Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Yhdistetyn maajoukkueessa kirjabuumi – äänikirjat auttavat lahtealaista Leevi Mutrua rentoutumaan

Lahden Hiihtoseuraa edustavan Leevi Mutrun äänikirjamaku liikkuu laidasta laitaan. Kuva: Katja Luoma

Leevi Mutrun, Ilkka Herolan, Eero Hirvosen, Arttu Mäkiahon, Wille Karhumaan ja Perttu Reposen miehittämä Suomen yhdistetyn maajoukkue valmistautuu Rukalta käynnistyvään maailmancup-kauteen hiihtäen, hyppien ja äänikirjoja kuunnellen.

– Meillä on ollut maajoukkueen keskuudessa niin sanottu kirjabuumi, Mutru paljastaa.

– Jokunen vuosi taaksepäin oli vielä tilanteita, että urheilijat kävelivät tietokoneiden kanssa ympäriinsä ja katsoivat tv-sarjoja. Nykyisin kaikki ovat kuulokkeet päässä ja sarjat ovat vaihtuneet äänikirjoihin. Siinä on vaikea saada huomiota, kun kaikki ovat niin keskittyneitä.

Lahdessa asuvan Mutrun mukaan äänikirjat auttavat rentoutumaan ja tuovat lisäpuhtia varsinkin pitkäkestoisiin omatoimiharjoituksiin.

Viimeisten vuosien aikana Mutrun kuulokkeiden läpi ovat vaeltaneet muun muassa Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja -kirjasarja sekä reilu vuosi sitten edesmenneen Arto Paasilinnan teokset Hirtettyjen kettujen metsä ja Jäniksen vuosi.

– Paasilinnan kirjoissa on runsaasti vanhanajan huumoria. Myös tapahtumapaikat ovat tuttuja, kun olen täällä pohjoisessa paljon liikkunut.

Heinäkuussa Mutru saattoi maaliin Children of Bodom -metalliyhtyeen keulahahmo Alexi Laihosta kertovan elämäkerran Kitara, kaaos & kontrolli (kirjailija: Petri Silas).

Tällä hetkellä lahtelaisen korvissa pauhaa israelilaisen historiantutkija Yuval Noah Hararin teokset Sapiens: Ihmisen lyhyt historia, Homo Deus: Huomisen lyhyt historia ja 21 oppituntia maailman tilasta.

– Voisin suositella näitä kirjoja lämpimästi kaikille. Niissä on koottu maailmankuvaa aika hienosti ja teokset antavat perspektiiviä koko elämään, toteaa Mutru.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi