Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Nousuriehasta 1999 jäi yksi asia kaivelemaan Pelicans-valmentajaa - "Kaikki olivat liian innoissaan"

Kari Eloranta oli aloittanut liigauransa Kiekkoreippaassa jo 1970-luvulla. Vuonna 1996 hän ripusti luistimet naulaan ja siirtyi valmentajaksi. Seura oli periaattessa sama, nimi kuitenkin aivan eri.

- Ei siihen ihan heti tottunut. Kun pelattiin ensimmäisiä harjoituspelejä uusissa paidoissa, asia alkoi konkretisoitua. Vähän oudolta näytti, täytyy myöntää, "Piri" sanoo.

Toisaalta hän ei muista juurikaan kuulleensa negatiivista palautetta nimenvaihdosta, eikä hän itsekään antanut asian haitata työtään.

- En minä sitä hirveästi miettinyt. Reipas pysyi kuitenkin junioripuolella.

Eloranta muistuttaa, että 1990-luvulla muutokset olivat muotia muuallakin. Kiekko-Espoo vaihtui Bluesiksi, HIFK toi logoonsa pantterin ja KalPa suden.

Päävalmentajakaudellaan (1996-2002) "Piri" koki tunteiden ääripäät: liiganousu, sitten lähes ennätyssurkea liigakausi, mutta niiden perään kaksi ryhdikästä playoff-kevättä.

Nyt Eloranta, 60, on Pelicansin liigajoukkueessa apuvalmentaja. Hän ylistää sitä peli-identiteettiä, jonka Pasi Nurminen ja Petri Matikainen ovat joukkueelle luoneet. Eloranta tiivistää sen vahvan kiekkokontrollin peliksi, joka on kuitenkin paljon nopeampaa kuin esimerkiksi hänen päävalmentaja-aikanaan.

- Mitä olen muita nähnyt, niin se (pelitapa) on ihan erilainen kuin millään muulla liigajoukkueella.

Leikekirjaansa Eloranta on taltioinut kaikki olennaiset lehtijutut omilta Pelicans-ajoiltaan. Muistojen tallentamisessa yksi asia on jäänyt häntä harmittamaan.

- Kun Kuopiossa noustiin liigaan, hölmöiltiin niin, ettei jäällä otettu minkäänlaista joukkuekuvaa. Se kaivelee ainakin minua edelleen, ettei sellaista saatu seinälle. Juhlinta jäällä vei ajatukset ja kaikki olivat liian innoissaan.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi