Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Nähdäänkö Sopasta, Erkinjunttia ja nuorempaa Tyrväistä ensi kaudella Pelicans-paidassa?

Vili Sopanen (vas.) ja Juhani Tyrväinen ovat haluttua tavaraa pelaajamarkkinoilla. Molempien hyökkääjien nykyinen Pelicans-sopimus päättyy keväällä. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Kuluvan kauden tosipelit ovat vielä edessäpäin. Pudotuspeliasetelmat ovat vasta muovautumassa, mutta kaikkien 15 Liiga-organisaation toimistossa ensi kauden joukkuetta rakennetaan jo kovaa vauhtia.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen on tarkastellut uusia pelaajia ulkomaita myöten. Lahtelaisseuran pelaajatarkkailijat ovat seuranneet pelejä muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Itävallassa.

- Olemme tiedustelleet, millaisia pelaajia markkinoilla on. Olemme käyneet katsomassa heitä paikanpäällä vähän niin kuin salaa. Sieltä saa hyviä vinkkejä ja ideoita, että olisiko kyseessä meidän näköinen pelaaja tulevaisuudessa, selvensi Laukkanen Radio Voiman haastattelussa.

Usean nykyisen Pelicans-pelaajan sopimus loppuu tämän kauden päätteeksi. Joukossa ovat muun muassa kultakypärä Vili Sopanen, kapteeni Antti Erkinjuntti ja uransa parasta kautta pelaava Juhani Tyrväinen. Kolmikon kohdalla seuraavan sopimuksen palkkapyyntö varmasti kohoaa. Pystyykö lahtelaisseura pitämään kiinni tähtipelaajistaan?

- Voisimme ajatella asiaa vähän toisinpäin. Pojat ovat tehneet täällä hyvää työtä ja he haluavat mennä urallaan eteenpäin. Emme me halua olla esteenä, jos he haluavat lähteä kokeilemaan siipiään jonnekin muualle. Tietysti haluaisimme tuon tason pelaajat pitää niin paljon kuin mahdollista, mutta pitää ymmärtää, että hekin haluavat vielä kehittyä, pyöritteli Laukkanen ja luotti, että tulevaisuuden sijaan nykyisen joukkueen pelaajat keskittyvät tähän kauteen ja sen menestyksekkääseen päättämiseen.

- Pojat ovat sitoutuneet hommaan ja tiedostavat asian. He ovat ammattilaisia eikä heitä kiinnosta, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Heidän sydämensä on tänään, tässä ja täällä. Tilanteet katsotaan uudelleen, kun kausi on ohi. Silloin kun laitat kypärän päähän ja menet tuonne jäälle, niin et ajattele mitään muuta kuin pelin voittamista ja joukkueen auttamista, paalutti omalla pelaajaurallaan 466 NHL-ottelua pelannut Laukkanen.

Kuuntele Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X