Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans onnistui huimassa kirissään - "Jatkossa jokaisen pelaajan on ladattava itsensä paremmin valmiiksi"

Lahtelaiset nousivat kolmen maalin takaa voittoon.

Casimir Jurgens ja Iikka Kangasniemi keräsivät kehut Pelicansin vaihtopenkkiläisiltä ensimmäisen takaa-ajo-osuman jälkeen. Kuva: Sami Kuusivirta

Pelicans oli kaivaa itselleen liian syvän montun liigakamppailussa KooKoota vastaan Isku Areenassa tiistaina.

Yleensä jos antaa kolme maalia eteen, niin sieltä nouseminen vaatii jo pienen ihmeen. Oli miten oli, Pelicans sellaiseen ihmeeseen silti pystyi.

KooKoo johti vajaan vartin pelin jälkeen 3-0! Siinä vaiheessa edellisessä kamppailussa Jukureita vastaan komean nollapelin pelannut Joona Voutilainen luisteli vaihtoaitioon. Pelicansin valmennuksen oli jotenkin heräteltävä unessa ollutta laumaansa. Janne Juvonen hoiti tonttinsa tyylikkäästi.

Paine toi toivotun tuloksen

Lahtelaisten takaa-ajon käynnisti toisessa erässä Casimir Jürgens. Päätöserässä jäällä ei käytännössä ollut kuin yksi joukkue, ja se oli Pelicans. Erittäin aktiivinen ja järjestelmällinen paine tuotti tulosta. Ensin Hannes Björninen kavensi. Juonikkaan syötön maalin takaa tarjoili Antti Tyrväinen.

Kaukalon kuningas oli Iikka Kangasniemi (1+1). Kangasniemi löi pelin tasoihin rangaistuslaukauksesta. Jos pelitovereilla olisi ollut sihti paremmin kohdallaan, olisi Kangasniemen pistepussi kasvanut ainakin kolmella maalisyötöllä.

Pelicansin Iikka Kangasniemi oli liekeissä KooKoota vastaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Jatkoajalla pääroolin varasti kanadalaispakki Jordan Rowley, jonka ”kaaliperhonen” leijaili kouvolalaisten pömpeliin ohi hölmistyneen Juha Järvenpään.

Kangasniemi oli mietteliäs matsin jälkeen. Nihkeä alku jäi selvästi harmittamaan.

- Ensimmäinen ja toinen erä olivat vaikeita. Pikkuhiljaa saimme paremmin juonesta kiinni. Näissä kamppailuissa ei kuitenkaan pitemmän päälle riitä se, että pelaa tasollaan 20 minuuttia, Kangasniemi sanoi.

"Pelisilmä on yksi vahvuuksistani"

Kangasniemi on nousemassa kovaa vauhtia aivan liigan eliittipelaajien joukkoon. Piskuisen taiturin pelisilmä sekä henkilökohtainen taitotaso ovat korkeaa luokkaa.

- Pelisilmä on yksi vahvuuksistani. Tykkään jakaa kiekkoa ja antaa maukkaita ja tarkkoja lättysyöttöjä. Kyllä minä silti nautin maalinteosta enemmän kuin hyvästä syötöstä, Kangasniemi naureskeli puoli vakavissaan.

Osa jääkiekon seuraajista haluaisi nähdä kaukalossa hieman epäitsekkäämmän Kangasniemen.

- Jos en ole hyvässä paikassa, niin en tykkää ampua turhaan ja sinnepäin. Kun pääsen sektorille, lauon ihan varmasti.

Kiekolle löytyy paraatipaikka

Pelicansin avausmaalin tekijä Jürgens oli ottelun jälkeen yhtä hymyä. Viime kaudella SaPKossa hurjat tehot mättänyt puolustaja onnistui uransa kolmannessa liigapelissään avaamaan maalitilinsä.

- Kun näin kiekon viuhuvan verkkoon, niin kyllähän se tuntui upealta. Se oli kaiken lisäksi tosi tärkeä maali. Tarvitsimme sitä, jotta kirimme lähtisi kunnon lentoon. Se toimi alkusysäyksenä, Jürgens korosti.

Löytyykö kiekolle paikka kotoa?

- Ihan varmasti löytyy. Paraatipaikalle menee.

Jürgens oli yhtä ymmällään kuin Kangasniemikin siitä, miksi isäntien peli ei lähtenyt käyntiin heti alussa.

- Vaikea sanoa mitään yksittäistä syytä. Jatkossa jokaisen pelaajan on ladattava itsensä paremmin valmiiksi. Emme tehneet alussa riittävästä hommia, puolustaja painotti.

Vaikka Jürgensin liigataival on toistaiseksi lyhyt, on hän löytänyt paikkansa Pelicansin kopista. Liigavauhtiin pääsemisessä ei ole ilmennyt suuria vaikeuksia.

- Meno on maistunut erittäin hyvältä. Täällä saa painia isojen körmyjen kanssa. Siinä on ehkä ollut isoin ero Mestikseen. Olen pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksillani. Uskallus kasvaa koko ajan. Vaikka pelasin jo SaPKossa ammattilaisena, niin onhan tämä Pelicansin toiminta jokaisella sektorilla ihan toista. On hienoa olla täysverinen ammattikiekkoilija.

Liiga

Pelicans-KooKoo ja. 4-3 (0-3, 1-0, 2-0, 1-0)

1. erä: 6.40 Emil Kristensen (Patrick Björkstrand-Toni Kähkönen) 0-1 yv, 11.03 Miikka Pitkänen 0-2, 13.36 Toni Hyvärinen 0-3.

2. erä: 22.19 Casimir Jürgens (Iikka Kangasniemi-Aleksi Rekonen) 1-3.

3. erä: 50.06 Hannes Björninen (Antti Tyrväinen-Nico Manelius) 2-3, 52.31 Kangasniemi rl. 3-3.

Jatkoaika: 61.41 Jordan Rowley (Borna Rendulic-Björninen) 4-3.

Rangaistukset yhteensä: Pelicans 2x2 min, KooKoo 3x2 min.

Maalivahtien torjunnat: Joona Voutilainen P 8+0+0+0=8/11, Janne Juvonen 2+5+8+1=16/16, Juha Järvenpää K 6+11+6+0=23/27.

Yleisöä: 3 093.

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X