Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans palaa tänään kotijäälle - "Meidän ei tarvitse mennä esittämään taikatemppuja"

Libor Sulak ja Otto Koivula väänsivät Pelicansin ja Ilveksen edellisessä kohtaamisessa. Peli päättyi Pelicansin 5-2-voittoon. Kuva: Juha Peurala

Pelicans pääsee viimein uuden vuoden puolella tositoimiin myös kotijäällään. Kalenterivuoden ensimmäisessä kotipelissä vastaan tulee Ilves.

Pelicansilla on takanaan neljän vierasottelun putki. Niistä kolme ensimmäistä toi voittoja, kunnes sarja katkesi tiistaina tappioon SaiPalle Lappeenrannassa.

- En sano, että peli meni ohi, mutta se ei ollut niin vahvaa tekemistä kuin pitäisi olla, päävalmentaja Petri Matikainen sanoo.

Matikaisen mukaan Pelicansin nuorehkolle joukkueelle vieraspeleihin valmistautuminen on tietyllä tapaa helpompaa kuin kotipeleihin. Vierasreissut myös yhdistävät joukkueen rivejä, kun pelaajat ovat pitkiä aikoja tiiviisti yhdessä.

- Pelillisesti voimme olla näihin vieraspeleihin ihan tyytyväisiä. Olemme pystyneet kestämään huonojakin hetkiä. Tosin tiistai ei kelvannut kellekään.

- Kotipeli on voimavara. Sen pitäisi tuottaa hyvää. Meidän ei tarvitse mennä esiintyvinä taiteilijoina tekemään taikatemppuja, vaan raakaa luistelutyötä koko 60 minuuttia. Se tuo tuloksen jos on tuodakseen, Matikainen sanoo.

Puolustuksesta Stefan Lassen ja Nico Manelius jatkavat sairaslistalla ainakin tämän viikon. Ykkössentteri Miska Siikonen tuskin toipuu vielä perjantain peliin, mutta lauantain JYP-ottelu on Matikaisen mukaan mahdollisuuksien rajoissa.

Maalinsuulla jatkaa Janne Juvonen.

Tavoitetta ei ole naulattu

Ilves on ollut lahtelaisille otollinen vastustaja viime kausina. Matikaisen 2,5-vuotisella päävalmentajakaudella Ilves on voittanut keskinäisistä kymmenestä liigakohtaamisesta vain kaksi.

Matikainen reagoi tilastopoiminnan esiinnostoon kuten odottaa saattaa. Hän sanoo, ettei ollut näistä numeroista edes tietoinen.

- Turha on menneitä miettiä. Uusi on tuntematonta, hän filosofoi.

Ilves on 11. sijalla 12 pisteen päässä pudotuspelisijoista ja tarvitsee jatkuvasti pisteitä pitääkseen playoff-haaveet elossa. Pelicans taas kärkkyy pääsyä kuuden joukkoon. Joukkueen sisällä sitä ei ole naulattu viralliseksi tavoitteeksi.

- Emme ole edes puhuneet siitä. En ole miettinyt playoffeja, sääliplayoffeja enkä Ilveksen tilannetta. Eiköhän meidän kannata keskittyä omaan arkeemme ja jokapäiväiseen tekemiseemme. Meidän peleissä on vielä 60 pinnaa jaossa. Se on aika hirvittävä määrä pisteitä, Matikainen sanoo.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X