Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin yllätystehomies: "Ketjussa on oman kaupungin poikia, eihän siitä voi tulla muuta kuin priimaa"

Aleksi Rekosen hieno soolomaali toi jatkoaikavoiton vaiheikkaasta kamppailusta. "Draaman kaari teki meille taatusti hyvää", sanoi päävalmentaja Matikainen.

Pelicans-sentteri Hannes Björninen kuikuili korkealle, kun kiekko leijaili kohti Riku Heleniuksen vahtimaa Ilves-maalia. Kuva: Sami Kuusivirta

Ilveksen edellinen voitto Pelicansista on syyskaudelta 2015. Ennen Isku Areenan perjantai-iltaa lahtelaiset olivat kukistaneet Ilveksen kahdeksan kertaa peräkkäin. Näistä matseista sarjapisteet olivat lahtelaisille 24-0.

Perjantaina Pelicans otti yhdeksännen voiton putkeen, mutta tällä kertaa tupsukorvat venyivät sentään jatkoajalle. Siinä ratkaisijaksi nousi Aleksi Rekonen, joka napautti maukkaalla rannelaukauksella kiekon yläpesään ohi Riku Heleniuksen. Kolme vastaan kolme -pörräystä ei ehditty pelata kuin vaivaiset 35 sekuntia ennen kuin lahtelaisyleisö pääsi riemuitsemaan.

Sattui ja tapahtui

Pelicansin vuoden 2018 ensimmäinen kotiottelu tarjosi tapahtumia koko rahan edestä. Pelicans olisi hieman paremmalla ja väkevämmällä maalineduspuolustamisella voinut ihan hyvin ottaa kaikki kolme pistettä.

Ei sovi kuitenkaan yhtään väheksyä Ilveksen taisteluasennetta. Se nousi kahdesti kahden maalin takaa tasoihin. Päätöserässä ei ollut kaukana sekään, että vieraat olisivat lähteneet kotimatkalle täysi pistepotti mukanaan.

- Pelissä sattui ja tapahtui kaikennäköistä. Onneksi selvisimme ottelusta voittajina. Se oli tämän kamppailun ylivoimaisesti hienoin juttu. Draaman kaari teki meille taatusti hyvää. Olemme oppineet ja kasvaneet kauden aikana paljon. Sen matsi opetti, Pelicansin luotsi Petri Matikainen sanoi tyytyväisenä.

Matikaisen sanoissa oli vinha perä. Pelicansin jänne ei katkennut, vaikka pelin sisällä riitti vaikeuksia.

- Yksi merkittävä asia voiton taustalla oli toisen erän kahden miehen alivoima, jonka selvitimme komeasti. Siinä oli sitä taistelua, jota jäällä pitää näkyä, jos mielii voittaa pelejä, Matikainen sanoi.

Miehiä putosi matkalla

Kamppailun kuvaan sopii, että yksi Pelicansin parhaista pelaajista oli ikitaistelija Taavi Vartiainen. Hyvän sävelen yhdessä ketjutovereidensa Hannes Björnisen ja Jesse Saarisen kanssa löytänyt Vartiainen kruunasi upean iltapuhteensa tehoilla 1+1. Melko harvoin tehopisteillä herkutteleva rouhija myönsi itsekin, että maali ja syöttö loistivat kirsikkana kakun päällä.

- Pinnat ovat pelkkää bonusta. Totta kai joskus on hauskaa onnistua maalinteossa, mutta minun työnkuvani on ihan erilainen, Vartiainen sanoi.

Vartiaisen vahvuudet ovat kaksinkamppailupelaamisessa, taistelussa, karvaamisessa, hämmentämisessä ja raa'assa työnteossa.

- Kun pääsen tekemään edellä mainittuja asioita jäällä, tunnen olevani kotona. Mä karvaan, riistän kiekkoja ja taklaan. Ketjun vanhin ministeri (Saarinen, toim. huom.) plärää kiekon kanssa. Hannes suhaa siellä sun täällä ja mä teen kaksikolle tilaa. Kemiat kohtaa mielestäni aika kivasti, Vartiainen sanoi.

Vartiainen on jo pidemmän aikaa nauttinut pelaamisesta todella paljon. Se näkyy kaukalossa. Pyyteetön työmieslaituri paahtaa vaihdosta toiseen tinkimättömällä asenteella.

- Mikäs tässä ketjussa on olla. Siinä on oman kaupungin poikia. Eihän siitä voi tulla muuta kuin priimaa, Vartiainen naurahti.

Ennen Pelicansin ja Ilveksen kauden kolmatta kohtaamista sekä Iikka Kangasniemi (2+2) että Miska Siikonen (3+1) olivat kurittaneet tamperelaisia oikein kunnolla. Sama meno jatkui, sillä Kangasniemi merkkautti tehot 1+1 ja pelin 13. hyökkääjänä aloittanut Siikonen iski yhden maalin. Pelicans sai myös huonoja uutisia, sillä Jonne Jantunen ja Jesse Mankinen joutuivat jättämään kamppailun kesken vammojen vuoksi.

Liiga

Pelicans-Ilves ja. 5-4

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 16.41 Jarkko Parikka Ilves 2 min, 19.15 Teemu Rautiainen Ilves 2 min.

2. erä: 24.52 Taavi Vartiainen (Jesse Mankinen) 1-0, 28.04 Teemu Lepaus (Otto Koivula-Tapio Laakso) 1-1, 32.36 Iikka Kangasniemi 2-1 rl, 33.54 Hannes Björninen (Jesse Saarinen-Taavi Vartiainen) 3-1.34.10 Eemeli Suomi (Juho Liuksiala-Joona Koppanen) 3-2.

Jäähyt: 29.02 Kimi Koivisto Pelicans 2 min, 29.15 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min.

3. erä: 42.48 Miska Siikonen (Iikka Kangasniemi-Aleksi Mustonen) 4-2, 47.42 Juho Liuksiala (Joona Koppanen-Teemu Rautiainen) 4-3, 49.42 Juhani Tamminen (Teemu Lepaus-Otto Koivula) 4-4.

Jäähyt: 52.40 Jordan Rowley Pelicans 2 min.

Jatkoaika: 0.35 Aleksi Rekonen (Casimir Jurgens-Aleksi Mustonen) 5-4.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min=6 min, Ilves 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Janne Juvonen P 6+8+7+0=21/25 Riku Helenius I 9+5+4+0=18/23.

Yleisöä: 3 935.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi