Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Aika pitkät kolme kuukautta oli olla sivussa" - Miska Siikosella makea paluu liigajäälle

Karri Rämö torjui Pelicansin maalilla loistavasti. Kuva: Mirja Hussain

Pitkät piinat katkesivat tiistaina. Seitsemän ottelun tauon jälkeen Pelicans otti kolmen pisteen 2-1-voiton TPS:stä. Kolmen kuukauden ajan sivussa ollut hyökkääjä Miska Siikonen palasi liigakaukaloon ja lähes kolmen viikon tauon jälkeen Pelicans pääsi kotikaukaloonsa pelaamaan.

Yksi putki ei katkennut. TPS hävisi viime kauden tapaan kaikki runkosarjan kohtaamiset Pelicansia vastaan. Alkutahdit ottelulle loi Siikonen, joka runnoi tahdonvoimalla avauserässä lähietäisyydeltä kiekon maaliin.

- On tässä odotettu ja aika pitkät kolme kuukautta oli olla sivussa. Kiva oli palata ja hyvä, että sain heti maalinkin. Maali tuntui mukavalta ja otimme vielä tärkeän voiton, Siikonen iloitsi.

Siikonen kävi hakemassa pelituntumaa Pelicansin A-junioreissa, mutta siellä homma jäi kesken pienen loukkaantumisen vuoksi. Tiistaiksi mies oli silti saatu pelikuntoon. Hän näytti siis heti esimerkkiä maalinteossa, kun muilta ratkaisut eivät onnistuneet hyvistäkään paikoista.

Ei se kaunista ollut, mutta puolustimme tarpeeksi hyvin. Hyökkääjä Miska Siikonen

Pöyhönen maalivahtina

TPS sai puolestaan erän parhaan paikkansa puolivahingossa, kun maalivahti Karri Rämö suti vastaantulonsa päätteeksi kiekosta ohi. Kaikkien pelipaikkojen erikoismies Marko Pöyhönen osoitti, että maalivahdin hommatkin sujuvat, kun hän heittäytyi ja torjui Julius Vähätalon laukauksen.

- Sanoin Pöyhöselle erätauolla, että oli kauden hienoin peitto - oikea vanhan liiton heittäytyminen. Nyt voi sanoa, että Pöyhönen oli maalissakin, Siikonen naurahti.

Toiseen erään asetelmat kääntyivät päälaelleen. TPS paineisti Pelicansin pelinavausta ja sai puristettua kotijoukkueen ahdinkoon. Rämö piti loistavilla torjunnoilla maalinsa puhtaana ja sitten yhtäkkiä Pelicans sai painostuksen, joka päättyi Roni Rukajärven siniviivalta laukomaan 2-0-maaliin.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen manasi voitosta huolimatta keskimmäisen erän otteen menetystä. Erän surkeuden kruunuksi vieraat iskivät kavennusmaalin vain 40 sekuntia ennen summeria. Pelicans menetti kiekon hyökkäysalueella ja TPS käytti isäntien pienen vaihtovirheen surutta hyväkseen. Myös Siikonen otteen menetystä.

- En tiedä mitä tapahtui. Passivoiduimme ja peli oli seisoskelua. Paska erä, mutta jälkeen päin ei haittaa, kun voitimme.

Jäässä makaava Miska Siikonen tuulettaa tekemäänsä 1–0-maalia. TPS joutui taas nöyrtymään Pelicansia vastaan. Kuva: Mirja Hussain

Tuttu ketju koossa

Kolmas erä oli lievästi turkulaisten, mutta maalipaikkojen määrä putosi dramaattisesti. Pelicansilla olisi ollut ylivoimalla mahdollisuus ratkaista peli, mutta ylivoiman tehottomuus vaivaa edelleen joukkuetta.

Muuten ottelun loppu oli asemien puolustamista.

- Ei se kaunista ollut, mutta puolustimme tarpeeksi hyvin, Siikonen muistutti.

Pelicansin valmennus oli sekoittanut kentällisiä rohkeasti. Siikonen istutettiin silti alkukaudesta tuttujen Iikka Kangasniemen ja Kimi Koiviston keskelle. Se sopi keskushyökkääjälle.

- Meidän kemiat kohtaavat heti. Siitä on parempi lähteä rakentamaan omaa peliä, kun ei tarvitse rakentaa ketjun peliä niin paljon.

- Yllättävän hyvä pelituntuma oli. Hetki menee, että pääsen kaikkiin tilanteisiin mukaan, mutta tähän vaiheeseen oli hyvä suoritus.

Siikosen seuraava tavoite on selvä. Nyt on kolme peliä aikaa hioa itsensä kuntoon. Sen verran Pelicansilla on runkosarjaa jäljellä. Joukkue on nyt kiinni kuudennessa sijassa, eli suorassa pudotuspelipaikassa. Vastus ei kuitenkaan helpotu: torstaina Tampereella on vuorossa Tappara, lauantaina kilpajuoksua lahtelaisten kanssa käyvä Kärpät ja maanantaina Mikkelissä Jukurit.

 

Liiga

Pelicans-TPS 2-1

1. erä: 6.07 Miska Siikonen (Kimi Koivisto-Henri Heino) 1-0.

Jäähyt: 7.49 Jasper Lindsten TPS 2 min, 14.58 Pasi Puistola Pelicans 2 min.

2. erä: 27.23 Roni Rukajärvi (Marko Pöyhönen-Hannes Björninen) 2-0 vt, 39.20 Eric Perrin (Henrik Tallinder-Tomi Kallio) 2-1.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 43.48 Tomi Kallio TPS 2 min, 49.45 Eric Perrin TPS 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 1x2 min=2 min, TPS 3x2 min=6 min.

Torjunnat: Karri Rämö Pelicans 8+12+10=30, Aleksandar Georgiev TPS 9+7+7=23 (poissa 58.55-60.00).

Erotuomarit: Jari Levonen, Jari-Pekka Pajula (Jani Pesonen, Masi Puolakka).

Yleisöä: 4 006.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi