Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Leevi Mutrun pronssihaaveet upposivat mössölumeen SM-yhdistetyssä

Lahden Hiihtoseuran kärkinimi taipui kiritaistelussa nuoremmalleen. LHS:n Rasmus Ähtävä oli kahdeksanneksi paras suomalainen.

Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru sijoittui SM-kisassa neljänneksi. Avoimessa kilpailussa hän oli kahdeksas. Kuva: Heidi Lehikoinen

Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru poistui maalialueelta pettynyt ilme kasvoillaan, kun SM-yhdistetyn pronssimitali oli karannut loppukiritaistossa kuuden sekunnin kymmenyksen erolla Wille Karhumaalle. Nuoriso-osastoon kuuluva 19-vuotias Karhumaa onnistui yllättämään Mutrun, 24, kiritaistelussa.

– Harmittaa, mutta ei voi mitään. Tämä on kovaa peliä. Pitää muistaa, että pitää olla varuillaan myös junioreiden kanssa. En olettanut, että siinä olisi ollut niin kovaa otatusta loppukirissä. Luotin omaan loppukiriini, Mutru sanoi muutama minuutti kirikamppailun häviämisen jälkeen.

Avoimessa kilpailussa Mutru oli kahdeksas. Mäkiosuuden jälkeen hän oli Karhumaan tavoin 13:s ja uumoili yhdeksäntenä ladulle lähteneen Arttu Mäkiahon nousevan mukaan mitalitaistoon.

Pitää muistaa, että pitää olla varuillaan myös junioreiden kanssa. LHS:n Leevi Mutru

Pronssitaistossa lahtelaisen kiristä terän vei osaltaan myös kovin mössöiseksi painunut lumi.

– Loppu upotti kuin tervasuo. Mössö vei tänään aika hyvin mahdollisuudet. En yksinkertaisesti päässyt kovempaa.

Pettymyksestä huolimatta hän näki tilanteessaan myös positiivista, vaikka työsarkaa kuulemma riittääkin.

– Ehkä hyppäämisen osalta ei olla niin kaukana kuin mitä ollaan edellisharjoituksissa uumoiltu, Mutru sanoi.

Ennen Rukan maailmancupia hän hakee sopivaa tatsia pienestä mäestä Taivalkoskella. Maailmancupia kohden mennessä hän on toiveikas.

– Haen ehjää, nousujohteista kilpailua. Luotan, että hiihto toimii ihan hyvin. Mäkipuolella ei tarvitse suuria harppauksia tehdä, mutta pikkuhiljaa eteenpäin. Saisi itseluottamusta, Mutru sanoo toiveiden mukaisesta avausviikonlopusta.

Herola voittoon, Ähtävä kahdeksas

Karhumaata lukuun ottamatta suomalaisista Mutrun edellä olivat tutut nimet. Ilkka Herola oli kotimaisen kaartin ylivoimainen ykkönen, Eero Hirvonen selvä kakkonen. Herola sai tasapainoisen kilpailun, sillä onnistunut mäkiosuus jatkui tässä vaiheessa talvea lupaavalla hiihdolla.

– Ei ollut odotusarvokaan, että tämä vielä mikään maailman paras hiihto olisi ollut. Siitä se helpottuu pikkuhiljaa. Hyppääminen on nyt yllättäen se positiivinen juttu, Herola sanoi.

LHS:n 18-vuotias Rasmus Ähtävä oli suomalaisista kahdeksanneksi paras. Ähtäväkin löysi ilon aiheensa hiihdon puolelta.

– Hiihto on mennyt eteenpäin. Parempaakin saattaisi olla vielä tänä talvena luvassa. Mäkitulokset vaihtelevat vielä aika paljon, sillä pituuskasvu on vielä kesken, Ähtävä sanoi.

Hänen talven tavoitteenaan on saada Continental cupin pisteitä, jotta kilpailu maailmancupin edustuspaikoista olisi mahdollista.

Heidi Lehikoinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi