Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Onko Pelicans-puolustaja Nico Maneliuksella lainkaan heikkouksia?

Puolustaja Nico Manelius on pelannut urallaan SM-liigan runkosarjassa 64 ottelua tehoin 1+5. Viime kaudella hän luuti TuTon Mestis-joukkueessa 34 ottelua saldolla 11+6. Kuva: Sami Kuusivirta

Päättyneellä kaudella TuTon Mestis-joukkueen alakerrassa luutinut Nico Manelius, 23, solmi keväällä kahden vuoden sopimuksen lahtelaisseuran kanssa.

Neljänä eri kautena Jokereiden Liiga-ryhmässä mukana ollut puolustaja on tyytyväinen päästessään jälleen näyttämään kykynsä korkeimmalla sarjatasolla.

- Pelicans oli kiinnostunut ja olin itsekin erittäin kiinnostunut tulemaan. Täällä on erittäin hyvin hoidettu organisaatio. Nuori eteenpäin menevä porukka, joka treenaa hyvin. Lahti on mukava paikka ja kotimatkakin lyheni viime kaudesta, sanoo pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Manelius.

Uuteen joukkueeseen sopeutumista ovat helpottaneet tuttu Jokeri-vuosien valmentaja Tomi Lämsä sekä samaan aikaan narrilaumassa viilettäneet Juhani Tyrväinen sekä Niko Tuhkanen.

”Kyllä niitä heikkouksia on ihan tarpeeksi”

Manelius on pelannut urallaan lukuisia juniorimaaotteluita. Useissa ikäluokissa ”Mane” toimi myös pikkuleijonien kapteenistossa. Voidaan siis puhua esimerkillisestä luonnepelaajasta.

- Olen semmoinen aika allround-pakki, ehkä vähän enemmän puolustuspää vahvuutena. Pyrin tuomaan tietynlaista jämäkkyyttä, sinnikkyyttä ja taistelua joukkueelle. Taistellaan joka kiekosta ja yritetään jokunen maalikin ehkä johonkin väliin järkätä.

Vapaa tietosanakirja Wikipedia kertoo, ettei Maneliuksella ole heikkouksia. Pitääkö väite paikkansa?

- En missään nimessä allekirjoita tuollaista väitettä. Kyllä niitä heikkouksia on ihan tarpeeksi ja niitä yritetään parantaa, naurahtaa Manelius ja kertoo pyrkivänsä kehittämään kesän aikana muun muassa luisteluterävyyttä ja ketteryyttä.

Pakistossa hyvä kilpailutilanne

Pelicansin puolustus ei ole kokenut suuria muutoksia viime kaudesta. Pohjoisen miehet Oskari Korpikari ja Antti Ylönen vaihtuivat Maneliukseen ja tsekki Tomas Kudelkaan. Joukkueessa vallitsee hyvä kilpailutilanne pelipaikkojen suhteen.

- Ensin pitää päästä pelaamaan ja sitten pystyä pelaamaan hyvällä tasolla. Olen siellä Jokereissa pyörinyt jotain pelejä, mutta en ikinä ole päässyt pelaamaan koko kautta SM-liigaa. Se on ehdoton lähtötavoite mulla, päättää määrätietoinen Manelius.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi