Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Porkkanoita popsiva Pelicans-sentteri Miska Siikonen: Tyrväinen yrittää olla liian aikuinen

Pelicans-sentteri Miska Siikonen on pelannut Liiga-urallaan 31 runkosarjaottelua tehoin 1+1. Kuva: Arkisto/Katja Luoma

Joukkuekaverit nimesivät keskushyökkääjä Miska Siikosen, 20, selkoäänin Pelicans-pukuhuoneen väsyneimpien juttujen kertojaksi. Kolmannen kautensa Liiga-ympyröissä aloittava sentteri ei kyseistä kunniaa purematta niele.

- Tykkään väritellä jätkien kanssa ja välillä ehkä liikaakin, mutta se tuo hyvää rentoutta koppiin. Välillä jutut ovat ehkä väsyneitä, mutta aika moni niille silti nauraa, huomauttaa lahtelaisjoukkueen keskuudessa ”Mr. Finhockey” -lempinimeä kantava Siikonen.

Herroittelunimen taustat juontuvat hyökkääjän terveellisistä elämäntavoista.

- Revon Sebastianin kanssa olemme kuulemma kovasti tapelleet tästä tittelistä, että kumpi syö enemmän porkkanoita tai käy aiemmin nukkumaan. Sebu on vielä toistaiseksi oppipoika, naurahtaa mentori Siikonen ja lähettää väsyneimpien koppitarinoiden viitan Juhani Tyrväisen suuntaan.

- Tyrväisellä on aika puutuneet jutut, että sinne se kyllä kopsahtaa. Se yrittää olla liian aikuinen, mutta nuoruus paistaa vielä läpi.

"Koko ajan haluan lisää peliaikaa"

Vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Valkealan Kiekon kasvatti aloittaa perjantaina käynnistyvän runkosarjan samassa hyökkäysketjussa Aleksi Rekosen ja Iikka Kangasniemen kanssa. Harjoitusotteluissa kolmikon yhteispeli rullasi ajoittain mallikkaasti.

- Molemmat ovat todella nopeita laitureita. Tykkään jakaa kiekkoa heille ja näemme toistemme kemiat mielestäni hyvin. Uskon, että löydämme toisiamme vielä paremmin ja meistä tulee aika kova kenttä.

Loukkaantuminen häiritsi Siikosen viime kauteen valmistautumista. Kuluvan kesän hän on saanut harjoitella terveenä ja erityisesti luistelu on kehittynyt suurin harppauksin. Luotettavaksi soturiksi itseään tituleeraava nuorten MM-kultamitalisti ei aio tulevaisuudessa tyytyä kolmos-neloskentän rooliin. Tavoitteet ovat korkealla ja työnteon merkitys tiedostettu.

- Koko ajan haluan lisää peliaikaa ja olla johtavassa roolissa ykkössentterinä lähivuosina. Ei sinne hypätä tuosta vaan. Pitää edetä palasissa ja näyttöjen kautta. Antaa muiden puhua, niin minä koetan tehdä hommaani tekojen kautta.

Millaiset terveiset Siikonen lähettää entiselle joukkuekaverilleen ja nykyisin KalPaa edustavalle puolustaja Eetu Sopaselle?

Kuuntele vastaus Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi