Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Onnetar on kääntänyt selkänsä Pelicansille - taas putosi kaksi miestä

Kolhuja saivat Hannes Björninen ja Casimir Jürgens, eikä Jyväskylästä ei jäänyt pisteitäkään tuotavaksi. Jesse Saarinen jatkoi pisteputkeaan, mutta muuten Pelicans oli tehoton.

Pelicansin loukkaantumiset avasivat Kimi Koivistolle paikan ykköskentällisestä. Pelin aikana rivit harvenivat entisestään. Kuva: Sami Saarenpää

Eipä ollut Pelicansin ilta lauantaina Jyväskylässä. Sen lisäksi, että kotijoukkue JYP kartutti pistepussiaan kolmella pisteellä, lahtelaisten ennestään kapea kokoonpano koki lisää kolhuja. Perjantain ottelussa Ilvestä vastaan kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi tippuivat Jesse Mankinen ja Jonne Jantunen. Samalla linjalla jatkettiin lauantaina, kun sekä Hannes Björninen että Casimir Jürgens joutuivat jättämään ottelun kesken ennen aikojaan.

Päävalmentaja Petri Matikaisella ei vielä ottelun jälkeen ollut tarkkaa tietoa lauantaina loukkaantuneiden pelaajien kunnosta.

- Björninen varmaan ainakin on poissa seuraavastakin pelistä. Jürgensin suhteen toivoa pelaamisesta on. Päätös menee todennäköisesti maanantaille. Toivottavasti enempää loukkaantumisia ei enää tule, ja saisimme pikkuhiljaa rivit kasaan, Matikainen toivoi.

"Turha sitä tilannetta on itkeä"

Björnisen loukkaantuminen oli yksi ottelun eniten porua herättäneistä tilanteista yleisön seassa. Björninen satutti jalkansa alivoimalla kiekontavoittelutilanteessa, eikä pystynyt osallistumaan alivoimapeliin kuin yhdellä jalalla linkuttaen. JYP sai ylivoimarulettinsa pyörimään, ja lopulta pitkän kiekonsiirtelyn päätteeksi tehohyökkääjä Antti Suomela viimeisteli takatolpalta JYPin 2-0-osuman.

- Osa meidän pelaajistamme ei heti hoksannut, että pelaamme nyt kolmella pelaajalla. Siinä tilanteessa olisi pitänyt olla enemmän malttia ja kärsivällisyyttä, Matikainen sanoi.

Tilanne meni täysin sääntökirjan mukaan. Ylivoimalla peli vihelletään poikki vain vakavan loukkaantumisen sattuessa, jos hyökkäävä joukkue hallitsee kiekkoa. Pelicansin leirissä tuomareiden päätös jatkaa peliä hyväksyttiin mukisematta. Björnisen loukkaantuminen toki veti mielen matalaksi.

- Tuollaiset tilanteet valitettavasti kuuluvat peliin. Harmittaa todella paljon, että Hannes tippui pois pelistä. Mutta turha sitä tilannetta on itkeä, Jesse Saarinen sanoi.

JYPin Antti Suomela ohitti Joona Voutilaisen 1-0-maalillaan. Keskellä tuulettaa Joonas Nättinen. Kuva: Sami Saarenpää

Ex-pelikaani rokotti

Pelicansin otteista paistoi kovimman puhdin puuttuminen. Joukkue kyllä taisteli urhoollisesti, mutta terävyys ja huolellisuus ratkaisupaikoissa loistivat poissaolollaan. Siitä huolimatta kolmannen erän alkupuolella ottelun lopputulos oli vielä aivan auki, kiitos Saarisen tärkeän 1-2-kavennusmaalin, joka syntyi, kun päätöserää oli pelattu alle minuutti.

- Lähdimme kolmanteen erään asenteella, että teemme kavennusmaalin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Minulle aukesi väylä ja löysin sopivan reiän, lyöntilaukauksella Jussi Olkinuoran ohittanut Saarinen kertasi.

Maalipaikka ei varsinaisesti auennut Saariselle, vaan hän loi sen aivan itse. Läpi ottelun ansiokkaasti taistellut ja itsensä likoon laittanut Saarinen venytti pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Lopulta lahtelaisten energiat eivät kuitenkaan riittäneet kunnolliseen takaa-ajoon. Eikä ihme, sillä perjantain peli eteni jatkoajalle, ja JYPiä vastaan Pelicans joutui pelaamaan päätöserän kolmen ketjun voimin.

Ottelu ratkesi, kun Pelicansissakin kymmenen ottelua tällä kaudella lainasopimuksella pelannut Alex Lindroos laukoi kiekon siniviivalta ohi pitkästä aikaa torjuntavastuun saaneen Joona Voutilaisen. Pelikellossa oli tuolloin jäljellä kahdeksan ja puoli minuuttia.

- Päästimme JYPin maalaamaan huonoihin saumoihin. Siihen kompastuimme tänään, Saarinen tiivisti.

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Petri Matikainen oli ainakin osittain tyytyväinen joukkueensa lauantaipuhteeseen.

- Saimme revittyä nuorekkaasta joukkueesta paljon irti. Mutta se ei ihan riittänyt, Matikainen sanoi.

Liiga

JYP-Pelicans 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

1. erä: 13.28 Antti Suomela (Jerry Turkulainen-Joonas Nättinen) 1-0.

Jäähyt: 4.02 Petteri Haveri Pelicans 2 min, 15.41 Robert Rooba JYP 2 min.

2. erä: 32.57 Antti Suomela (Joonas Nättinen-Jerry Turkulainen) 2-0 yv.

Jäähyt: 27.22 Iikka Kangasniemi Pelicans 2 min, 31.35 Casimir Jurgens Pelicans 2 min, 36.09 Mikko Kalteva JYP 2 min, 36.09 Mikko Kalteva JYP 2 min.

3. erä: 40.57 Jesse Saarinen (Taavi Vartiainen-Antti Tyrväinen) 2-1, 51.31 Alex Lindroos (Antti Suomela-Ossi Louhivaara) 3-1, 53.12 Juha-Pekka Hytönen (Jarkko Immonen-Mikko Mäenpää) 4-1 yv.

Jäähyt: 52.02 Joonas Alanne Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: JYP 3x2 min=6 min, Pelicans 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Jussi Olkinuora JYP 6+3+8=17, Joona Voutilainen Pelicans 8+10+8=26.

Yleisöä: 3 504.

Teemu Suvinen
teemu.suvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi