Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Mies, joka toi turkoosin Lahteen: Olimme uranuurtajia!

Juha Heino sai idean Pelicansin lauantaipelipaitoihin NHL:stä. Kuvassa alkuperäinen lauantaipaita kaudelta 2004-05.
Juha Heinolla oli Pelicansin markkinointipäällikkönä työskennellessään (1998-2005) yksi periaate: joka kausi pitäisi tarjota jotakin uutta.

Heinoa paljolti kiittäminen - tai syyttäminen - Pelicansin pelipaitojen nykyisestä värityksestä. Ilmeisesti enimmäkseen kiittäminen, sillä keltavihreitä värejä ei vaikuta kaipaavan juuri kukaan.

Niitä värejä vierasti myös Heino, joka pyysi ja sai vapaat kädet uudistukseen seurapomo Jorma Kososelta. Kesällä 2001 Pelicans sai uuden ilmeen.

- Turkoosi oli minun päähänpinttymäni. Seuralle ei ollut oikein vielä syntynyt identiteettiä, Heino toteaa.

- Meillä ei ollut varaa kalliisiin mainostoimistoihin, vaan kahvipöytäkeskusteluista se lähti. Yhteistyökumppaneistamme Halmeen Mika visioi ideaa ja layoutia. Se oli käsityötä.

Yksi inspiraation lähteistä oli NHL-seura San Jose Sharks, mutta vihertävänturkoosin sijaan Pelicansille tuli vaaleansinisempi sävy. Niin fanit kuin sponsorit ottivat muutoksen vastaan hyvin.

- Turkoosia ei ollut silloin juuri missään vaatteissakaan, mutta nyt se on ollut muotiväri monta vuotta. Me olimme uranuurtajia, Heino nauraa.

Toinen Heinon tuoma uudistus oli mustat lauantaipelipaidat kaudelle 2004-05. Idean hän sai NHL-matkalta Coloradosta, missä kotijoukkue piti sunnuntaina erikoispaitoja. Lahdessa teemaksi muuttui "Saturday Night Fever". Muun muassa musiikkivalikoimaa muokattiin.

- Lauantaipelit eivät silloin olleet silloin kauhean suosittuja, mutta väittäisin, että silloin niistä tuli silloin suositumpia, Heino sanoo.

- Millään suomalaisseuralla ei ollut silloin samanlaista, eikä ole vieläkään. Sitä ihmettelen kyllä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi