Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin omistaja vaihtui, muutoksesta niukasti kommentteja

Pasi Nurmisella on nyt valta Pelicansissa. Kuva: Katja Luoma

Pelicansin kakkosvalmentaja Pasi Nurminen on myös Pelicansin pääomistaja. Nurminen on hankkinut Jarno Lindemanin ja Sami Kallisen hallinnoimien yritysten Pelicans-osakkeet.

– Tällä haluan viestiä omaa sitoutuneisuuttani lahtelaiseen ja päijäthämäläiseen jääkiekkoiluun. Tahtotila Pelicansin kehittämiseen ja menestymiseen on kova, Nurminen kertoi seuran tiedotteessa.

Mitään muuta Pelicansin leiristä ei kerrotakaan. Ei ole myöskään tietoa, miten Nurminen aikoo valtaansa käyttää.

ESS ei tavoittanut perjantai-iltana Nurmista, eikä Pelicansin puheenjohtaja Pekka Ilmivaltakaan halunnut ottaa asiaan kantaa.

– Kommentointi ei kuulu minulle. Olen tietysti hänen kanssaan keskustellut ja tiedän jotain siitä, mihin suuntaan hän Pelicansia aikoo viedä. On kuitenkin Nurmisen asia tulla julkisuuteen kertomaan ajatuksistaan, Ilmivalta sanoi.

Pelicansin hallituksen vähemmistöosakas Tomi Veijalainen ei tiedä kauppojen taustaa.

-­ Ei kuulu minulle. Nurminen varmaan tulee ulos, kun hänellä on jotain kerrottavaa, Veijalainen sanoi.

Pasi Nurmisen rooli Pelicansin taustalla on valtava. Hän tuli Pelicansin pelastustalkoisiin keväällä 2005 ja oli yksi suurimmista omistajista sijoittajaryhmässä, joka nosti konkurssin partaalla keikkuneen lahtelaisseuran takaisin elävien kirjoihin. Nurminen torjui silloin kiekkoja NHL:ssä Atlantan ykkösmaalivahtina.

– Haluan auttaa lahtelaista kiekkoilua. Mietimme kavereiden kanssa, kuinka voisimme pelastaa Pelicansin. Mitä Lahdella on tarjota, jos täällä ei voi talvi-iltoina katsoa liigakiekkoa, Nurminen perusteli omistajuuttaan ESS:ssa huhtikuussa 2005.

Sen jälkeen Nurminen on ollut mukana Pelicansin toiminnassa omistajana ja hallituksen jäsenenä, sekä valmennustiimissä Hannu Aravirran alaisuudessa ja nyt toista vuotta Petri Matikaisen kakkosena.

Kun Nurminen meni 2013 Jokerien kakkosvalmentajaksi, julkisuudessa kyseenalaistettiin hänen kaksoisroolinsa Pelicansin omistajana ja Jokerien kakkosena.

– Kyllä se on niin, että jos joku haluaa osuuteni Pelsuista ostaa, niin tervetuloa neuvottelemaan. Kaikki on kaupan ja tosiostajalle tulee vielä fläppitaulu ja tussikynät kaupan päälle, Nurminen sanoi.

Sen jälkeen mieli muuttui.

– Siinä oli varmasti irrotettu jokin lauseeni irti asiayhteydestään, kun siirryin Jokereihin. Sellaistahan tapahtuu, Nurminen kuittasi vanhat myyntipuheet.

– Minulla on koko ajan ollut sama osakemäärä. En minä ole täältä mihinkään lähdössä, vaikka moni varmasti niin toivoisi, Nurminen sanoi tultuaan takaisin Pelicansin valmennustiimiin vuosi sitten.

Veli-Pekka Paavola
veli-pekka.paavola@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi