Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Marko Jantunen on onnellinen poikansa saamasta mahdollisuudesta: "Valtikka on vaihtunut meidän perheessä"

Pelicans-hyökkääjä Jonne Jantunen (kesk.) debytoi Liigassa 20. lokakuuta samalla pelinumerolla (10), millä isä Marko noin 27 vuotta aiemmin. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelainen kiekkolegenda Marko "Jarna" Jantunen päätti mittavan pääsarjauransa Pelicans-paidassa keväällä 2010.

Kahdeksan kautta myöhemmin Jantusen nimi palasi lahtelaisten Liiga-joukkueen pelaajalistaan, kun Jarnan 21-vuotias poika Jonne Jantunen debytoi Pelicansin turkoosissa sotisovassa vajaat pari kuukautta sitten.

Perjantaina lokakuun 20. päivä pelattu Pelicans-KooKoo-ottelu oli suuri hetki niin ensiesiintymisensä miesten pääsarjapeleissä tehneelle Jonnelle kuin myös isä Markolle.

Vielä debyyttiotteluaamuna Jonnen oli tarkoitus matkata Heinolan Peliittojen mukana Mestis-otteluun Imatralle. Pelicans-valmentaja Petri Matikaisen puhelu kuitenkin muutti suunnitelmat.

En halua julkisesti vertailla meitä pelaajina. Marko Jantunen

- Kaikki tuli eteen vähän kuin takavarkain. Se oli myös minulle erityinen hetki pojan puolesta. Minua jännitti, enkä tullut silloin jäähallille katsomaan ottelua. Olen halunnut tietoisesti rauhoittaa tilanteen ja antaa Jonnelle täyden keskittymisrauhan. En halua julkisesti vertailla meitä pelaajina, koska hän tekee omaa uraa ja on oma yksilö.

- Valtikka on vaihtunut meidän perheessä ja olen erittäin onnellinen hänen saamastaan mahdollisuudesta. Katsotaan tulevaisuudessa, miten kundin käy, hymyilee oman pääsarjadebyyttinsä vuonna 1990 tehnyt Marko Jantunen.

"Pyrin kannustamaan häntä nauttimaan joka tilanteesta"

Tällä hetkellä loukkaantumisesta kärsivä Jonne Jantunen on pelannut kuluvalla kaudella 12 Liiga-ottelua ja summannut niissä tehot 1+4. Jantusten perheessä pelien jälkeisiä ajatuksia on vaihdettu WhatsApp-viestien välityksellä.

- Yleensä kysyn lyhyesti Jonnen fiiliksiä pelistä ja mietteitä omista otteista. Pyrin kannustamaan häntä nauttimaan joka tilanteesta ja oppimaan koko ajan uusia juttuja.

Omalla aktiiviurallaan yli tuhat pääsarjaottelua Suomen ja Ruotsin liigoissa pelannut Jarna haluaa auttaa poikaansa kehittymään entistä paremmaksi pelaajaksi. Väkisin hän ei kuitenkaan ohjeitaan tuputa, eikä siihen ole hänen mukaansa tarvettakaan.

- Jonne on asettanut itselleen ensimmäisen ison tavoitteen ja se on tulla Liiga-pelaajaksi. Haluan olla hänen tukenaan sen saavuttamiseksi. Sillä ei ole merkitystä mitä se vaatii ja kuinka kauan se vie. Tärkeintä on se, että hänellä on kirkas tavoite ja hän on valmis tekemään kaiken sen eteen.

Flyers vaihtui Flamesiksi

Kehittymisen kannalta unelmien ja tavoitteiden asettaminen on Jantusen mielestä kaikkein tärkein asia. Esimerkkinä hän kertoo tarinan omasta, kolmen ottelun mittaiseksi jääneestä NHL-urastaan.

- Kahdeksanvuotiaana kirjoitin koulussa aineen, että minusta tulee 21-vuotiaana Philadelphia Flyersin pelaaja. Eipä tullut vaan tuli 24-vuotiaana Calgary Flamesin pelaaja. Pidän sitä urani henkilökohtaisesti kovimpana jääkiekkosaavutuksena, sanoo Jantunen.

- Olin päässyt NHL:ään, minne olin aina halunnut. Silloin olisi pitänyt tehdä uudet tavoitteet, mitä siellä pärjääminen olisi vaatinut. Mitä minä haluan NHL:ltä ja millaisia uhrauksia minun pitää sen eteen tehdä? Minulla oli kolmen vuoden sopimus, mutta en laatinut itselleni samanlaisia keskeisiä tavoitteita, mitä olin tehnyt neljänä edellisenä vuotena KalPassa, TPS:ssä ja Ruotsissa. Nyt jälkikäteen suoraan sanottuna vituttaa, että palasin Eurooppaan ja NHL-keikka jäi niin lyhyeksi.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi