Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Onnistumisista hyvää ja pahaa makua - Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen manasivat, Lari Lehtonen kasvatti itseluottamustaan

Lari Lehtonen sai pitkään jatkuneiden vaikeuksien jälkeen potkua tuleviin kisoihin, kun Rukalla perinteinenkin hiihtotapa sujui mallikkaasti. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kerttu Niskanen tekee paluuta kohti parhaiden vuosien tasoaan, sillä hän oli lauantaina ”huonona päivänäänkin” kymmenes.

– Otin ehkä sprintissä liian kovat hapot, sillä joskus on käynyt niin, että se on pois seuraavan päivän normaalimatkalta. Se on tietysti hyvä, jos tuollakin tunteella pääsee top-kymppiin, hän pohti.

Perttu Hyvärinen valitteli selkärankansa katkeamista, vaikka hiihti 17:nneksi.

– Jäihän huono maku. Oli kova latinki ja jännitys, mutta harmittaa, kun otin Sergei Ustjugovin (9:s) peesin ja se oli liikaa. Se karkasi mäen päällä ja minun loppumatkani oli alamäkeä, manasi Hyvärinen.

Viimeisillä kilometreillä Hyvärisen edeltä 19:nneksi uuvahtanut Lari Lehtonen oli huomattavasti iloisemmalla tuulella, sillä keväisen jalkaleikkauksen jäljiltä hollolalaisen vauhti perinteisellä hiihtotavalla yllätti hiihtäjän itsensäkin.

– Siihen nähden, että tämä oli kolmas pertsan kisani vuoteen ja olen maailmancupissa 20 joukossa, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Viimeisellä kierroksella jalat loppuivat kesken, mutta silti itseluottamus kasvoi. Tässä on harjoiteltu hyvin.

Cupin pisteille suomalaisista hiihti myös Juho Mikkonen, 26:s. Ristomatti Hakolan varvas tulehtui perjantain kisan jälkeen ja Ruka oli hänen kohdaltaan ohi.

Naisissa huippuvauhtia aloittanut Johanna Matintalo sortui liian kovaan alkuun ja putosi väliaikojen 5. sijalta 25:nneksi.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi