Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Oman tien kulkija, luonnonlapsi ja tykätty tyyppi - Pelicansin kroaattihyökkääjä puhuu suoraan, muttei polta siltoja

Borna Rendulicilla on tyypillisesti hymy herkässä tai pieni kujeilu mielessä. Kuva: Sami Kuusivirta

Pelicansin Borna Rendulic ei pelkää laukoa mielipiteitään ääneen. Tuoreessa ESS:n haastattelussa hän muun muassa haukkuu edellisen agenttinsa huijariksi ja ihmettelee suomalaispelaajia, jotka jäykistelevät pukukopissa totisesti silloinkin kun valmentajat vitsailevat.

Silti Rendulic kuuluu niihin veijarityyppeihin, joista pidetään suorapuheisuudestaan huolimatta, tai juuri sen vuoksi, sanoo kroatialaishyökkääjän entinen agentti Juuso Pulliainen (ei se, joka haastattelussa haukuttiin). Siltoja ei Pulliaisen mukaan ole palanut.

- Loistotyyppi ja huikea persoona. Borna on ollut äärimmäisen tykätty pelaaja kaikissa joukkueissaan. Luonnonlapsi ja oman tiensä kulkija, Pulliainen kuvailee.

- Hän myös uskaltaa olla eri mieltä ja sanoo mielipiteensä suoraan. Ihan aina ei tarvitsisi niin suoraan!

Jonkin verran Pulliainen on yrittänyt neuvoa Rendulicia sosiaalisen median käyttötavoissa.

- Eräälle toiselle pelaajalle olen sanonut, että siellä voisi näyttää muitakin kuvia kuin juhlakuvia. Esimerkiksi kuvat treeneistä voisivat ajaa asiaa asiaa paremmin. Bornankin kanssa on jonkin verran tällaisia vinkkejä käyty läpi.

- Hämeenlinnassa hän kulki monesti kai raikulipojan maineella, mutta käsittääkseni ne tarinat ovat saaneet ylimääräistä väriä. Urheilijana minä hänet näen. Mitään pahaa hänestä ei minun korviini koskaan kantautunut.

Viime kesänä Pulliainen ja Rendulic kävivät tiukkaa mielipiteenvaihtoa, kun pelaaja halusi sinnikkäästi yrittää vielä Pohjois-Amerikassa ja agentti neuvoi palaamaan Eurooppaan.

- Vancouver-seikkailu oli vähän turha. Olimme siitä hyvinkin paljon eri mieltä ja väänsimme kättä. Olemme silti vielä kavereita, Pulliainen vakuuttaa. Kaksikon yhteistyö päättyi yhteisymmärryksessä kuluvan vuoden keväällä.

Zagreb, Seinäjoki, Pori, Hämeenlinna

Rendulic on useissa aiemmissa haastatteluissa kerrannut kattavasti, kuinka hän innostui 7-vuotiaana Kroatiassa marginaalilaji jääkiekosta ja lähti unelmansa perässä Suomeen Seinäjoen S-Kiekkoon vain 15-vuotiaana. (Lue tästä esimerkiksi Jatkoaika.comin ja Eurolanche-fanisivuston haastattelut.)

Ässissä Rendulicilta sujahti useita juniorivuosia, mutta lopulta Porista jäi kitkerä maku. Liigadebyytin jälkeen keväällä 2012 porilaisseura tarjosi Rendulicille kaksivuotista sopimusta, josta ensimmäinen kausi olisi mennyt Mestiksessä.

Se ei nuorta kroaattia miellyttänyt, ja HPK:n silloinen pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen oli jo iskenyt silmänsä hänen taitoihinsa.

- Meillä oli juuri hänentyyppiselleen pelaajalle tilausta. Haimme isokokoista rightin hyökkääjää, kun muuten joukkueessa oli paljon pienikokoisia pelaajia, Laukkanen taustoittaa.

Kahdessa vuodessa Rendulic jalostui Hämeenlinnassa raakileesta NHL-sopimuksen arvoiseksi mieheksi.

- En minä halua siitä sen enempää kunniaa. Itse hän on työn tehnyt ja valmennus tukenut, Laukkanen painottaa.

Läpimurto Amerikassa jäi kolmessa vuodessa tekemättä. Kun Rendulic tänä kesänä kyllästyi KHL-paikan kyttäämiseen, hän otti itse yhteyttä Pelicansiin, josta urheilutoimenjohtaja Laukkanen ja päävalmentaja Petri Matikainen olivat pitäneet yhteyttä jo viime vuodesta alkaen, Laukkanen tänä kesänä vielä aktiivisemmin.

- Siinä vaiheessa saimme asiat sovittua hyvin nopealla syklillä, Laukkanen vahvistaa.

Rendulic on sanonut suoraan, että jos hän pelaa Suomessa vielä ensi kaudellakin, todennäköisesti kausi on sujunut alle odotusten. Häiritseekö se suomalaisseuraa, että täällä ollaan vain kauttakulkumatkalla?

- Ei ainakaan minua häiritse, Laukkanen vastaa.

- Tätä tehdään siltä pohjalta, että pelaajia viedään eteenpäin. Jos heitä saadaan autettua maailman korkeimmalle sarjatasolle, täytyy olla vain tyytyväinen, että seurassa on tehty asioita oikein.

Borna Rendulic pelasi ensimmäisen Pelicans-harjoituspelinsä Peliittoja vastaan toissa viikolla. Maaleja ei vielä tullut, tästäkään tilanteesta. Kuva: Leevi Vähälä
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen