Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

HIFK ratkaisi ylivoimalla - Jonne Jantusen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu

Pelicansin Jonne Jantunen ampui lahtelaisten ainoan osuman HIFK:n Atte Engrenin selän taakse. Kuva: Vesa Moilanen

Pelicans on tällä vuosikymmenellä onnistunut runkosarjassa voittamaan HIFK:n Helsingissä vain kahdesti. Tuohon tilastoon tuli tiistaina lahtelaisten kannalta yksi tappio lisää, kun HIFK otti Liigan palatessa maaottelutauolta jo seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa. Numerot olivat 5-1.

HIFK ja Pelicans ovat sekä viime että kuluvan kauden aikana uskollisesti voittaneet keskinäisissä peleissä kotonaan. Taas mentiin tutulla kaavalla. Syyskuussa Lahdessa Pelicans oli voittanut 2-1 Antti Tyrväisen viimeisteltyä voittomaalin. Nyt näytti pitkään siltä, että ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa pelaava Juhani Tyrväinen, veljeksistä nuorempi, ottaisi voittomaalin nimiinsä. Mutta Jonne Jantunen, 21, teki viisi minuuttia ennen loppua lahtelaisten ainokaisen ja siirsi voitto-osuman Miro Heiskasen tiliin.

Se oli Jantusen ensimmäinen liigamaali ja syntyi nuorukaisen seitsemännessä liigapelissä.

- Stefan Lassen heitti hyvin Iikka Kangasniemelle. Kiekko pomppi kuitenkin suoraan lapaani, ja pääsin siitä laukomaan. Oli tietysti mukava saada ensimmäinen liigaosuma tehtyä, mutta eihän se paljon lohduta, koska joukkueen etu edellä mennään, Jantunen tuumi.

Eihän se paljon lohduta, koska joukkueen etu edellä mennään. Jonne Jantunen

Ex-pelikaanit tehokkaina

HIFK:n Juhani Tyrväinen ja Pelicansin Antti Tyrväinen olivat vastakkain. Pikkuveljen HIFK oli kovempi. Kuva: Vesa Moilanen

Peli ratkesi isäntien tehokkaaseen ylivoimapeliin. HIFK teki kolme ensimmäistä maaliaan vähintään yhden lahtelaisen istuessa rangaistusaitiossa.

Puolustaja Libor Sulak oli avauserässä Pelicansin epäonnen soturi. Antti Tyrväinen pelasi lahtelaisten pirteillä alkuminuuteilla 2-1-ylivoimahyökkäyksessä hänelle mainion maalipaikan, mutta Atte Engren torjui.

Puolisen minuuttia myöhemmin Sulak sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Sulakin istuessa rangaistustaan Juhani Tyrväinen sai viimeistellä lähes tyhjiin Erik Thorellin tarjoilusta. Toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Vili Sopanen, joka Juhani Tyrväisen siirtyi HIFK:hon Pelicansista.

Libor Sulakin epäonni jatkui toisessa erässä. Hän liukui pelin puolivälin tietämissä pahan näköisesti niska edellä päin päätyä taisteltuaan kiekosta Saku Salmelan kanssa. Sulak selvisi kuitenkin ilmeisesti tällistä pelkällä säikähdyksellä.

Erän loppupuolella Vili Sopanen viimeisteli ylivoimalla numerot 3-0:aan ja katkaisi käytännössä lopullisesti entisen seuransa selkärangan. Ennen Sopasen osumaa koko loppusyksyn suitsutettu puolustaja Miro Heiskanen oli lämännyt kahden miehen ylivoimalla HIFK:n 2-0-johtoon. Päätöserässä HIFK teki yhden maalin tasakentällisin ja yhden alivoimalla ennen Jantusen kavennusta.

"Lopputulos ei mairittele"

- Lopputulos ei mairittele meitä, myönsi Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

- Mutta ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen. Kolmen alivoimatakaiskun jälkeen oli sitten aika hankala päästä enää takaisin peliin, varsinkin kun oli noin tiivis ja sitoutunut joukkue vastassa.

HIFK saalisti jo seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa. Maaliero näistä peleistä on 29-7. Kaiken kaikkiaan kauden kymmenestä tähänastisesta kotipelistään se on saanut peräti 25 pistettä. Vain kerran, jumbo-Jukureita vastaan, HIFK on jäänyt kotonaan kokonaan pisteittä.

- Tauon jälkeen todella pirteä esitys, myhäili HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Liiga

HIFK-Pelicans 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

1. erä: 6.29 Juhani Tyrväinen (Erik Thorell-Vili Sopanen) 1-0 yv.

Jäähyt: 5.11 Libor Sulak Pelicans 2 min, 15.23 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min.

2. erä: 28.53 Miro Heiskanen (Juha-Pekka Haataja-Joonas Rask) 2-0 yv2, 36.23 Vili Sopanen (Erik Thorell-Ryan O'Connor) 3-0 yv,

Jäähyt: 24.18 Miihkali Teppo HIFK 2 min, 27.56 Kimi Koivisto Pelicans 2 min, 28.40 Hannes Björninen Pelicans 2 min, 30.26 Ryan O'Connor HIFK 2 min, 34.39 Stefan Lassen Pelicans 2 min.

3. erä: 42.03 Micke-Max Åsten 4-0, 52.52 Thomas Nykopp (Joonas Rask-Ville Varakas) 5-0 av, 55.07 Jonne Jantunen (Iikka Kangasniemi-Stefan Lassen) 5-1.

Jäähyt: 47.58 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min, 49.13 Juhani Tyrväinen HIFK 2 min, 52.09 Micke-Max Åsten HIFK 2 min.

Jäähyt yhteensä: HIFK 4x2 min=8 min, Pelicans 6x2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Engren HIFK 7+5+9=21, Janne Juvonen Pelicans 11+6+9=26.

Yleisöä: 6 674.

Matti Hannula

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen