Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Uudet vahvistukset mukana hakemassa revanssia TPS:stä - eläintarhan asukit poistuivat Porissa osuneen Pelicans-hyökkääjän hartioilta

Pelicans-hyökkääjä Joel Mustonen iski kauden avausmaalinsa keskiviikon voitokkaassa vierasottelussa Porin Ässiä vastaan. Kuva: Leevi Vähälä

Liukasliikkeinen Pelicans avasi kuluvan Liiga-viikkonsa voitokkaasti mankeloimalla selkeästi raskaammilla luistimilla liikkeellä olleen Ässät-miehistön keskiviikon vierasottelussa maalein 2-6.

Perjantaina vauhdin hurmaa on tarjolla Isku Areenalla, kun lahtelaiset jatkavat kolmen pelin viikkoaan kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan.

Pelicans-valmentaja Pasi Nurminen oli tyytyväinen joukkueensa Porissa esittämään yhtenäiseen ja vahvaa työmoraalia huokuneeseen iltapuhteeseen.

- Pelaajat tekevät tällä hetkellä ahkerasti hommia toisilleen, mutta jokaisesta illasta löytyy myös parannettavaa. Peli näyttää hyvältä ja yksilöt saavat itsestään paljon irti. Joukkuehenki on erittäin vahva ja ryhmän sisäiset liiderit pitävät hommaa aisoissa, jotta keskittyminen pysyy oikeissa asioissa.

Eläintarha harveni Mustosen hartioilta

Yksi Nurmisen mainitsemista yksilöistä on Porissa kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Joel Mustonen, jonka otteet ovat selkeästi parantuneet viime aikoina. Runkosarjan alkukierroksilla tehottomasti esiintynyt hyökkääjä myöntää maalitilin avautumisen tiputtaneen muutaman eläintarhan eläimen pois hartioilta.

- Pari gorillaa kieltämättä tipahti. En ole täysin tyytyväinen omaan alkukauteeni. En niinkään lue tai kuuntele, mitä ulkopuoliset sanovat vaan vaadin itse itseltäni erittäin paljon. Henkilökohtaisesti hermostuttaa eniten, jos en pysty pelaamaan niin hyvin kuin haluan. Viime aikoina on ollut vähän parempaa tekemistä. Tärkeintä on kuitenkin, että joukkue pelaa hyvin ja voittaa pelejä.

Neljällä sylinterillä illasta toiseen

Parin vuoden tauon jälkeen Lahteen palannut Mustonen on nauttinut Pelicansin vahvaan luisteluun perustuvasta pelityylistä.

Yleisöön uppoavan vauhtikiekon toteuttaminen joutuu todelliseen puntariin varsinkin nyt, kun joukkue pelaa kolme ottelua neljän päivän sisään. Menneen Ässät-pelin, ja perjantain TPS-kotiottelun jatkoksi lahtelaiset matkaavat lauantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

Meitä vastaan ei ole kenenkään kiva pelata. Pelicans-hyökkääjä Joel Mustonen

- Tällaiset tiiviit pätkät ovat kova haaste, koska luistelemme todella paljon illasta toiseen. Meillä on kuitenkin neljä ketjua, jotka pelaavat tasaisesti ja tekevät ahkerasti töitä. Kun pelaamme lyhyttä vaihtoa ja jokainen pelaaja hoitaa omat tehtävänsä huolellisesti, niin meitä vastaan ei ole kenenkään kiva pelata, huomauttaa Mustonen.

Revanssin paikka

TPS sai tutustua lahtelaisten käsijarruttomaan pelityyliin jo vajaa kuukausi sitten. Kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu päättyi turkulaisten niukkaan 3-2-kotivoittoon, vaikka lahtelaiset hallitsivat ottelua tilastojen, ja valtaosin myös kenttätapahtumien valossa.

Tehottomuus ja muutamat oman pään virheet koituivat Pelicansin kohtaloksi Turun kohtaamisessa.

- Erittäin vahvasti olimme pelin virtauksen päällä Turussa ja joku voisi sanoa, että olisimme ansainneet jotain mukaamme. Menneet ovat menneitä ja perjantaina on uusi mahdollisuus, veistelee valmentaja Nurminen.

Uusia pelaajia mukaan kokoonpanoon - vanhoillakin riittää virtaa

Uutta Tepsin kaatomahdollisuutta ovat tavoittelemassa myös kaksi uutta pelimiestä.

Keskiviikkona Lahteen kotiutunut tsekkipuolustaja Libor Sulak sekä 1+1-vuotisella sopimuksella turkoosinuttuun kiinnitetty paluumuuttaja Jesse Saarinen ovat Pelicansilta saatujen tietojen mukaan varmuudella mukana isäntien kokoonpanossa.

Pukukopista kaksikko löysi saman tien oman paikkansa. Kaukalon puolella vauhdikkaan pelitavan sisäistäminen saattaa ottaa ottelun tai kaksi.

- En usko, että heillä on mitään ongelmia sopeutua pelitapaamme. Annetaan vähän aikaa, niin uskon heidän vahvistavan joukkuettamme entisestään, toteaa kauden toista osumaansa kotiyleisön edessä metsästävä Mustonen.

Virtaa ja innokkuutta ei lahtelaisleirissä kiivastahtisesta pelirytmistä huolimatta puutu.

Sen todisti juoksujalkaa torstaiaamun jääharjoituksiin singonnut venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov. Laituri teki treeneihin liukuvan sisääntulon kompastuttuaan kaukalon oviaukon korokkeeseen ennen jäälle astumistaan. Joukkuekaverit palkitsivat venäläisen hyljedemonstraation kannustavilla naurunpyrskähdyksillä.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

It's Hockey Time

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen