Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin kanukkipakki tietää Edmontonin suomalaiset - Tyrväinen kotiuttanut koeaikamiestä Chicagoon

Kanadalaispuolustaja Jordan Rowley (vas.) haluaa raivata tiensä Pelicansin pelaavaan kokoonpanoon. Kuluvan viikon harjoituksissa kanukki luuti tanskalaiskapteeni Stefan Lassenin pakkiparina. Kuva: Katja Luoma

Edmontonissa syntynyt kanadalaispuolustaja Jordan Rowley, 27, hörppii palautusjuomaa hymy huulillaan aamun jääharjoitusten päätteeksi.

Kiekkourallaan muun muassa supertähti Connor McDavidia vastaan pelannut Rowley on antanut Pelicans-johdolle näyttöjä osaamisestaan noin viikon verran. Iloinen Albertan mies tavoittelee koko kauden mittaista sopimusta lahtelaisseuraan koeajan kautta.

- Ensimmäiset päivät ovat olleet melko kiireisiä, mutta totun päivä päivältä paremmin uuteen ympäristöön. Pelaajana olen tasainen ja hyvin kiekkoa liikuttava kahden suunnan puolustaja. Haluan osoittaa, että pystyn pelaamaan täällä, Rowley sanoo.

Lahti - Suomen Chicago

Viime kaudella 180-senttinen puolustaja edusti Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa HC Vita Hästenia. Kyseessä oli nikkaripakin ensimmäinen vuosi Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Eurooppalaiseen pelitapaan tottuminen vei aikansa, mutta kokonaisuudessaan Rowley suoriutui Ruotsin vuodesta mallikkaasti. Puolustajalle tärkeä tehotilastolukema jäi kauden päätteeksi kahdeksan merkintää plussan puolella.

- Ruotsissa pelitapa oli erilainen kuin täällä. Suomessa pelityyli on mielestäni lähempänä Pohjois-Amerikkaa, joten tulen muokkaamaan omaa pelaamistani enemmän siihen suuntaan.

Mastokaupunkiin ja Pelicansin pukuhuoneeseen Rowley on kotiutunut mainiosti. Uutta kotikaupunkiaan hän kuvailee rauhalliseksi paikaksi. Vertaus Lahdesta Suomen Chicagona ei ole kanadalaiselle tuttu.

- En tiennytkään sitä. Miksi näin? Ilmeisesti joka päivä oppii jotain uutta. Lahti vaikuttaa hienolta kaupungilta, etenkin vesistöjen ansiosta. Joukkuekavereista Antti Tyrväinen on ollut suurena apuna niin kaukalossa kuin arkiasioiden hoitamisessa. Viikonloppuna ehdin käydä myös golfaamassa Taavi Vartiaisen kanssa. Kaikki jätkät ovat olleet ystävällisiä ja ottaneet minut hyvin joukkueeseen mukaan.

Öljymies henkeen ja vereen

Maamiehensä, NHL-seura Chicago Blackhawksin tähtipuolustaja Duncan Keithin esikuvakseen nimeävä Rowley seuraa tarkasti oman kotikaupunkinsa Edmonton Oilersin otteita. Erityisesti McDavidista ja Leon Draisaitl'sta puhuminen saa kanukin silmät loistamaan. Rowleyn mielestä molemmat superhyökkääjät ovat miljoonapalkkansa arvoisia pelimiehiä.

Vastaukset tipahtelevat kuin apteekin hyllyltä, kun toimittaja kyselee öljymiesten entisistä ja nykyisistä suomalaispelaajista.

- Jari Kurri, Janne Niinimaa, (Jesse) Puljujärvi. Ai niin ja Esa Tikkanen! Hän ja Kurri tosin taisivat pelata Edmontonissa aikaisemmin, joten ehtinyt nähdä heitä tositoimissa, Rowley huomauttaa.

"Tulin tänne pelaamaan ja tekemään parhaani"

Viikonloppuna järjestettävässä Itävallan harjoitusturnauksessa ensimmäiset pelinsä turkoosissa Pelicans-nutussa viilettävä kanadalainen lupaa tuoda lahtelaisten puolustukseen monipuolista osaamista. Valmentajien kanssa hän ei ole vielä ehtinyt jatkostaan puhua.

- Tulin tänne pelaamaan ja tekemään parhaani. Kovan työnteon kautta haluan kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta pukeutumalla Pelicans-paitaan Liiga-kauden alkaessa. Itävallan harjoitusottelut auttavat minua pääsemään lähemmäs tavoitettani.

Pelicans pelaa tänä viikonloppuna neljän joukkueen turnauksessa Itävallan Grazissa. Avausottelu perjantaina slovakialaista HK Nitraa vastaan. Muut joukkueet ovat Graz 99ers (Itävalta) ja Eisbären Berliini (Saksa).

Kuka?

Jordan Rowley

Ikä: 27 vuotta.

Syntynyt: 3. huhtikuuta 1990 Edmonton, Kanada.

Pelipaikka: Puolustaja.

Kätisyys: Left.

Pituus: 180 cm.

Paino: 84 kg.

Kausi 2016-17: HC Vita Hästen (Allsvenskan, Ruotsi) 51 ottelua, 4+15=19, 40 jäähyminuuttia, +8.

Hakee tryout-sopimuksen kautta pelipaikkaa Pelicansiin kaudeksi 2017-18.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X