Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

LHS:n Forsström ja Kytösaho mäkihypyn Suomen mestareiksi Puijolla

Niko Kytösaho hyppäsi miesten mestariksi mäkihypyn kesä-SM-kilpailuissa. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Hiihtoseuran (LHS) Susanna Forsström ja Niko Kytösaho veivät mäkihypyn kesä-SM-kisojen Suomen mestaruudet sunnuntaina Kuopion Puijolla.

Susanna Forsströmin kesäkausi on leiritysten osalta ollut suunnitelmallinen ja tiivis. Hyppy sen sijaan ei ole ollut parhaalla mallilla. SM-kisoihin löytyi kuitenkin oikea vire. Forsström keräsi 203,5 pistettä HS100-mäessä.

– Koekierroksen hyppy oli heikko, siitä sitten meni parempaan suuntaan. Toisen kierroksen hyppy oli jo lähempänä sitä, mitä sen pitää olla. Vähän vaikeata on ollut, niin nyt tuntui hyvältä, Forsström kertoi tiedotteessa.

Kilpailun toinen oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja kolmas LHS:n Julia Tervahartiala.

Kuopioon kesällä muuttaneen, mutta Lahden Hiihtoseuraa edelleen edustavan Niko Kytösahon hypyt kantoivat 130 ja 127,5 metriä. Jo lauantaina Kytösaho oli joukkuekilpailun pisteissä henkilökohtaisesti paras hyppääjä.

– Ei kai ikinä kaikki osu kohdilleen, mutta hyvä päivä oli. Eilen jo oli hyvä päivä, tänään vielä astetta parempi. Tänään pystyi vetämään aika riskillä molemmat hypyt, kun ei tarvinnut pelätä toisten puolesta, kertoi Kytösaho tiedotteessa.

Toiseksi hyppäsi Antti Aalto ja kolmas oli Eetu Nousiainen.

Lauantai-illan joukkuemäen kilpailun voitti Puijon Hiihtoseura. Lahden Hiihtoseuran joukkue Arttu Pohjola, Mico Ahonen ja Niko Kytösaho oli toinen ennen Kuusamon Erä-Veikkoja.

Lauantain sekaparikilpailun Suomen mestaruus matkusti viime vuoden tapaan Lahteen, kun Julia Tervahartiala ja Kasperi Valto keräsivät parhaat pisteet.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi