Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Juha Leimu johdatti Pelicansin turnausvoittoon

Juha Leimu. Kuva: Noora Kiiskinen

Pelicans vei Itävallan Grazissa pelatun harjoitusturnauksen voiton nimiinsä. Asia varmistui myöhään lauantai-iltana, kun lahtelaisryhmä pöllytti Eisbären Berlinin nurin maalein 5-3. Voiton arvoa nostaa se, että Pelicans oli vielä ennen päätöserää tappiolla 2-1.

Pelicans sai kuitenkin kolmanteen erään vahvan draivin päälle. Ensin siniviivapelote Juha Leimu toi kamppailun toisella maalillaan lahtelaiset tasatilanteeseen 2-2. Seuraavista osumista vastasivat Miska Siikonen, kapteeni Stefan Lassen sekä Taavi Vartiainen.

Eisbären-kamppailu oli Pelicansin viimeinen ennen tulevana perjantaina käynnistyvää liiga-avausta. Silloin Pelicans mittaa kotihallissaan Vaasan Sportin syysvireen.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen oli syystäkin tyytyväinen voitetun finaalin jälkeen.

- Todella hieno voitto. Vastassa oli kova ammattilaisjengi. Pystyimme pelaamaan nousujohteisen matsin. Päätöserässä vastustaja tippui kyydistä. Eniten minua miellyttää se tapa, jolla voitto irtosi. Olimme sitoutuneita ja määrätietoisia. Esitys oli lupauksia herättävä, mutta ei sen enempää. Emme ala missään nimessä paukuttamaan henkseleitämme, Matikainen sanoi.

Maalivahti Joona Voutilainen torjui vakuuttavasti. Matikainen halusi antaa erityismaininnan eräälle nuorelle puolustajalle.

- Aleksi Ek, 18, pelasi molemmissa turnauksen peleissä hyvin, mutta etenkin tässä loppuottelussa hän oli mainio. Ek pelasi erittäin jämäkkää peliä. Kyllä siellä A-nuorissakin tehdään hyvää työtä, Matikainen korosti.

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X