Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Värikäs maalintekijä-"mamu" oli Pelicansilta täydellinen hankinta

Borna Rendulic teki edellisellä liigakaudellaan (2013-14) HPK:ssa 11 maalia ja antoi 21 maalisyöttöä. Kuva: Roni Rekomaa

Kovimman luokan vahvistusten värvääminen alkoi venyä Pelicansille uhkaavasti kohti uuden kiekkokauden kynnystä. Nyt voi sanoa, että hyvää kannatti odottaa. Borna Rendulic on Liigaan täksi kaudeksi ulkopuolelta tulleiden laitahyökkääjien kermaa. Sellainen värväys, jota monessa muussa liigakaupungissa kadehditaan.

Paperilla Rendulic on liki täydellinen vahvistus siihen nähden, mitä Pelicansin budjetilla voi saada ja mitä yhteen pelaajaan kannattaa lyödä kiinni. Ryan Lasch kun ei taida ihan vielä antaa niin isoa "kotikaupunkialennusta", että Pelicansin paukut hänen palkkaluokkaansa riittäisivät.

Rendulic osaa tehdä maaleja. Ei hän mikään Teemu Selänne ole, mutta kahden edellisen AHL-kauden saldot 16 ja 12 maalia alle 70 ottelun otoksella ovat Liigan nykyiselle pelaajatasolle kelpo lukemia. Yhden maalin Rendulic on tehnyt NHL:ssäkin.Rendulic ampuu oikealta. Se ei ole ihan vähäinen arvo. Ennen hankintaa Pelicansin hyökkäyksessä ei ollut yhtään rightin hyökkääjää. Toistan, ei yhtään.

Rendulic on roteva ja rouhea pelimies. Sellainen tyyppi, jollaisista lahtelaisyleisö on tavannut tykätä.

Rendulicissa on särmää. HPK:ssa pelatessaan hän täräytti kerran erätaukohaastattelussa suomeksi, että "IFK on paska". Sattumalta Pelicans pelaa tänään IFK:ta vastaan harjoitusottelussa. Rendulic tosin ei ole vielä mukana.

Pelicans-siirron tultua julki Rendulic ilmoitti Twitterissä: "Mamu is back!" HPK-aikojen jäljiltä sosiaalisessa mediassa elää aihetunniste #BornaToBeWild.

Tällaisilla pelaajilla myydään pääsylippuja. Ehkä saadaan maalejakin jonkinlainen läjä, mutta se nähdään vasta peleissä.

Joka tapauksessa Pelicansin urheilutoimenjohto ansaitsee hatunnoston hienosta kaappauksesta. Kärsivällisyys palkitsi.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen