Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Marjamäki ei halua sekoittaa pakkaa – "Vastassa on joku ja sitten vaan pelataan"

Lauri Marjamäki oli median tentattavana perjantaina Kölnissä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki asteli rentona ja taktiikkataulun tussi kädessään median eteen perjantaina Kölnissä. Marjamäki sanoi, että lauantaina MM-välierässä vastaan luisteleva Ruotsi on taktisesti erityylinen vastustaja kuin puolivälierissä kaatunut Yhdysvallat, mutta painotti, ettei Suomen kannata muuttaa pelisuunnitelmaansa liiaksi.

– Ruotsi pelaa erilaista hyökkäyspeliä kuin USA. Ruotsin peli kulkee aika paljon puolustajien kautta, heidän pakkinsa rytmittävät paljon sitä pelaamista. Siihen täytyy osata taktisesti vastata.

– Toisaalta haluttaisiin päästä siihen tilaan, että vastaan tulee vain joku joukkue, jolla on joku nimi, ja sitten vain pelataan. Tietysti vastustajan tyyli tarvitsee ottaa huomioon, muttei kannata hirveästi omaa pakkaa lähteä sekoittamaan, Marjamäki järkeili.

Hän kuvaili Tre Kronorin nimekästä joukkuetta laatunipuksi.

– Heillä taitaa olla tällä hetkellä kokoonpanossa yksi pelaaja, joka ei pelaa NHL:ssä. Ok-suoritus ei riitä meille voittoon.

Perjantaina Leijonilla oli ohjelmassa vapaaehtoinen harjoitus. Marjamäen mielestä on tärkeää, että joukkue ottaa välipäivinä rennosti.

– Kaikki tekevät mitä tekevät. Ollaan ammattilaisia, ketään ei tarvitse kantaa täällä. Se oli yksi kriteeri pelaajavalinnassa, että yhtäkään täällä olevaa pelaajaa ei tarvitse kantaa ja holhota, Marjamäki selvitti.

Tuomas Arkimies

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

It's Hockey Time

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen