Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Upean rajapyykin saavuttanut Jesse Saarinen: "Mikään ei ole tullut ilmaiseksi"

Libor Sulakin häikäisevä iltapuhde toi Pelicansille tärkeän voiton. Lahtelaisilla jo kuuden ottelun mittainen pisteputki. Petri Matikainen hehkutti joukkueensa tehopuolustajan otteita.

Jesse Saarinen pelasi vahvasti myös lauantaina. Kuudessadas liigaottelu tuotti yhden maalisyötön ja kaksi pistettä joukkueelle. Kuva: Katja Luoma

Pelicans jatkoi hienoa pisteputkeaan Kouvolassa loppiaislauantaina. Lahtelaiset hakivat täysin ansaitun 2-1-jatkoaikavoiton KooKoon kotiluolasta.

Pelicans on nyt napsinut pisteitä kuudesta peräkkäisestä kamppailusta. Joukkueen nuoli näyttää muutenkin vahvasti ylöspäin.

Loppiaisen sankariksi nousi tsekkipuolustaja Libor Sulak, joka vastasi molemmista maaleista. Voittomaali syntyi kreivin aikaan, sillä jatkoaikaa oli pelaamatta enää sekunti ennen kuin Sulak ujutti kiekon ohi Samu Perhosen.

Oli hyvin lähellä, ettei Perhonen vesittänyt lahtelaisvoittoa. Kookas maalivahti venyi kiekon eteen 46 kertaa. Joukkoon mahtui aivan ällistyttävän upeita torjuntoja. Avauserän lopussa Perhonen esitti sellaisen kolmen torjunnan kavalkadin, jolla irtoaa heittämällä kauden komein torjunta -palkinto. Perhonen nollasi saman lahtelaisvyörytyksen aikana niin Casimir Jürgensin, Jesse Mankisen sekä Mikko Kousan maalintekoaikeet. Kyseiset torjunnat vetivät kaikki hallissa olleet kiekkojännärit hiljaisiksi.

On ollut ylämäkiä ja alamäkiä. Hetkeäkään en vaihtaisi pois. Hyökkääjä Jesse Saarinen

Pelicans pelasi kokonaisuudessaan erittäin hyvän ottelun. Jos jotain petrattavaa haluaa löytää, niin maalinteon tehokkuutta on jatkossa pystyttävä parantamaan.

Pelicansin illan tähti oli Libor Sulak (88), jonka maalia joukkuekaverit juhlivat. Kuva: Katja Luoma

Fiilis heijastuu joka ukosta

Lahtelaisluotsi Petri Matikainen oli todella tyytyväinen tiukan iltapuhteen jälkeen.

- Vaikka perjantaina oli tosi kova peli Ässiä vastaan, niin siitä huolimatta tuntui siltä, että luistin kulki nyt vieläkin paremmin. Joukkueessa on loistava hierarkia sekä fiilis. Se heijastuu joka ukosta, Matikainen korosti.

Lahtelaisten vire on mainio. Vaikka alla oli kaksi äärimmäisen raskasta matsia, odotti pelaajia KooKoo-kamppailun jälkeen vielä kevyt punttitreeni.

- Nyt pitää jaksaa painaa. Pelejä on paljon. Kun fiilis on katossa, niin silloin saa itsestä enemmän irti. Joukkueesta huokuu tekemisen meininki, Matikainen sanoi.

Lahtelaisluotsi antoi tunnustusta Libor Sulakin peliesitykselle.

- Aivan uskomaton äijä. Etenkin hänen ensimmäinen maalinsa oli upeaa seurattavaa. Millä nopeudella hän ampaisi keskialueen yli ja painoi sen jälkeen ranteella kiekon yläpesään. Sulak oli erinomainen.

Saarinen arvostaa rajapyykkiä

Loppiaisen lauantaipeli ei ollut Jesse Saariselle ihan mikä tahansa peli. Kokenut lahtelaishyökkääjä pelasi KooKoota vastaan uransa 600. liigamatsinsa. Saavutus on hieno.

Kuin kirsikkana kakun päälle Saarinen oli järjestämässä yhdessä Mikko Kousan kanssa Sulakin jatkoajan voittomaalia.

Saarinen on summannut 600 ottelussa 125 maalia ja 199 syöttöä. 32-vuotias laituri pelaa yhä korkealla tasolla.

Saarinen debytoi SM-liigassa kaudella 2003-04. Hän hämmästeli itsekin pukukoppikäytävällä hienoa merkkipaaluaan.

- Onhan se aikamoinen läjä pelejä! Itse arvostan saavutusta todella paljon. Toki nämä tällaiset jutut ymmärtää kunnolla vasta sitten peliuran jälkeen, Saarinen sanoi.

Saarisen saavutuksen saa parempaan perspektiiviin niin, että se vaatii nykyisellä ottelumäärällä kymmenen täyttä kautta ilman vammoja ja muita poissaoloja. Sellainen ei tule vahingossa. Se vaatii lahtelaishyökkääjän mukaan paljon töitä sekä myös onnea.

- Kyllähän omaan uraan mahtuu melkoinen määrä erilaisia tapahtumia. On ollut ylämäkiä ja alamäkiä. Hetkeäkään en vaihtaisi pois.

Alkuvuodet tärkeitä

Saarisen mukaan pitkän uran taustalla ei ole mitään salaisuuksia.

- Ensimmäiset liigavuodet ovat yleensä hyvin ratkaisevia. Ensin pitää pystyä raivaamaan pelipaikka. Jos sen jälkeen alat tehdä tulosta, on syytä muistaa, että sitä tulosta pitää pystyä tekemään jokaikinen vuosi. Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty, Saarinen korosti.

Saarinen on ollut onnellisessa asemassa, että hän on saanut uransa aikana laatuvalmennusta. Se ei ole itsestäänselvyys.

- Koutsien pitää osata lukea pelaajia. He pystyvät parhaimmillaan rakentamaan yksittäisten pelaajien pakettia valmiimmaksi ja valmiimmaksi. Jos valmentajat katsovat vain seuraavaan viikkoon, moni nuori pelaaja menee pilalle. Itse olen saanut nauttia hyvästä valmennuksesta lähes jokaisessa paikassa, missä olen pelannut.

Saarinen on myös pystynyt muokkaamaan pelaamistaan nykyvaatimusten mukaiseksi.

- Nautin kiekosta yhä tosi paljon. Varsinkin silloin, kun saan pelata terveenä. Homma on muuttunut paljon. Esimerkiksi nyt meillä on matsin jälkeen punttiharjoitus. Tähän pitää vain sopeutua, jos haluaa pelata huipulla - ja minä aion! Vaikka tänä vuonna mittariin tulee jo 33 vuotta, koen silti pystyväni kehittymään.

Liiga

KooKoo-Pelicans ja. 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 3.44 Santeri Salmela KooKoo 2 min, 12.17 Mikko Virtanen KooKoo 2 min, 12.53 Joonas Alanne Pelicans 2 min, 18.15 Patrick Bjorkstrand KooKoo 2 min, 18.29 Taavi Vartiainen Pelicans 2 min, 18.29 Taavi Vartiainen Pelicans 10 min, 19.58 Casimir Jurgens Pelicans 2 min.

2. erä: 26.17 Libor Sulak 0-1, 39.36 Toni Kähkönen (Jake Newton-Patrick Bjorkstrand) 1-1 yv,

Jäähyt: 21.48 Tomi Leivo KooKoo 2 min, 34.48 Miikka Pitkänen KooKoo 2 min, 38.20 Taavi Vartiainen Pelicans 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 58.32 Patrick Bjorkstrand KooKoo 2 min.

Jatkoaika: 4.59 Libor Sulak (Mikko Kousa-Jesse Saarinen) 1-2.

Jäähyt yhteensä: KooKoo 6x2 min=12 min, Pelicans 4x2 min Taavi Vartiainen 10 min=18 min.

Maalivahtien torjunnat: Samu Perhonen KooKoo 18+11+11+6=46 Janne Juvonen Pelicans 1+8+8+0=17.

Yleisöä: 3 333.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi