Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaosto käyttää tapahtumatuottoja nuorten valmennukseen

Kuvassa Hopeasomman loppukilpailussa 14-vuotiaiden poikien sarjassa seitsemänneksi hiihtänyt viestijoukkue Oliver Suhonen, Juho Koskinen ja Leevi Passila. Kuva: Henna Tanhuanpää

Kesän 2018 Jukolan viesti sekä Hopeasomman loppukilpailut talvella 2019 ovat antaneet Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaostolle mahdollisuuden kehittää perustoimintaansa paremmaksi. Seuran urheilijoiden menestys Hopeasomman loppukilpailuissa on myös toiminut innostajana nuorten toiminnan kehittämiseksi.

Hiihtojaoston puheenjohtaja Heidi Passila kertoo seuran tiedotteessa, että jaoston tavoitteena on kehittää minisompa- ja hopeasomparyhmien yhteisharjoittelua.

– Hiihtojaoston tavoitteena on kehittää yhteisharjoittelua, jotta saataisiin nuoret pysymään hiihdon parissa myös nuorten sarjoihin asti. Kilpahiihtäjien määrä on seurassa pienentynyt. Tavoitteena on tietenkin myös, että nuoret saavuttaisivat tuloksia, joihin ovat tyytyväisiä, sillä se motivoi jatkamaan.

Seura pystyy tapahtumien onnistumisen myötä tarjoamaan nuorille, kilpahiihtoa harrastaville, harjoitukset ja Hollolassa järjestettävät viikonloppuleirit ilmaiseksi.

Nuorten ryhmien toiminnan lisäksi hiihtojaoston tavoitteena on kehittää myös hiihtokoulun toimintaa. Jatkossakin on tarkoitus järjestää eritasoisia kilpailuja nuorille sekä talkoita rahoittamaan toimintaa.

– Tavoitteena on myös vahvistaa hiihtokoulutoimintaa niin, että yhä useampi innostuisi kokeilemaan ja harjoittelemaan hiihtoa. Järjestämme kilpailuja, jotta hiihtäjillämme on matala kynnys aloittaa kilpahiihto. Aiomme myös jatkossa tehdä talkoita, etteivät rahalliset tekijät muodostu esteeksi harrastuksen aloittamiseen, Passila jatkaa.

Hopeasompaikäisten ja minisomparyhmän harjoituksista vastaavat Marko Passila, Jarkko Latonummi, Matilda Suhonen ja Henna Tanhuanpää. Lisäksi ryhmissä toimii useita apuvalmentajia.

Ryhmien harjoituksellisia tavoitteita on kirkastettu ja harjoitusten tuntisuunnitelmia valmisteltu. Valmennuksesta halutaan saada innostavaa, kehittävää ja monipuolista hiihdon harjoittelusta kiinnostuneille nuorille. Harjoittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös nykypäivän hiihdon vaatimukset nopeuden, kestävyyden ja yhteislähtöjen osalta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi