Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Juha Leimu pienistä minuuteistaan: ”Ei kohelleta nyt heti alussa tätä hommaa”

Viime kaudella 16 runkosarjamaalia viimeistellyt Pelicans-puolustaja Juha Leimu on iskenyt kuluvan kauden 11 pelaamassaan ottelussa kolme täysosumaa. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Lähes kolmen kuukauden sairauslomalta Liiga-kaukaloihin palannut Pelicans-puolustaja Juha Leimu on omien sanojensa mukaan kunnossa. Kentän puolella tehopuolustaja on nähty pääsääntöisesti vain ylivoimissa sekä satunnaisissa hyökkäyspään aloitustilanteissa.

Kuluvan vuoden neljässä pelaamassaan ottelussa peliaika on tippunut peli peliltä. Viime viikon tiistain KooKoota vastaan pelatussa paluuottelussa Leimu saldosi tehot 1+1 ja kellotti peliaikaa reilut 12 minuuttia. Seuraavissa kolmessa kamppailussa jääaika on typistynyt reilusta seitsemästä minuutista eilisen Sport-väännön viiteen minuuttiin.

- Kunto on ihan ok. Huili oli vaan niin pitkä, että nyt rakennetaan pienin askelin. Katsotaan, missä kohtaa otetaan enemmän minuutteja. Täysillä ollaan kelkassa mukana, vakuutti Leimu voitokkaan Sport-ottelun päätteeksi Radio Voiman haastattelussa.

"Kyllä se tietenkin vähän harmittaa"

Pitkä poissaolo näkyy Leimun liikkumisessa kentällä. Terävyys ei ole vielä parhaalla mahdollisella tasolla, joten tasaviisikoin pelaaminen on ollut parempi jättää muiden hoidettavaksi.

- Kyllä se tietenkin vähän harmittaa, mutta pitää olla malttia ja järkeä tämän homman kanssa. Ei kohelleta nyt heti alussa tätä hommaa vaan mennään maltilla eteenpäin.

Kuluvan kauden 11 pelaamassaan ottelussa Leimu on onnistunut maalinteossa kolmesti. Osumista kaksi on syntynyt ylivoimalla, jonka suunnittelussa puolustaja oli mukana myös kuntoutumisjaksonsa aikana. Omaa rooliaan ja menestysreseptiään viivapelote kuvailee lyhyesti ja ytimekkäästi.

- Ammutaan aina kun on paikka ja luotetaan, että menee sisään, totesi viime kaudella Liigan puolustajien pistepörssin voittanut ja 16 maalia viimeistellyt Leimu.

Seuraavan kerran Pelicans on tositoimissa tulevana lauantaina, jolloin Isku Areenalla vastaan asettuu sarjataulukon viimeisenä majaileva Rauman Lukko.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen