Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

SaiPa-fanien hampaissa ollut Kangasniemi: Päätin hiljentää Kisapuiston

Kultakypärän taiturimainen rankkari ihastutti pitkin Suomea. Pelicans yrittää tiistaina jatkaa voittoputkeaan Suomi100 -teeman liigakamppailussa Tapparaa vastaan.

Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemi on kerännyt tehopisteitä yhdeksässä ottelussa peräkkäin. Kuva: Sami Kuusivirta

Juuri nyt yksi jääkiekkoliigan mielenkiintoisimmista pelaajista löytyy Pelicansin pukukopista. Toista kauttaan lahtelaisyleisöä viihdyttävä Iikka Kangasniemi, 22, on ollut viime aikoina kaukalossa pilviä hipovassa lennossa.

Vaikka marraskuu oli joukkueelle todella hankala, Kangasniemi pelasi tasollaan ottelusta toiseen. Hän nakutti marraskuun yhdeksässä kamppailussa tehot 7+7. Jäätävästä vireestään lahtelaishyökkääjälle myönnettiin marraskuun parhaan pelaajan pysti. Sen Kangasniemi pokkaa tiistain kotiottelussa Tapparaa vastaan.

- Vaikka kyse onkin joukkuepelistä, niin totta kai on kunnia-asia ottaa vastaan tällaisia palkintoja. Se tuntuu hyvältä. Oma pelivire on ollut jo jonkin aikaa kohdallaan. Mieltä nostaa entisestään se, että nyt myös joukkueen tekeminen on menossa täysin oikeaan suuntaan, Kangasniemi sanoo.

Kangasniemi on iskenyt 27 pelissä pöytään lukemat 13+13=26. Pistemäärällä ollaan liigan pistepörssissä viidentenä.

Olen miehistynyt sekä pelaajana että ihmisenä. Jääkiekkoilija iikka Kangasniemi

- Syksyn otteluista on jäänyt kokonaisuudessaan hyvä maku. Omasta mielestäni peli on kulkenut. Vaikka yhdessä vaiheessa menikin kuusi kamppailua kiikareilla, ei silloinkaan ollut syytä paniikkiin, sillä tiesin, että taas jossain vaiheessa homma palaa raiteilleen - ja niinhän se palasi, Kangasniemi sanoo.

"Pystyn paljon parempaan"

Kangasniemi on viihtynyt Lahdessa loistavasti. Henkisen kasvun lisäksi kehitystä on tapahtunut myös urheilijana.

- Olen miehistynyt sekä pelaajana että ihmisenä. Pelaan paljon fiksummin kuin vaikkapa vuosi sitten. Henkisen kasvun huomaa esimerkiksi siitä, miten käsittelee erilaisia asioita tai vastoinkäymisiä.

Vaikka Kangasniemi pelaa parhaimmillaan aivan uskomattoman kovalla tasolla, ei taiturin huippua olla vielä nähty.

- Pystyn paljon parempaan. Etenkin hyökkäyspäässä voin olla vielä nähtyä tehokkaampi.

Yksi tekijä Pelicansin kohentuneessa peli-ilmeessä on ketjukoostumusten vakiintuminen. Toki pientä vaihtuvuutta on aina, mutta peruspermanentti alkaa löytyä. Kangasniemikin on saanut pelata jo usemman ottelun putkeen yhdessä Miska Siikosen ja Jesse Mankisen kanssa. Jälki on ollut tuhoisaa.

- On ollut tosi hauskaa pelata. Ajatuksemme osuvat hyvin yhteen. Meiltä odotetaan tulosta, ja sitä olemme myös pystyneet iskemään pöytään. Mankinen on fiksu pelaaja, joka näkee kentän hyvin. Jessen kuti on vaarallinen. Miska hoitaa säntillisesti sentterin hommat ja ampuu siinä sivussa tärkeitä osumia. Hyvä kombo on kasassa.

"Halusin vähän näpäyttää heitä"

Kun Pelicans haki lauantaina maukkaan vierasvoiton Lappeenrannasta, oli ”pikkumies” jälleen pelipäällä. Rankkareissa Kangasniemi veti sellaisen kanin hatusta, ettei SaiPan maalivahti Jussi Markkanen ole vieläkään toipunut siitä.

- Kun Petu (päävalmentaja Petri Matikainen) sanoi, että mene ampumaan rankkari, olin valmis. Koska edellisissä voittolaukauksissa vanhat kikkani eivät olleet purreet, niin päätin hiljentää sitten koko Kisapuiston.

- Olen ollut hieman SaiPan fanien hampaissa. Halusin vähän näpäyttää heitä. Kyseistä rankkaria en ole koskaan ennen pelissä kokeillut. Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa keksin, Kangasniemi naurahtaa.

Pelicansin ja Tapparan peli pelataan Suomi100 -teemalla. Muun muassa kaikki Päijät-Hämeen maakunnan sotaveteraanit on kutsuttu katsomaan peliä. Kangasniemelle itsenäisyys merkitsee todella paljon.

- Veteraanien ansiosta saamme olla ja elää vapaasti Suomessa. Se on iso asia. Pitää olla kiitollinen. Veteraanit ovat oikeasti niitä kovia miehiä. Me emme ole heihin verrattuna yhtään mitään. Me pelataan vain jääkiekkoa, Kangasniemi muistuttaa.

Kuka?

Iikka Kangasniemi

Syntynyt 18. helmikuuta 1995 Oulussa.

170 cm ja 70 kg.

Vasen laitahyökkääjä.

Tällä kaudella 27 peliä, joissa tehot 13+13=26.

Liitää nyt yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen