Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin Toivola teki liigauransa avausmaalin - saunailta jäi väliin

Borna Rendulic oli tekemässä maskia Pelicansin 1-0-maalissa, jonka laukoi Juha Leimu. Kuva: Jaakko Avikainen

Pelicans sai kuitattua nopeasti perjantaisen puolinaiseksi jääneen kotiavauksensa. Joukkue haki täydet jääkiekkoliigan pisteet Mikkelin Kalevankankaalta.

Kotijoukkue Jukurit oli nousijana Liigan viime kauden väriläiskä, mutta ainoana kahdella kotipelillä avausviikonloppuna hellitty Jukurit ei avannut maalitiliään lainkaan.

Perjantaina Jukurit kävi nollaamassa KalPa ja lahtelaisille hyvinkin tuttu Niko Hovinen, lauantaina samoilla voittolukemilla 3-0 Pelicans ja kauden ensimmäisen starttinsa maalilla saanut Joona Voutilainen.

- Löysimme pelin alkuun kymmenen minuuttia oikein vahvaa luistelua. Sen jälkeen Jukurit sai juonesta kiinni, mutta viisikkomme pysyivät tarpeeksi tiiviinä, kuvaili Pelicansin valmentaja Petri Matikainen suuremmin hymyilemättä.

- Pelicans oli ensimmäinen koko kentän häirintäjoukkue, jonka tänä syksynä kohtasimme. Eihän me tajuttu asiaa kuin vasta kymmenessä minuutissa, harmitteli Jukurien valmentaja Risto Dufva.

Tyrmäävä alku

Lahtelaiset tyrmäsivät Kalevankankaan isännät jo neljässä minuutissa kahdella maalillaan. Ajassa 3.59 Jukureilta oli poltettu aikalisä, taululla olivat lukemat 0-2 ja isännät pakotettu käytännössä pyörimään pelkästään puolustuspäädyssään.

- Pelicans tuli niin kovaa alkuun, että meillä meni pelisuunnitelma ihan sekaisin, myönsi Jukurien apuvalmentaja Ville Nieminen videotauluhaastattelussa, joita Mikkelissä tehdään nykyään jo kesken erän mainoskatkolla.

Avauspelissä Lahdessakin yhden kiekon siniviivalta maalin arvoisesti luukulle laukonut Juha Leimu osui bravuurissaan siniviivalta ylivoimalla.

Edelliskausina Leimu, 34, pelasi selkävaivojensa takia pääsääntöisesti vain ylivoimapakkina. Perjantaina Leimu kellotti peliajan 15.23, Mikkelissä 15.01.

Hienoahan liigapeleihin on aina päästä. Artturi Toivola

- Ainakin kahteen edelliskauteen verrattuna pelaaminen maistuu nyt paljon paremmalle. Nyt ei ole mitään vaivoja, enkä menneitä edes mieti, Leimu kertoi.

- Maalillehan niitä laukauksia tähdätään, ja pääsin käyttämään Jukurien pakkia hieman maskina ylänurkkaan menneessä vedossa. Saimme peliin pirteän alun ja hyvän johdon. Aina sellaisen jälkeen on helpompi jatkaa.

Pelicansin valmennuksen luotto Leimun pelikykyyn on vahva. Mikkelissäkin kokoonpanossa oli vain kuusi puolustajaa.

Pelicans-vahti Joona Voutilainen ei suostunut päästämään kiekkoja taakseen Mikkelissä. Kuva: Jaakko Avikainen

Toivolalta väkevä sisääntulo

Levein virnistys lahtelaisriveistä irtosi nelosketjusta, johon oli perjantain kotitappion jälkeen kutsuttu Artturi Toivola ja Niko Kivelä. Ketjussa Joonas Alanne (1+1) ja ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt 19-vuotias Toivola (1+1) nakuttivat kentälleen kaksi maalia tasakentällisin.

- Hienoahan liigapeleihin on aina päästä. Olen ollut pari viikkoa Mestiksen ryhmän mukana ja pelasin perjantaina Peliittojen joukkueessa Vantaalla. Pelimatkalle tuli kutsu ilmestyä aamulla hallille, Toivola kertasi.

Toivola pelasi viime kaudella Pelicansissa 13 ottelua, mutta tehopisteet jäivät yhteen syöttömerkintään. Joukkuetoveri Nico Manelius piti huolen, että avausmaalin muistokiekko tarttui matkaan.

- Toivolan ja Kivelän joukkueeseen tuoma pelirohkeus ruokkii sen osastomme kilpailutilannetta, Matikainen myhäili.

Toivolaa jäi harmittamaan vain yksi asia.

- Peliitoilla olisi ollut Heinolassa saunailta. Ehkä sieltä joku soittelee heidän siirtyessään Lahteen, pelimies virnisti.

Pasi Peltola

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X