Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Erikoiset tuomiot eivät pysäyttäneet Pelicansia

Antti Tyrväisen ulosajo puhutti, Janne Juvoselle kauden kolmas nollapeli.

Kaukalosta poistunut Otto Karvinen muisti yleisöä lentosuukoilla. Kuva: Mirja Hussain

Pelicansin ja Vaasan Sportin kamppailut ovat harvoin jättäneet katsojia kylmäksi. Lahtelaisfanien ei tarvinnut pettyä keskiviikkonakaan, kun joukkueet tarjosivat kelpo viihdettä koko rahalla. Sarjapisteet jäivät ansaitusti Lahteen. Pelicansin voittonumerot olivat 2-0.

Maalintekijöinä kunnostautuivat Vili Sopanen sekä varsinaisen tahtomaalin päätöserän lopussa vääntänyt Arttu Heikkinen.

Kun vielä maalivahti Janne Juvonen venyi kauden kolmanteen nollapeliin, ei Sportille jäänyt käteen muuta kuin luu.

Tapahtumia ottelussa riitti. Eniten parranpärinää aiheutti kymmenen minuutin pelin jälkeen tapahtunut Antti Tyrväisen tilanne.

Tyrväisen tilannetta ei näy nauhalta. Otteluvalvoja Juha Pajunen

Tyrväinen lähti aloituksen jälkeen normaaliin laitahyökkääjän kiertoon, kun yks kaks lahtelaispelaaja törmäsi linjatuomari Jaakko Montoon. Seuraavalla pelikatkolla tuomarit kokoontuivat palaveriin, jonka jälkeen Tyrväiselle mätkäistiin pelirangaistus tuomarin koskemattomuudesta.

- Toivon todella, ettei tästä tule mitään jatkoseuraamuksia. Tilanne oli puhdas vahinko. Samanlainen hässäkkä nähtiin viikonloppuna Tampereella. Silloin päätuomari tuli pyytämään anteeksi, ja hän myönsi rehdisti erheensä. Nyt linjuri oli myös sijoittunut jäällä väärin. Osaksi sen takia törmäys sattui, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen sanoi.

Otteluvalvoja Juha Pajunen ei pystynyt matsin jälkeen ottamaan tilanteeseen juuri kantaa, sillä videolla murheellinen tapahtumaketju ei näy kunnolla.

- Itse asiassa koko tilannetta ei näy nauhalta. Siinä oli epäonnea matkassa, Pajunen sanoi.

Taas ulos isoista ovista. Antti Tyrväisen ulosajo herätti paljon ihmettelyä. Kuva: Mirja Hussain

Toisessa erässä tunteet kuumenivat sen verran, että Pelicansin Ben Blood ja Sportin Otto Karvinen ryhtyivät nyrkkihippasille. Melko rehellinen poikapaini päättyi ratkaisemattomaan. Karvinen sai tilanteen jälkeen kaksi pelirangaistusta, sillä vaasalaispelaaja heitti hanskallaan linjatuomaria.

Pajusella piti muutenkin kiirettä, sillä yksi avauserän tilanne meni tuomareilta täysin ohi.

Sportin Filip Riska löi kyynärpäällään Taavi Vartiaista rumasti päähän. Pelicansin onneksi Vartiainen pystyi jatkamaan pelaamista. Se oli lahtelaisnäkövinkkelistä upea juttu, sillä romuluinen hyökkääjä oli isossa roolissa Sopasen 1-0-maalissa. Vartiainen ajoi kovaa vaasalaisten maalille, vieden mukanaan kolme Sportin pelaajaa. Muutaman onnekkaan kimmokkeen jälkeen kiekko lipui Sopaselle, jolla oli helppo työ siirtää se verkkoon.

- Mun hommaa on ajaa maalille ja seuhtoa siellä. Näin sovimme Sopasen ja Tyrväisen Jullen kanssa ennen matsia. Näytti tuottavan tulosta, Vartiainen naureskeli taiston tauottua.

Vartiainen oli liki kaksi kuukautta lasaretissa. Hyökkääjä oli lauantaina Ilves-pelissä kokoonpanossa, mutta jääaikaa ei vielä silloin tullut. Nyt paikka aukesi Pelicansin ykkösvitjassa.

- Ketjukaverit tekivät paluuni ihan älyttömän helpoksi. Oli todella helppo pelata. Liikkuminen oli vielä hivenen ruosteista, mutta pelien myötä tatsi paranee.

Vartiaisella on selvä lääke, millä hän aikoo petrata kuntoaan loukkaantumisensa jälkeen.

- Olen joka päivä hallilla vähintään tunnin pidempään kuin muut.

Otto Karvinen ja Ben Blood ottivat toisistaan mittaa. Kuva: Pasi Lepola

Pelicansin ja Sportin ottelut ovat olleet erittäin tunnerikkaita. Se miellyttää Vartiaista.

- Sytyn sellaisiin kamppailuihin, joissa liikutaan harmaalla alueella. Nyt tuli yksi isku päähän, mutta sellaista se välillä on. Tykkään itsekin antaa kovia pommeja, joten en valita tuollaisista. Kontaktit kuuluvat kiekkoon, Vartiainen korosti.

Petri Matikainen oli ylpeä joukkueestaan.

- Nyt suhtauduimme kotipeliin riittävällä vakavuudella. Olimme tylyjä, vahvoja molempien maalien edessä sekä erittäin kamppailuhalukkaita. Pelasimme jääkiekkoa niin kuin aikuisten miesten pitäisikin pelata. Emme myöskään ota taka-askelia. Pidämme omiemme puolta - loppuun asti, Matikainen sanoi.

SM-liiga

Pelicans-Sport

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen