Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-valmennus lupaa onnistujille näytönpaikkoja - nollan torjunut Voutilainen jatkaa maalilla

Joonas Alanne sai maalihanansa auki jo liigakauden toisessa ottelussa. Kuva: Rebecca Lapveteläinen

Pelicansin niin sanottu nelosketju teki lauantaina kaksi maalia, kun joukkue avasi liigakauden pistetilinsä 3-0-voitolla Mikkelin Jukureista. Joonas Alanne laukoi 2-0-osuman hienolla ylänurkkavedolla ja Artturi Toivola viimeisteli liigauransa ensimmäisen maalin.

Pirteys ei ole jäänyt huomaamatta. Päävalmentaja Petri Matikainen lupasi maanantain harjoitusten yhteydessä antavansa onnistujille uusia näyttöpaikkoja. Toisaalta rohkeutta myös odotetaan. Ensimmäisen pelin jälkeen Matikainen mylläsi nelosketjun uuteen uskoon, kun peli ei kulkenut.

- Poikien pitää uskaltaa enemmän ja luottaa siihen tekemiseen. Huomenna (tiistaina) varmaan nämä, jotka onnistuivat, saavat jatkaa, Matikainen sanoi kokoonpanosta.

Sama periaate koskee maalivahteja. Matikainen aikoo antaa kauden debyytissään hyviä otteita esittäneelle Joona Voutilaiselle aloitusvuoron myös tiistaina KooKoota vastaan. Muut ketjut pidettiin samoin kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Ainakin alkuun Pelicans-valmennus haluaa pitää kärkiketjujen muutokset pieninä.

Ei saatu tarpeeksi raikasta meininkiä ensimmäiseen otteluun. Mikkeliin parannettiin, ja peli oli ajoittain jopa erinomaista. Pelicans-päävalmentaja Petri Matikainen

- Se on myös fysiikkakysymys. Varmasti ketjut elävät jonkin verran, jotta saadaan aina tuoretta virtaa ja kovan tempon kautta hyötyä joukkueelle, Matikainen täsmensi.

Rohkeita ja röyhkeitä ratkaisuja

Laitahyökkääjä Alanne joutui viime kaudella odottamaan marraskuun lopulle ennen kuin maaliverkko venyi. Tällä kertaa apina karisi niskasta jo runkosarjan toisessa ottelussa Mikkelissä. Mukaan tarttui lisäksi syöttöpiste.

- Olihan se kiva onnistua näin varhaisessa vaiheessa. Se tuo lisäuskoa omaan tekemiseen, ja auttaa sitä kautta joukkuetta voittamaan pelejä, Alanne kertoi.

Yhteen onnistumiseen Alanne ei halua tyytyä. Harjoituskauden otteisiin verrattuna Alanne on pyrkinyt aktiivisempaan pelaamiseen. Se tarkoittaa röyhkeitä ja rohkeita ratkaisuja, kun pelataan kohti vastustajan maalia. Mikkelissä maalia edelsi lahtelaisten nelosvitjan ärhäkkä karvaus ja Alanteen hakeutuminen hyvään vetopaikkaan.

- Se rohkeus on varmaan isoin juttu. Eli uskaltaa haastaa kiekolla ja käyttää vielä enemmän omia vahvuuksia hyväksi. Sitten kun ajaa tarpeeksi usein maalille, niin eiköhän sieltä joskus jotain tule, Alanne tuumasi.

Aktiivisuus sopii Pelicansin suoraviivaiseen pelitapaan hyvin. Lahtelaispoppoon pelaamisessa ylimääräistä peruuttelua ja oman maalin taakse jäämistä vältellään.

- Kyllä se ainakin henkilökohtaisesti on parempi, kun ei tarvitse miettiä, vaan antaa mennä vaan. Kun puolustetaan niin puolustetaan ja kun hyökätään niin hyökätään, Alanne kiteytti.

Kauden ensimmäisen ottelun Alanne aloitti vielä ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta hyvien otteiden jatkuessa vastuukin kasvaa. Takana on onnistunut kesäharjoittelukausi toisin kuin viime kauden alla. Se lupaa hyvää koko kautta ajatellen.

Vastassa puhtaan pelin joukkue

Tiistaina vastaan asettuva KooKoo nöyryytti SaiPaa kahdesti peräkkäin ensimmäisillä kierroksilla. Pelicans hävisi kotiavauksen perjantaina Sportille, mutta nollasi seuraavana päivänä Jukurit.

Päävalmentaja Matikaisen peräänkuuluttamaa kovaa tempoa tarvitaan tulevassa kotiottelussa. Kauden avauksessa Pelicansin kone ei käynyt vielä kaikilla sylintereillä.

- Ei saatu tarpeeksi raikasta meininkiä siihen. Mikkeliin parannettiin, ja peli oli ajoittain jopa erinomaista. Nyt ei saa miettiä tulosta, vaan pitää heittäytyä tälle meidän jutulle. Eiköhän me paranneta toiseen kotipeliin, Matikainen ennakoi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X