Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Isku Areenan kattoon uusi näyttökuutio ja Lämäri lähemmäs lätkää - Sol Areenaan tulossa oheistreenitilat

Isku Areenan kattoa koristaa ensi kaudella uusi tulostaulu. Kuva: Lauri Rotko

Pelicansin kotiluola Isku Areena sekä Launeen Sol Areena saavat uudistuksia ensi kaudeksi, paljastaa Radio Voiman It’s Hockey Time -lähetyksessä vieraillut Lahden Urheiluhalliyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela.

Urheiluhalliyhdistys kirjoitti ennen joulua sopimuksen uudesta Isku Areenan kattoon ripustettavasta jumbotronista. Neljällä isolla seinällä varustetun kahdeksankulmaisen kuution alapuolelle tulee 360 astetta pyörivä lisänäyttö.

- Kyseessä on lähes samanlainen kuutio kuin Helsingin vanhassa jäähallissa. Pikseleistä en oikein mitään ymmärrä, mutta minulle on vakuutettu, että uudessa näytössä on kolme kertaa enemmän pikseleitä kuin edellisessä. Pelicans on vahvasti mukana kuution hankinnassa, Mäki-Korvela kertoo.

Mäki-Korvela antoi vinkkiä myös toisesta Isku Areenaa koskevasta uudistuksesta.

Kyseessä on lähes samanlainen kuutio kuin Helsingin vanhassa jäähallissa. Liikuntaneuvos Reijo Mäki-Korvela

- Pelicans suunnittelee päätyravintolan (Lämäri) laajentamista saman tyyppiseksi kuin Hartwall Areenalla, jolloin se tulisi osittain katsomon päälle. Seinä välistä pois ja ravintolapöydät siten, että niistä voi seurata ottelua lähietäisyydeltä.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu myöntää, että suunnitelmia päätyravintolan uudistamiseksi on, mutta ne ovat vasta ideoiden tasolla.

- Uudistuksista ei ole vielä mitään kerrottavaa, sillä mitään aikatauluja saati päätöksiä ei vielä ole tehty. Näyttökuutio on toistaiseksi ainoa varmistunut uudistus, Kolu sanoo.

Launeelle kuivaharjoittelutila

Elokuussa 2008 valmistuneessa Sol Areenassa on tällä hetkellä kolme kaukaloa. Kesällä areenan eteläpäätyyn on tarkoitus rakentaa vajaan sadan metrin pituinen taitoluistelijoiden ja kiekkoilijoiden kuivaharjoitteluun soveltuva juoksu-, voimistelu-, puntti- ja pukutiloin varustettu halli.

- Taitoluistelijat ja juniorikiekkoilijat ovat toivoneet juoksuun ja voimisteluun soveltuvaa sisäharjoittelupaikkaa. Urheiluhalliyhdistys touhuaa sitä parhaillaan ja kuvat valmistuvat helmikuun loppuun mennessä.

- Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin kesällä homma laitetaan toteutukseen ja syksyllä kauden alkaessa se on valmis, Mäki-Korvela valotti.

Jääkiekkoilijapatsaita muuallekin

Isku Areenan edustalla saatiin jo marraskuun lopulla ihailla uutta ja ihmeellistä, kun Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas paljastettiin. Oranssipaitainen näköispatsas esittää edesmennyttä lahtelaislegenda Erkki Lainetta.

Virossa tehdyn patsaan on suunnitellut taiteilija Bruno Kadak. Patsashankkeen takana olivat Pelicans, Kiekkoreipas, Salpausselän Rakentajat ja Lahden Jäähalli oy.

- Pitää ajatella niin, että se on koko jääkiekkoväen patsas. Ei yksistään Ekin, vaikka se onkin nimetty hänen mukaansa. Myös muut Liiga-paikkakunnat ovat heränneet tähän asiaan ja tietojeni mukaan Porissa on vuorossa seuraava patsaan paljastus, Mäki-Korvela sanoi.

Porin patsas olisi kunnianosoitus hyökkääjälegenda Veli-Pekka Ketolalle, joka oli Mäki-Korvelan tavoin paikanpäällä seuraamassa Laineen patsaan paljastusta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi