Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Joko karstat irtoavat Pelicansin ylivoimatykin pyssystä? "Hänen pitää saada painotteella voitto itsestään"

Pelicans palaa maaottelutauolta entistä ehjempänä, kun kolme hyökkääjää palaa sairastuvalta kokoonpanoon. Puolustuksessa sen sijaan on edelleen miesvajetta, ja sinne otetaankin täydennystä hyökkäyksestä. Tiistaina on vastassa HIFK Helsingissä.

Juha Leimu on tällä kaudella tehnyt vasta yhden maalin. Viime kaudella hän teki 11 maalia 31 ottelussa ja edelliskaudella 16 maalia 51 ottelussa. Kuva: Katja Luoma

Pelicans saa hyökkäykseensä tiistain HIFK-vierasotteluun mukavasti täydennystä, kun hyökkääjät Aleksi Mustonen, Hannes Björninen ja Joonas Alanne ovat toipuneet vammoistaan pelikuntoon. Koko kolmikko nähdään kehissä tiistaina.

Keskushyökkääjä Miska Siikonen sen sijaan saattaa olla sairastelun vuoksi sivussa, päävalmentaja Petri Matikainen kertoi maanantaina iltapäivällä.

Siikosen mahdollisesta poissaolosta hyökkäykseen on sen verran ylitarjontaa, että sillä paikataan puolustuksen miesvajetta. Mikko Kousan, Jordan Rowleyn ja Roni Rukajärven poissaollessa Aleksi Rekonen pelaa Helsingissä puolustajana. Tontti tuli Rekoselle tutuksi jo harjoituskaudella ja ennen maaottelutaukoa Ilves-ottelussa.

Maajoukkuekomennuksilla olleita Libor Sulakia ja Stefan Lassenia lukuun ottamatta pelaajat ovat päässeet lataamaan akkujaan tauon aikana kunnolla.

- Olemme saaneet huilata ja harjoitella. Maanantain harjoituksissa oli reipas meininki, Matikainen kertoi.

- Tauolla ei hirveästi pelillisiä asioita käyty läpi. Halusimme tietoisesti rauhoittaa pelaajien päitä.

Mankinen ylivoimassa "pakkina"

Valmennukselle rauhoittuminen ei tarkoittanut täydellistä ajatustoiminnan sammuttamista. Viilaamista kaipaa esimerkiksi ylivoimapeli. Tilastojen mukaan se on Liigan parasta, mutta tiedossa on, että varsinkin ykköspakki Kousan poissaollessa ylivoima on välillä täysin jumissa.

Kousan paikkaa on soviteltu hyökkääjä Jesse Mankiselle. Kätisyyskin täsmää.

- Onneksi Mankinen on aiemminkin pelannut ylivoimassa niin sanotusti pakkina. Totta kai me kaipaamme "Kekeä" (Kousa), mutta olemme saaneet paikattua tilannetta Mankisella hyvin, Matikainen sanoi.

Sitäkin on mietitty, miten Juha Leimun ylivoimapyssystä saisi karstat ulos, mutta siinäkään valmennus ei ole lähtenyt pikkutarkan säätämisen linjalle.

- "Lepa" on erittäin määrätietoinen kaveri, joka keskittyy yksityiskohtiin välillä liikaakin. Hän käy kaksinkamppailua itsensä kanssa. Jos hän saa painiotteella voiton itsestään, tulosta rupeaa tulemaan ennemmin tai myöhemmin. Ei kysymys ole niinkään siitä, että pitäisi tehdä tätä tai tuota eri lailla.

- Hän on puuduttanut peliään turhaan niillä odotuksilla, jotka hän on itse ladannut. Valmennus ei niitä ole ladannut, Matikainen painotti.

Oikeanlaista rentoutta ja tervepäisyyttä Matikainen kaipaa koko joukkueelta tiistain otteluun. Matikaisen nykyisellä päävalmentajakaudella eli syksystä 2015 lähtien Pelicans on voittanut HIFK:n Nordenskiöldinkadulla vain kahdesti ja hävinnyt viisi kertaa.

- HIFK:ssa on tietysti valmennus vaihtunut, mutta ei se ole koskaan helppo paikka pelata. Täytyy jättää ne isot valot pois mielestä. Mitä enemmän asioita miettii, sitä turhempaa se on.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen