Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans on valinnut uuden päävalmentajansa - jäljet johtavat odotettuun nimeen

Ex-huippupelaaja Ville Nieminen on valmentajaurallaan nopeassa nousukiidossa. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans on valinnut ensi kauden päävalmentajansa. Seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo, että päävalmentajahaku on päättynyt, mutta nimeä hän ei julkista. Seura tiedottaa asiasta Laukkasen mukaan viimeistään kauden päätyttyä.

ESS:n tekemät taustahaastattelut ja neuvotteluprosessin kulusta saadut tiedot viittaavat odotettuun lopputulokseen: Pelicansin seuraava päävalmentaja on entinen huippupelaaja Ville Nieminen.

Niemisen uutisoitiin jo varhain syksyllä olevan Pelicansin kärkiehdokas tehtävään, kun nykyinen päävalmentaja Petri Matikainen ilmoitti, ettei hae jatkosopimusta. Neuvotteluista kertoivat Hämeen Sanomat ja Ilta-Sanomat.

ESS:lle on vahvistettu useasta lähteestä, että Nieminen pääsi haussa loppusuoralle. Käsitys Niemisen pestistä elää jääkiekkopiireissä vahvana, eikä yksikään haastatelluista ole antanut sellaista tietoa, että Pelicans olisi valinnut tehtävään jonkun muun. Ratkaisu venyi odotettua myöhäisemmäksi, mutta valinta on ollut selvillä ainakin kaksi viikkoa. Laukkanen kertoi päävalmentajahaun päättymisestä ESS:lle joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Nieminen itse sanoo ESS:lle, että hänellä ei ole tapana antaa ”en kommentoi” -vastauksia. Hän ei myönnä eikä kiistä tietoa.

- Ei ole mitään kerrottavaa tulevaisuudestani, Nieminen tyytyy toteamaan.

Nieminen, 40, toimii tällä hetkellä Mikkelin Jukureissa Risto Dufvan apuvalmentajana. Pelaajaurallaan hän saavutti muun muassa olympiahopeaa ja NHL-mestaruuden eli Stanley Cupin Colorado Avalanchessa vuonna 2001.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi