Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kommentti: Lauantai kirkasti Kuusamon kaamoksen

Suomalaisen maastohiihdon tuleva talvi näyttää lauantain jälkeen huomattavasti valoisammalta kuin se Kuusamon kaamos, johon perjantain vaisun sprinttipäivän jälkeen ehkä ehdittiin varautua.

Ja kun joku ehti epäillä, ettei kotikisojen kotietua osattaisi hyödyntää, niin lauantai todisti senkin olettamuksen täysin vääräksi.

Lauantaina hiihdettiin suomalaisille nykyaikanakin mieluisimmassa kilpailumuodossa, väliaikalähdöllä ja vieläpä perinteisellä hiihtotavalla. Ja yleisöä oli pakkautunut ladun varrellekin hiihtäjien arvion mukaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Kyllähän se mieletön kannustus siivitti ja oli iso apu. Porukkaa oli nousuissakin koko matkalta, kiitteli Krista Pärmäkoski ladun sivusta saamaansa tukea.

Kannustus teki kyllä vaikutuksen piintyneimpääkin hiihtolajien seuraajaan. Aika harvoin Holmenkollenia, Falunia ja Lahtea lukuunottamtta on ollut arvokisoissakaan vastaavaa tunnelmaa kuin Rukalla lauantaina.

Iivo Niskaselle kunniapalkinnoin jakaneella Salpausselän kisojen pääsihteerillä Aino-Kaisa Saarisella onkin haastetta loihtia samanlainen hurmos Lahteen helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kyllähän se mieletön kannustus siivitti ja oli iso apu. Krista Pärmäkoski

Lauantain menestyspäivä oli tärkeä menestyneille urheilijoille itselleen. Sekä Iivo Niskanen että Krista Pärmäkoski ovat tienneet kuntonsa, mutta vaihtelut suorituskyvyssä jättävät aina kysymyksiä.

Rukan kisat todistivat omat tuntemukset oikeiksi ja aina on hyvä saada varmuus siitä, missä oikeasti mennään.

Menestys on mannaa myös sadoilletuhansille maastohiihdon ystäville, joille on tarjolla viimeistä edellinen talvi maailmancupeja ilman maksukortteja. Ainahan se on mukavampaa odottaa kisoja, kun suomalaismenestystäkin on luvassa.

Sitä voi talven aikana tulla laajemmallakin rintamalla, kun esimerkiksi Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen olivat lauantaina kuin maansa myyneitä, vaikka kärki ei ehtinytkään kovin kauas. Ja vihdoinkin terveenä harjoitellut Lari Lehtonen voi avata pankin jo tänään takaa-ajossa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi