Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kommentti: Kotietua ei hyödynnetty Rukalla

Eero Hirvonen oli vitosen hiihdon nopein, mutta se jäi laihaksi lohduksi, kun kärkisijat karkasivat jo mäkiosuudella. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hiihtourheilijat ovat pitkin syksyä ja edelleen maailmancup-avauksen aattona toistelleet mantraa siitä, kuinka arvokisattoman kauden tärkeimpiä kilpailuja ovat Rukan ja Lahden maailmancupit. Kotikisat, tuttujen kilpailupaikkojen kautta saatava kotietu ja tietysti kotiyleisön kovasta kannustuksesta saatavat lisäpotkut ovat olleet useimpien urheilijoiden haaveissa.

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-kausi alkoi perjantaina Rukalla. Äänekästä kotiyleisöä oli hiihtostadionilla arkipäiväksi jopa yllättävän paljon, suorituspaikat olivat tutut ja olosuhteetkin kaikille samat. Silti päivästä tuli suomalaismenestyksellä mitaten hyvin paljon odotuksia vaisumpi.

Tyytyväinen voi olla oikeastaan vain sprintteri Joni Mäki, joka 11. sijallaan jäi vain yhden sijan uransa parhaasta cup-saavutuksesta.

Lajiryhmien sisällä riitti haastetta, sillä ilmeen pitäisi kirkastua yhdessä yössä.

Esimerkiksi maastohiihdossa on korostettu kilpailua lisäävää ryhmäharjoittelua, jossa kovan keskinäisen kilpailun on odotettu kasvattavan urheilijoiden kykyjä kamppailutilanteissa.

Miten Rukalla kävi?

Ensimmäisessä tosipaikassa ihan kiitettävät 11 urheilijaa eteni väliaikalähdöllä hiihdetystä karsinnasta jatkoon, mutta kun eteen tulivat viittä vastustajaa vastaan käytävät erähiihdot, kymmenen suomalaista tipahti oitis jatkosta.

Yhdistetyssä on painotettu mäkiharjoittelua hiihdon kustannuksella. Ainakaan vielä tuloksia ei näkynyt ja hyvät sijoitukset karkasivat jo mäkiosuudella. Eero Hirvonen oli sentään vitosen hiihdon nopein, mutta se ei paljon 22. sijaa kirkastanut.

Mäkihypyn karsinnassakaan ei tapahtunut venymistä, kun puolet kansallisella ryhmällä vahvistetusta joukkueesta ei päässyt 50 joukkoon ja lauantain kilpailuun. Neljä sentään pääsi, mutta cupin pisteillekin on vielä iso mäki valloitettavana.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi