Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans kipsaantui kotiavauksessaan - "Ruvettiin miettimään jostain syystä"

Miska Siikonen todisti Pelicansin avausosuman syntyä aivan vierestä. Kolme maalia oli kuitenkin lahtelaisille liian vähän. Kuva: Juha Peurala

Pelicansin liigakausi alkoi tappiolla lukemin 3-5 Vaasan Sportia vastaan. Vaasalaisvieraat kairasivat väkisin kolme pistettä matkaansa ja pilasivat lahtelaisten kotiavauksen. Ottelussa Pelicans nousi takaa tasoihin, mutta lopussa Sport oli ratkaisevasti terävämpi.

Kummallekin joukkueelle ottelu oli kaksijakoinen. Kolmeen erään mahtui nousuja ja laskuja. Varsinkin toinen erä jätti Pelicansille ja yli nelituhatpäiselle yleisölle pureskeltavaa.

Ensimmäinen erä meni vielä Pelicansille. Alun hakemisen jälkeen lahtelaiset saivat kaipaamansa avausmaalin ylivoimalla. Juha Leimu antoi ruoskansa puhua ja Kimi Koivisto sai mailansa väliin maalin edessä. Maalin jälkeen peliä pelattiin Sportin päädyssä, eikä toinen maali olisi ollut suuri vääryys.

- Harkkapelit ollaan vedetty hyvin. Nyt ruvettiin miettimään jostain syystä. Siinä mentiin jotenkin kipsiin, eikä saatu parasta irti. Vaikea sanoa heti tässä, että mistä se johtui, Pelicansin Aleksi Rekonen harmitteli.

Hyvä alun jälkeen peli kääntyi ylösalaisin. Sport oli toisessa erässä selvästi valmiimpi ja pakotti Pelicansin virheisiin. Vieraiden tasoitusta pähkäiltiin erän alkajaisiksi pitkään, mutta lopulta Mikko Laineen ohjaus katsottiin sääntöjen mukaiseksi. Sport sai osumasta hurjasti virtaa. Pelicansin pelaaminen meni puolestaan hetkelliseen umpisolmuun, minkä aikana vieraat tekivät vielä kaksi maalia. Sport rankaisi Pelicansia nopeilla vastaiskuilla.

- Se pitää jatkossa tulla enemmän selkärangasta ja sen pitää kestää se koko 60 minuuttia. Kyllä se sitten näyttää enemmän meidän pelaamiselle. Vastahyökkäykset kertoivat osaltaan siitä, että hermoiltiin liikaa, Rekonen tuumasi.

Pelicans nousi lamaannuksestaan vielä kerran peliin mukaan. Iikka Kangasniemen kavennus toisen erän lopussa oli enemmän kuin paikoillaan. Siitä tullut innostus kantoi päätöserän alkuun, ja ajassa 41.36 kotiyleisö pääsi hurraamaan 3-3-tasoitukselle.

Maalista vastannut Rekonen näytti koko joukkueelle mallia tilanteen pelaamisesta loppuun. Rekonen rynni laidalta väkisin maalille ja löi lopulta oman irtokiekkonsa maaliin Sport-puolustajien puristuksesta huolimatta.

Siinä mentiin jotenkin kipsiin, eikä saatu parasta irti. Pelicans-hyökkääjä Aleksi Rekonen

- Ihan kivasti lähti erä muutenkin käyntiin. Siinä minulle aukesi väylä ja päätin antaa mennä, Rekonen kertasi kauden avausosumaansa.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Sportin Markus Nenonen. Alle viisi minuuttia ennen loppua tullut maali oli Pelicansille liikaa. Viimeinen maali syntyi tyhjään verkkoon.

Kaikkiaan Pelicansin avausottelu jätti paljon petrattavaa. Toisaalta se ei ole ihme, sillä uusittu pelitapa ja uudet pelaajat ovat vasta niin sanotusti sisäänajovaiheessa. Positiivisiksi asioiksi voidaan laskea ylivoimaonnistuminen ja SiKaKo-ketjun esiintyminen. Varsinkin Iikka Kangasniemi oli halukas ratkaisemaan ottelua.

Pelicans matkustaa heti lauantaina Mikkeliin. Vastaan tulee avauskierroksella KalPalle hävinnyt Jukurit. Viime kauden kakkonen KalPa niisti Jukureita maalein 3-0.

- Eikä tuo ollut kuin yksi matsi. Turha tässä on murehtia tässä vaiheessa mitään. Nopeasti vaan uutta peliä kohti, Rekonen summasi.

Liiga

Pelicans-Sport 3-5 (1-0, 1-3, 1-2)

1. erä: 13.52 Kimi Koivisto (Juha Leimu, Iikka Kangasniemi) 1-0 yv.

2. erä: 21.35 Mikko Laine (Tommi Tikka, Filip Riska) 1-1 vt, 25.13 Olavi Vauhkonen (Tomi Körkkö, Joonas Komulainen) 1-2, 35.49 Antti Kalapudas (Aleksi Ainali, Niklas Nevalainen) 1-3, 37.12 Kangasniemi (Miska Siikonen) 2-3 av vt.

3. erä: 41.36 Aleksi Rekonen (Borna Rendulic) 3-3 sr, 55.31 Markus Nenonen (Michael Parks) 3-4, 58.50 Riska (Markus Kankaanperä) 3-5 tm.

Rangaistukset yhteensä: Pelicans 3x2 min = 6 min, Sport 3 x 2 min = 6 min.

Maalivahtien torjunnat: Janne Juvonen Pelicans 4+6+11=21 (poissa 58.22-58.50), Mika Järvinen Sport 9+13+6=28.

Erotuomarit: Anssi Salonen, Jari Suorsa (Jere Koskela, Jani Pesonen).

Yleisö: 4 286.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen