Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin arvomaailma on ja pysyy - "Jos joku ei siitä tykkää, niin kannattaa lähteä pois"

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikaisen vaatimustaso säilyy harjoituksesta toiseen. Apuvalmentaja Pasi Nurminen (taustalla) antaa tarvittaessa hyvää tulitukea ohjeiden perille saattamisessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Tiistaina jääharjoittelun pariin palannut Pelicansin Liiga-miehistö hikoili kesän ajan Tommi Pärmäkosken, Juha Nakarin, Simo Vehviläisen ja Santeri Heiskasen valvovien silmien alla.

Päävalmentaja Petri Matikaisen ja apuvalmentaja Pasi Nurmisen kasvot olivat sopivissa määrin pelaajien katseilta piilossa.

Joukkueen eteen palannut valmennuskaksikko pääsi aloittamaan kolmannen yhteisen kautensa rakentamisen hyvistä lähtökohdista. Päivittäiset toimintatavat ovat tuttuja valtaosalle pelaajista edellisiltä vuosilta.

- Projektin kolmas vuosi lähtee käyntiin, joten totutut tavat on varmasti jo ajettu sisään, valmennuskopin jakkarallaan levollisesti istuva Matikainen toteaa.

Totta kai lähdemme menestymään. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen

Viime kaudella Pelicansin taival päättyi puolivälierävaiheeseen Kuopion KalPaa vastaan. Savolaiset veivät ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1. Tappion karvas kalkki nieltiin Matikaisen mukaan nopeasti.

- Valmennustiimin kanssa otimme sen aika coolisti. Rinta rottingilla mentiin loppuun asti ja uskottiin omiin asioihin. Playoffien aikana tapahtui erinäisiä juttuja ja tuntui, että joukkue mureni tietyissä asioissa. Se ei vain tällä kertaa kantanut, mutta ehkä siitä voidaan oppia tulevaisuudessa. KalPa oli parempi, se täytyy tunnustaa.

Arvomaailma vakiintunut

Kaksi vuotta sitten Lahteen palanneen Matikaisen ensisijainen tehtävä oli tuoda seuran urheilulliselle puolelle vahvat kilpailulliset arvot. Tavoitteessa on onnistuttu kiitettävästi eikä siitä ole tingitty missään vaiheessa.

- Se on mennyt kahdessa vuodessa valtavasti eteenpäin. Tänne on tarttunut kilpailu-urheilullisia asioita. Se on ollut äärimmäisen kovaa työtä ja vaatimustaso näkyy päivittäisessä tekemisessä. Arvomaailmamme on ja pysyy. Emme souda ja huopaa vaan sanomme selkeät sävelet ja sen mukaan mennään. Jos joku ei siitä tykkää, niin kannattaa lähteä pois, Matikainen napauttaa.

Seurahistorian toinen SM-mitali?

Arvot säilyvät samoina myös tällä kaudella. Valitulta polulta ei kannata lähteä tässä vaiheessa harhailemaan. Opittujen mallien päälle halutaan kuitenkin luoda entistä vahvempi pinnoite, mikä tarkoittaa suomeksi sanottuna päivittäistä kehittymistä urheilijana ja ihmisenä.

- Valmennus on myös kehittynyt tässä matkan varrella ja kommunikointi on vähän toisen tyyppistä erilaisten pelaajien kanssa. Esimerkiksi nuorille pelaajille ei voi olla koko ajan äärimmäisen kireä. Meidän pitää myös osata opettaa joukkuetta, ettei se turhaudu. Emme halua samanlaisia tilanteita kuin viime keväänä, että yhtäkkiä tuli kolme maalia minuutissa ja sitten se peli olikin siinä. Pelitavan lisäksi tässä on opetettavana myös isompia asioita, kuten mitä on olla urheilija, miten syödään, levätään ja harjoitellaan joka päivä hyvin, Matikainen summaa.

Mitataanko tarttuneista arvoista ja opeista tuloksen muodossa ulos Pelicansin seurahistorian toinen SM-mitali ensi keväänä?

- Totta kai lähdemme menestymään. Sehän nyt on ihan selvä. Matka on vielä tässä vaiheessa hiton pitkä ja tavoitteista on turhan aikaista puhua, mutta emme halua ainoastaan osallistua sarjaan.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X