Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Janne Juvonen liekeissä Porissa - "Jokainen pelaaja on ottanut vielä yhden askeleen eteenpäin"

Lahtelaisten voitto tiivisti edelleen tiukkaa taistelua suorasta pudotuspelipaikasta.

Taavi Vartiainen näkee, kun Hannes Björnisen laukoma kiekko on mennys Ässien maaliin. Kuva: Kari Mankonen

Pelicans pääsi mittaamaan Ässien pelaamisen tasoa hyvään aikaan. Lahtelaiset ovat kauden aikana kärsineet paljon loukkaantumisista, mutta nyt tilanne on joukkueessa parempi. Ässiltä puolestaan puuttui peräti yhdeksän pelaajaa kokoonpanosta.

Lopulta Pelicansin vuoden 2018 ensimmäinen ottelu päättyi niukkaan 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) -voittoon. Suurin sankari oli 35 koppia ottanut maalivahti Janne Juvonen.

- Ennen peliä ei fiilis ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta onneksi suoritus oli laadukas. Alusta asti tuli hyvin laukauksia, ja heti ensimmäinen paikka oli aika vaarallinen. Onneksi sain sen kiinni, muuten olisi voinut olla ihan erilainen peli, Juvonen mietti.

"Nyt töitä oli paljon"

Ässät iski avauserän ensimmäisillä minuuteilla lujaa päälle, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei auennut. Pelicans ei ollut missään vaiheessa pahasti perässä, mutta vastustajansa edelle joukkue pääsi parin ylivoiman turvin. Libor Sulak tinttasi avausmaalin komealla siniviivavedolla ylivoimalla. Maali oli hänelle kauden viides. Muutenkin Pelicans oli avauserässä mukavasti pelissä kiinni.

- Ässät tuli lujaa päälle, mutta meiltä oli myös ihan hyvä alku. Tekeminen oli riittävällä tasolla, Juvonen analysoi.

Toisessa erässä Pelicansin liike ei ollut aivan yhtä hyvää kuin alussa. Juvonen joutui pelastamaan omansa muutamaan otteeseen, kun Ässät pääsi kokeilemaan viimeistelyä lähietäisyydeltä. Juvonen oli kuitenkin mies paikallaan ja pysäytti kiekot. Varsinkin Ässien kahden miehen ylivoimalla hän oli elementissään.

- On vaikea sanoa, kumpi on mukavampaa maalivahdille. Se, että torjuntoja tulee paljon, vai vastaavasti vähäinen määrä. Ei sekään hauskaa ole, jos paikkoja tulee vaan muutama. Nyt töitä oli paljon, Juvonen pohti.

Hannes Björninen laukoi Pelicansille kolme pistettä. Taavi Vartiainen seuraa maalintekijää. Kuva: Kari Mankonen

Ässät enää kahden pisteen päässä

Kolmannen erän avauspuolikkaalla Pelicans oli huonoimmillaan. Ässät painoi kovaa päälle ja onnistui tasoituksessa minuutin pelaamisen jälkeen. Tekijä oli Antoine Laganière. Maali toi virtaa porilaisille ja Pelicans oli isoissa vaikeuksissa viitisen minuuttia.

Sen jälkeen joukkue heräsi ja pääsi pelaamiseensa kiinni. Juvonen oli edelleen hyvä, ja Hannes Björninen kilautti joukkueensa voittomaalin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Viimeisillä minuuteilla Ässät ei enää suoranaisille huippupaikoille päässyt. Juvonen otti vähät tilanteet kiinni varmasti.

Pelicans on nyt voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä, ainoa tappiokin on tullut vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Mikä tekee joukkueesta tällä hetkellä maalivahdin näkökulmasta voitokkaan?

- Jokainen pelaaja on mielestäni ottanut vielä yhden askeleen eteenpäin alkukauteen verrattuna. Nyt jokainen tuo napsun lisää pelaamiseen, ja se on ratkaisevaa.

Voitto oli Pelicansille tärkeä siksikin, että Ässät oli sarjassa kuudentena, viisi pistettä lahtelaisia edellä. Nyt ero on siis enää kaksi pistettä.

- En minä kauheasti mieti noita asioita etukäteen, vaan jokaiseen peliin valmistaudun omana tapahtumanaan. Totta kai nämä ovat silti isoja pelejä ja meidän on voitettava edellämme olevia joukkueita, muuten niitä ei tietenkään kiinni oteta, Juvonen analysoi.

Liiga

Ässät-Pelicans 1-2

1. erä: 11.08 Libor Sulak (Jordan Rowley-Hannes Björninen) 0-1 yv.

Jäähyt: 8.20 Niko Peltola Ässät 2 min, 11.02 Teemu Vuorisalo Ässät 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 30.31 Maksim Matushkin Ässät 2 min, 33.03 Nico Manelius Pelicans 2 min, 35.52 Libor Sulak Pelicans 2 min, 36.20 Taavi Vartiainen Pelicans 2 min.

3. erä: 41.00 Antoine Laganiere 1-1 vt, 52.09 Hannes Björninen (Taavi Vartiainen-Jesse Saarinen) 1-2,

Jäähyt: 46.39 Antoine Laganiere Ässät 2 min, 58.05 Sami Lähteenmäki Ässät 2 min, 58.05 Sami Lähteenmäki Ässät 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ässät 6x2 min=12 min, Pelicans 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Andreas Bernard Ässät 8+5+7=20 (pois: 59.32-60.00) Janne Juvonen Pelicans 8+14+13=35.

Yleisöä: 4 119.

Juhani Liuhala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi