Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kapteenin C-kirjainta rintaansa sovitteleva Juha Leimu kärsinyt pienistä vaivoista

Toisen kautensa Pelicansissa aloittava puolustaja Juha Leimu toivoo omiensa otteisiin lisää tasaisuutta. Kuva: Arkisto/Katja Luoma

Pelicansin kapteenistoon Tommi Paakkolanvaaran, Jan Latvalan ja Juhani Tyrväisen kanssa kuuluva Juha Leimu aloittaa toisen Liiga-kautensa Lahdessa. It’s Hockey Time -toimitus nappasi kiekollisesti taitavan puolustajan haastatteluun ennen tänään käynnistyvää Easton-turnausta.

Miten kauteen valmistautuminen on sujunut omalta osaltasi?

- Itsellä ei ole vielä pelejä paljon alla, että tässä on ollut pientä vaivaa. Nyt pitäisi päästä ehkä tällä viikolla jo pelaamaan. Ihan hyvältä on tuntunut meno, kunhan pääsisi vain tositoimiin.

Millaisia fiiliksiä päässä virtaa reilut pari viikkoa ennen Liiga-kauden alkua?

- Vielä on muutamia harjoituspelejä jäljellä ja niissä pitäisi löytää yhteistä juttua vielä vähän enemmän. Päällimmäinen fiilis on kuitenkin odottava.

Harjoitusotteluissa on nähty paljon nuoria pelaajia. Kuinka treenipelit ovat toistaiseksi sujuneet?

- Se on aina hyvä, että löytyy paljon nuorta taustavoimaa. Kausi on kuitenkin pitkä, niin tarvitaan laajaa rosteria ja rintamaa. Harjoitusottelut ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin, mutta myös pelin sisällä on paljon hyviä juttuja.

Mitä pelillisiä asioita seuraavissa otteluissa lähdetään kehittämään?

- Lähinnä sitä kokonaisuutta. Peli kuitenkin koostuu monista pienistä osista, mutta että löydettäisiin semmoinen tasainen suorittaminen täydet 60 minuuttia. Välillä on ollut hyviä ekoja eriä ja välillä sukelletaan. Pitäisi löytää yhdensuuntainen peli, että se rullaisi 60 minuuttia tasaisesti.

Harjoitusotteluissa sinulle on soviteltu kapteenin C-kirjainta rintaan. Millaisin miettein olet ottanut kunnian vastaan?

- Tietenkin se on kunniahomma ja hieno juttu. Meitä on ollut siinä nyt neljä pelaaja eli Paakkis, Lade, Julle ja mulla on ollut sitten se C siinä. Sitä on vähän pyöritetty siinä sitten.

Millaisia ylimääräisiä velvoitteita kapteenina oleminen tuo?

- Vuorovaikuttamista valmentajilta pelaajille ja välillä pelaajilta toiseen suuntaan. Ei se oleellisesti muuta mitään päivittäisessä tekemisessä.

Koetko ylimääräisiä paineita kapteenina olemisesta?

- En lähde miettimään sitä tuolta kannalta. Hieno juttu itselle, mutta en lähde miettimään mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä. Mennään tällä omalla jutulla eteenpäin.

Easton-turnauksen avausottelussa vastaan asettuu Rauman Lukko. Millainen mittari se on Pelicansille?

- Lukko on etukäteen yksi sarjan kärkipäähän povatuista jengeistä ja tehnyt nimekkäitä hankintoja. On meille hyvä mittari siitä, kuinka pystytään heidät haastamaan. Pitää lähteä heti pelaamaan omaa peliä, eikä liikaa vain katsella ja miettiä vastustajaa.

Easton-turnaus: Pelicans-Lukko tänään kello 18.30 Isku Areenalla

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi