäissyt, mutta omaan pelitapaansa kuin vuoreen uskova jyväskyläläisnippu painoi raiteillaan.

- JYP piti meitä pitkään laitojen tuntumassa. Se heitti roikkuja keskialueelle tai sitten pitkiä kiekkoja. JYP on todella vaikea vastustaja. Juuri sen takia tämä oli joukkueellemme iso asia, että pystyimme nousemaan takaa tasoihin. Mielestäni olisimme ansainneet kaksi pinnaa tästä matsista, mutta yhteen on nyt tyytyminen, Matikainen sanoi.

Kamppailun draaman kaari oli hurja. Matikaista harmitti niiden ihmisten puolesta, jotka päättivät lähteä ajoissa kotiin.

- Eihän tilanteemme siinä about kymmenen minuuttia ennen loppua ollut kummoinen, mutta kiekkopeli kestää 60 minuuttia, Matikainen korosti.

JYPin Juuso Puustinen oli ainoa, joka onnistui maalinteossa voittolaukauskilpailussa. Janne Juvonen joutui antautumaan. Kuva: Juha Tanhua

Rekonen oli hämillään

Yksi lahtelaishahmoista oli Aleksi Rekonen, joka iski kaksi maalia. Rekonen oli hieman hämillään vielä matsin päätyttyäkin.

- En muista olleeni mukana tällaisessa sirkusmatsissa. Kieltämättä vähän kismittää, kun käteen ei jäänyt kuin piste. Siinä lopussa oli paikan tynkää niin Iikalla kuin minullakin. Niistä olisi pitänyt laittaa limppu verkkoon, Rekonen manasi.

Lahtelaishyökkääjä oli kuitenkin mielissään siitä, että joukkue jaksoi painaa summeriin asti töitä.

- Se kuuluu vahvasti meidän identiteettiimme. Haluamme paineistaa hyökkäyspäässä ja luistella paljon. JYP on kaikin puolin kova porukka. Se osaa oman hommansa pirun hyvin.

Liiga

Pelicans-JYP vl. 4-5 (1-2, 0-0, 3-2, 0-0, 0-1)

1. erä: 10.18 Aleksi Rekonen (Casimir Jürgens) 1-0, 11.07 Jarkko Immonen 1-1, 15.32 Jani Tuppurainen (Juha-Pekka Hytönen-Jarkko Immonen) 1-2 yv,

Jäähyt: 1.25 Mikko Kalteva JYP 2 min, 7.23 Libor Sulak Pelicans 2 min, 14.57 Miska Siikonen Pelicans 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 20.42 Jarkko Immonen JYP 2 min, 37.43 Anttoni Honka JYP 2 min.

3. erä: 41.33 Juuso Puustinen (Jerry Turkulainen-Anttoni Honka) 1-3, 51.19 Jani Tuppurainen (Jarkko Immonen) 1-4 vt, 54.02 Mikko Kousa (Taavi Vartiainen-Antti Tyrväinen) 2-4 vt, 57.45 Casimir Jürgens (Joonas Alanne) 3-4.59.55 Aleksi Rekonen (Antti Tyrväinen-Iikka Kangasniemi) 4-4 im sr.

Jäähyt: 54.37 Janne Kolehmainen JYP 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.

Jäähyt: 2.50 Joukkuerangaistus Pelicans 2 min.

Vl-kilpailu: Juuso Puustinen 4-5.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min=6 min, JYP 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Janne Juvonen Pelicans 13+7+7+3=30 (pois: 58.28-58.36) (pois: 59.05-59.20) (pois: 59.27-59.55) Eetu Laurikainen JYP 10+17+13+5=45

Yleisöä: 4 018.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi